tűzijáték

Mondjunk le!

6347

„Mondjunk le augusztus 20-án a tűzijátékról, az árvízkárosultak megsegítésére! Nekünk csak látvány, nekik az élet. A múló látvány helyett maradandó, életre szóló segítség!” – fogalmaznak a Facebook közösségi oldalon néhány napja elindult csoport alapítói. A tagság létszáma rohamosan nő, a cikk írásának pillanatában a 150.000 főt is meghaladta.

2009-ben nettó 239 millió forintba került a teljes augusztus 20-i rendezvény lebonyolítása, amiből a húszperces tűzijáték körülbelül 100 millió forintot emésztett fel. Az idei költségvetés is nagyjából ennyi pénzt szánna az államalapítás ünnepére. Nagy Anna kormányszóvivő tájékoztatása szerint már a döntéshozók elé került a társadalmi kezdeményezés, és jövő héten tárgyalják meg a képviselők, hogy az összeget mire szánják: turisztikai látványosságra vagy az árvíz sújtotta területek kártalanítására.

Fotó: Neményi Márton

A 100 millió forint hatalmas összeg, de ha azt vesszük alapul, hogy az árvízkárok milliárdokra rúgnak, aprópénznek tűnik, hiszen Pintér Sándor belügyminiszter közlése szerint csupán a védekezésre eddig 30 milliárdot költöttek. Mivel az árvíz még nem vonult le, végleges összeget egyelőre nem tudnak a hatóságok, de a belügyminiszter a teljes árvízkárt 100 milliárd forint körüli összegre saccolta.

Ennyit a tényekről, és most jöjjön egy kis szabad képzettársítás.olvass tovább

Tűzijáték alulnézetből

8166

Mindenféle kommentár nélkül szeretnénk megmutatni a galériát, amit a tűzijátékról és az azt megelőző helyfoglalós tömegjelenetekről készítettünk. Méltó látványosság, fölösleges pénzkidobás, szociohorror, kinek hogy. Tessék.

Galéria itt! Fotó: Neményi Márton