táskák

Borba Margo

2812

A név alapján gondolhatnánk, egy tervező saját nevével fémjelzett márkájáról van szó, de nem, a Borba Margo név mögött két tervező áll, név szerint  Anderson Borba és Jessika Margo Goransson. A brazil származású Anderson Borba és tervezőtársa, a félig svéd félig lengyel Jessika, Londonban találkoztak először. A tervezőpáros karrierje jelenleg a csúcspontján áll. Az általuk tervezett övek, táskák, kesztyűk és egyéb kiegészítők látványosak, fantáziadúsak és művészi kivitelűek. Munkáikat végignézve egyik ámulatból a másikba estünk, hiszen egy-egy övhöz nagyon sok ötletesség és kreativitás kell. A tervezők övei mellett a táskáik is igen ötletesek (azt a kéket akarjuk), szívesen variálják a bőrt fém cipzárral, és a formai megoldások is trükkösek.
Borba Margo öveket itt vásárolhattok, bár elég borsos áron!

Klikk a képre!

Druppa egyedi táskák

3075

Csontos Andrea bár régebben foglalkozott ruhák tervezésével is, de rá kellett jönnie, hogy azt kell csinálnia, ami a legközelebb áll a szívéhez, ez pedig nem más, mint a táskák tervezése és kivitelezése. A most huszonnyolc éves tervező jelenleg Franciaországban próbál szerencsét, tanulmányait is a divat országában szeretné folytatni. egyébként 2003-ban fejezte be itthon a Budapesti Divatiskolát. Korábban a Szolnoki Művésztelepen tanult, majd tett egy kis kitérőt a Könnyűipari Műszaki Főiskolán, de diplomáját marketing szakos közgazdászként a Kodolányin szerezte meg.

Klikk ide még több táskáért!

Kezdetben főleg megrendelésre tervezett ruhákat kiállításokra, rendezvényekre, de hamarosan rá kellett jönnie, hogy a jelmezeknél sokkal jobban szeret táskákat kreálni. Csontos Andrea egyelőre nem ért professzionálisan a bőrhöz, de kötött, horgolt, hímzett textilekből készített, varrt szütyői simán felveszik a versenyt a bőrből készült táskákkal, hiszen egyediek és ötletesek. Hamarosan beindul Andrea Druppa márkanevű táskáinak honlapja is, ami egyben az egyedi tervezésű táskák webáruháza is lesz, innen rendelhetünk majd az éppen aktuális kollekcióból, de adott sémák alapján saját magunknak is tervezhetünk táskát a "tervezd magad" menüpont alatt.

Sztártervezte retikülök

4063

A Narancsvidék egyik színésznője, Mischa Barton már szerepelt a stíluselemzéssel foglalkozó Lődd be magad! című rovatunkban, nem véletlenül, hiszen különleges stílussal bír a leányzó. Érdekes, bohókás, enyhén hippis öltözködésével kitűnik a többiek közül, bár mostanában színésznőként nem olyan keresett, mégsem ül tétlenül - nem is olyan régen dobta piacra saját nevével fémjelzett táskamárkájának első kollekcióját, és máris itt van a következő.

Bennünk azért kicsit kötekedve felvetődik a kérdés, hogy mennyi köze is lehet az ifjú színésznőnek a táskák megálmodásához? Egyáltalán a hírességek, akik tervezésre adják a fejüket tényleg ők álmodják meg (persze profi segítséggel) az adott darabokat, vagy csak a nevüket adják hozzá? Vajon a vásárlóközönség nagyobbik felét a Narancsvidék rajongói alkotják, vagy mások is vásárolnak Mischa Barton modelleket? Te Narancsvidék rajongó vagy? És te vennél?

Mischa Barton táskáiért katt ide!

A körülbelül negyvenöt fonttól egészen százhetven fontig terjedő skálán mozognak a különböző retikülök árai. Vannak egészen egyszerű vonalvezetésű, klasszikus nagyon is tetszetős darabok, viszont vannak számunkra kissé túlcsicsázott modellek is. A leginkább négylevelű lóheréhez hasonlító logó, ami mindegyik darabon megtalálható, az is késsé túlkomplikált, szerintünk. Nézzétek meg a galériát, nézzetek körül a márka honlapján, és mondjátok meg, nektek tetszenek?

Abroszból tatyó, ruhából párna

4293

Kis Gabriella, egy kedves olvasónk levélben küldte el nekünk honlapját, ahol az általa textilből készített kreációkat nézhetjük meg. Nagyon megtetszettek a Gabi által készített táskák, párnahuzatok és takarók, főleg, mert a különböző - kockás, virágos, csíkos - anyagokat kitűnő érzékkel párosítja össze.

Kis Gabriella Budapesten született, jelenleg Hollandiában él, de még ebben az évben tervezi a hazaköltözést. Diplomáját is kinn, az Utrecht-i Képzőművészeti Főiskola autonóm szakán szerezte meg. A Galoska márkát 2008-ban alapította, a név pedig egyik kedvenc szava a hozzá kapcsolódó sok gyerekkori játékosság és emlék miatt. A Galoska név alatt futó termékekben ezt a gyerekkori önfeledt játékosságot kívánja visszaadni. A táskákat, a párnákat és a takarókat egytől egyig saját kezűleg készíti, így mindegyik egyedi.

Nézzétek meg a galériában található válogatást Kis Gabriella termékeiből, és ha valamelyik megtetszik, akkor a honlapján keresztül még meg is vásárolhatjátok.  A cotcot olvasók augusztus 31-ig minden internetes vásárlásnál húsz százalék kedvezményben részesülnek, ha megrendelésedben feltüntetitek, hogy "cotcot kedvezmény". Galoska cuccokat Budapesten jelenleg a Magma galériában, a Petőfi Sándor utca 11. szám alatt találjátok meg.

Táskák, párnák, takarók!

Humoros "designer" táskák

4297

Még év elején beszéltünk az olcsó és ócska hamisítvány designer táskákról, hogy ma már naponta találkozhatunk nőkkel a metrón, a buszmegállóban vagy a villamoson egy-egy jobb vagy éppen szánalmas minőségű replika Gucci, LV vagy éppen Prada retiküllel.

Sok divatérzékeny és kreatív ember, akiknek nem telik divatházak nevével fémjelzet méregdrága táskára, ahelyett, hogy olcsó és silány hamisítványokat vásárolna, humoros kezeli a témát. Nemrég több divatblogban is feltűnt a Jak & Jil nevű site-ról származó kép, amin egy közönséges papírzacskó látható lánccal ellátva, rajta pedig filccel steppelt kockák és Chanel logó. Kreatív, ötletes, és nagyon vicces. 

Aztán ott van a Browns Focus és Oonagh O'Hagen együttműködése, amely során közönséges vászon bevásárlótáskákra került grafikusan egy Kelly, Chanel vagy éppen egy legendás Louis Vuitton retikül. A vászontáskák ára negyven font, ami tizenötezer forint körüli összeget jelent. Ezt kicsit drágállhatjuk, de gondoljunk bele, hogy egy silányabb replikáért is elkérnek ilyen árat, amivel csak hülyét csinálunk magunkból... Ha mindenképpen valami designosra vágyunk, vegyünk inkább egy ilyet, legalább mindenki látja - nekünk van humorunk!