tésztafőzés

A tésztarajongók álma

8052

Nem mondom, hogy egyáltalán nem lehet elrontani, de tésztát főzni alapvetően egyszerű. Ennek megfelelően nem úgy gondolunk erre az ételféleségre, mint a főzés legmacerásabb műsorszámára. Pedig kellene, ugyanis a tészta számos problémát vet fel. Ott van mindjárt a mennyiség kérdése. Mindannyian jártunk már úgy, hogy ebéd után ott álltunk egy tisztességes adag, összeragadt, összeszottyadt tésztával, mert rosszul mértük fel a fogyasztók gyomorkapacitását. Nem nagy katasztrófa persze, de azért mégis. Aztán ott van az edényfelhasználás problémája. Ha ugyanis megkomponálunk egy komolyabb menüt, jó esély van rá, hogy többféle tésztát kell főznünk, ami ugyebár többféle edényt jelent. És akkor még nem is beszéltünk az egyéni preferenciák kérdéséről, pedig az is életszerű probléma, hogy különböző családtagjaink vagy épp barátaink különböző formájú tésztákhoz vonzódnak.



olvass tovább

Amit eddig nem tudtál a tésztákról – 1. rész

9082

Az egyetemen szerdánként voltak a partik. Aminek egyenes következménye volt az, hogy csütörtökre elfogyott a pénzem, na ilyenkor jött a tészta. Májkrémes tészta, ketchupos tészta, tejfölös tészta, szendvicskrémes tészta. Aztán később, amikor zombiként értem haza a munkából, és azt hittem, már gasztronómiai szempontból szintet léptem, akkor jött hasonló változatossággal a hús-tészta és zöldség-tészta kombó. Még később, a tészta-projekt gyakorlatilag leegyszerűsödött a „curry vagy oregánó” dilemmára.



olvass tovább

Amit eddig nem tudtál a tésztákról – 2. rész

9083

A tegnapi cikkben megmutattuk, hogy miért jó a szervezetednek a tészta, és mutattunk egy alternatívát is az elkészítésére. Ma a tésztával kapcsolatos trükkökkel folytatjuk.



olvass tovább