túlvilág

Nálatok laknak-e szellemek?

3560

Azok az emberek, akik nem észlelnek semmi konkrétat, sokféleképpen képzelik el a szellemvilágot, azoknak pedig, akik látják, vagy valamiféleképpen érzékelik őket, persze mindez könnyebb és magától értetődőbb. Én úgy gondolom, hogy a befejezetlen ügyek, a haláltól való félelem vagy a kivételesen erős kisugárzás okozhatja a mi világunkban hátra maradt lenyomatokat. A szellemfotók egy része bizonyítottan eredeti, nekem mégis furcsa elképzelni az alakot öltött szellemeket, akik például skóciai kastélyokban vagy egyéb túlmisztifikált helyeken kísértenek. Számomra a szellemek inkább erős lenyomatot jelentenek, persze ennek különböző fokozatai szerintem mind elfogadhatóak. Az viszont egészen biztos, hogy teljesen máshogy van ez az egész, mint bárki is gondolná, fel tudná fogni személyes tapasztalat nélkül. Abba most nem mennék bele, hogy ez a „személyes tapasztalat” mennyire kiborító lehet, főleg gyerekkorban, amikor a szülők mindenképpen pszichiáterrel akarnak kezelni egy olyan dolgot, amit ők megoldandó problémának tartanak. Erre persze nem lenne szükség, hiszen azon ismerőseim, akiknek ilyesmi kapcsolatuk van a szellemvilággal, azt ajándéknak tartják.

Nálatok laknak-e szellemek? Nálam négy, talán rokonok, hiszen a lakás mindig is a miénk volt, bár oda is költözhettek. Mindenesetre imádják, mivel pompásan alkalmatos és kényelmes helyet kínálok nekik, ugyanis egy kész trófea- és Napóleon-múzeumban van szerencsém tengetni mindennapjaimat.

Régebben iszonyatosan féltem tőlük, de aztán rájöttem, hogy szerencsém van velük. Csak négyen vannak, kölcsönösen kevéssé érzékeljük egymást, és igen ritkán zavarnak csak alvás közben. Ami engem otthon igazán zavar, az a macskám. Mármint félreértés ne essék, imádom a kis dögöt, csak mivel az állatok érzékelik a mozgásban lévő szellemeket, néha jól beparáztat, amikor a semmibe bámulva totálisan felborzolt szőrrel fúj és nyávog.olvass tovább