tábla

Bátran firkáld össze!

4520

Hányszor, de hányszor hallottuk gyerekkorunkban az ominózus mondatot: Ne firkáld össze, mert kikapsz! Bizonyára a lakberendezők és enteriőr designerek rendesen megunták az állandó fenyítést, hiszen teljes erőből nekimentek a firkáláselleneseknek. Hogy mi lett a végeredmény? Hát ez.

Kevés az olyan ember, akit nem rettent el az otthonában lévő hatalmas fekete felület. Persze mondhatjátok, hogy miért is festetne bárki feketére egy egész falat, ha nyomasztónak találja a színt. Lehet, hogy a hangulatunknak nem tesz túlságosan jót ez a mogorva szín, viszont ha feldobjuk némi színes krétás irkafirkával, máris bohókás hangulatúra változik. Legyen szó ajtóról, képkeretről, egy szimpla válaszfalról vagy épp emlékeztető tábláról... mindezeket vidámabbá tehetjük, ha mi is bátran nekiállunk kreatívkodni. Egyik kedvenc design blogunk, a Desire to inspire, képek garmadával bizonyítja, hogy semmi okunk ódzkodni az összefirkált felületektől. Szó sincs bonyolult kivitelezésről, hiszen nincs szükségünk másra, mint némi festékre és egy jól kiválasztott falra. Ha kevésbé vagyunk bátrak és csak diszkréten csempésznénk otthonunkba az iskolai táblás-hangulatot, elég ha egy bekeretezett, lefestett falapot használunk gyermeki énünk kiélésére.

Variációk táblákra itt!

Félsz a feketétől?

4955

Többségünk szereti rendszerezetten és átláthatóan tárolni a dolgait, és persze akadnak olyanok is akik a káoszra esküsznek. Mindegy, hogy melyik csoportba tartozunk, az iskolai tábla modern változata bárki életedet megkönnyítheti.

Festést, mázolást vállalok

Ha meg akarjuk előzni az íróasztalon eluralkodott rendetlenséget, okos döntés ha beszerzünk egy parafa- vagy mágnestáblát, amiken kedvünkre cserélgethetjük a hivatalos papírokat, csekkeket, feljegyzéseket és fotókat. Bár rengeteg előnnyel bírnak ezek a táblácskák, egy nagy hátrányuk mégis van: a méretük igencsak behatárolt. Talán már ti is látjátok magatok előtt az enyhén szólva bizarr kinézetű, három méterszer két méteres parafa lapot. Nem kell túl igényesnek lennünk ahhoz, hogy inkább az íróasztali rumli mellett voksoljunk, mintsem elcsúfítsuk az életterünk ezzel az óriási parafával. Ha nagy a helyigényünk és nem ódzkodunk a feketétől, akkor a táblafesték remek megoldás lehet, feltéve ha szorult belénk némi kézügyesség. Szó sincs absztrakt vonalakról, csupán egy szabályos keretet kell megrajzolnunk, majd a szimmetrikus vonalakra festőszalagot ragasztani. Ez azért kell, hogy az elkészült műről végül leránthassuk a felesleges ragacsos réteget, ezzel mérnöki pontosságú határvonalakat adva a táblának.

Így fest a mi táblánk!olvass tovább