tanfolyam

Sminksuli

3681

Van egy bejáratott sminkelési technikám, fekete szemceruza, szürkés szemhéjpúder és szempillaspirál, mindig így sminkelek. Arra már sikerült rájönnöm, hogy a szememet kell hangsúlyoznom, így rúzsom egy darab sincs, de biztosan lehetne kreatívabban is sminkelni, mint folyton a füstös szemes technikát alkalmazni... Azt hiszem mindenkinek van rutinja a napi make uphoz, akinek sok a bőrhibája, az előbb utóbb megtanul bánni az alapozóval és a korrektorokkal, ha valakinek a szája szép, akkor azt tudja gyönyörűen kifesteni, akinek a szeme, az pedig azt. Azért valljuk be ezeket mind hosszú gyakorlással, próbálkozások sorozatával sajátítottuk el, és valószínűleg még most sem csináljuk tökéletesen, mint mindenben ebben is tanításra szorulunk. Vannak olyanok is, akiknek nincs kézügyessége és mersze próbálkozni, nekik még nagyobb szükségük van a profi segítségre, na de erre találták ki a sminksulit, ahol professzionális sminkelési tippeket sajátíthat el mindenki!

Nagyon nagy örömmel tudatjuk, hogy kedves bloggerünk és sminktudorunk, Árpa Karolina sulit indít nekünk, csajoknak. Minden héten szerdán és szombaton öt órától az Oktogon található stúdióban (VI. Budapest, Teréz krt. 7.) tart ezentúl olyan sminktanfolyamot, ahol hétköznapi emberek tanulhatják meg a pingálás fortélyait. A szerkesztőség is ki fogja próbálni, és ígérjük, beszámolunk róla, megosztjuk veletek az ott szerzett tudást!olvass tovább

Egy életre szóló lecke

4064

Legtöbbünk már zsenge kamaszkorban beleveti magát a sminkelés rejtelmeibe. Először csak anyu neszesszerében garázdálkodunk, majd idővel elkezdjük beszerezni a legfontosabb kellékeket: szempillaspirál, szemceruza, alapozó... Minél többet használjuk ezeket a szépítőszereket, annál inkább elhisszük magunkról, hogy isten adta tehetségünk van az arcfestéshez, majd találkozunk egy vérprofi sminkessel és elkerekedett szemmel nézünk, hogy mik vannak, hiszen kiderül, hogy amiket bombabiztos tippeknek hittünk, csupán a konyhai pepecselés fogalmát merítik ki.  

Sminksulis kisdiákok

Igen, jól gondoljátok: megejtettük az ominózus sminksulit. Remek hangulatú délutánt töltöttünk egy belvárosi fotóstúdióban, ahol Árpa Karolina sminkes okított minket a sminkelés fortélyaira. Vagyis először csak kinyitotta a varázsdobozát, mi pedig -mint minden nőnemű- ámultunk-bámultunk, hogy mi minden lapul egy ilyen profi bőröndben. Mint mindent, a sminkelést is az alapoknál kell elkezdeni, de szó sincs arról, hogy az arcfestésnek úgy zuhanunk neki, hogy na akkor alapozzunk. Megtanultuk, hogy első körben a szemünket és az ajkainkat tesszük smink-kész állapotba. Carmex barátnőnkről már többször olvashattatok a szépség témában íródott cikkeinkben, és Karolina is megerősítette, hogy valóban csodaszer ez az ajakápoló, de csak akkor hatásos, ha nem használjuk minden nap. Ezzel szemben én még mindig nem pakoltam el az irodai asztalomról a pici tubust, hiszen felemelő érzés, mikor a mentolos-vaníliás cucc elkezd beszívódni és érződik az ajakduzzasztó hatása. Hosszú távon viszont tényleg szárít, szóval csak mértékkel az effajta élvezettel.

Sminksuli I. itt!olvass tovább