sztár

Johnny Depp az érzékeny gyilkos

206

Depp bár egynéhány filmjébe vérzett és vérengzett, de gyűlöli és hányingere van a saját vérének a látványától. Azt mondja, hogy szerinte senki nem szereti, ha szurkálja a doki, így ő sem - nyilván nem ismer egy mazochistát sem - és mindig elfordítja a fejét, amikor vért vesznek tőle. A színész közelgő filmjében egy gyilkos borbélyt alakít (Sweeney Todd: Fleet Street Demon Barber) és bevallotta, nincs nagyon jóban a vérrel, bár az új filmje tele van ezzel. Tim Burton a film rendezője bevallotta, hogy teljesen megérti Johnny Deppet, hasonló fóbiával küzd ő is, mostani filmjében is zavarta, mert rengeteg művért használtak.

Meghalt Írország topmodellje

214

Egy héttel 24. születésnapja után, Katy Frenchet éjszaka kórházba vitték, ott meg is halt, miután kómába esett. A boncolást követően szívelégtelenséget állapítottak meg nála, de ha belegondolunk, mindenki szívelégtelenségben hal meg... Nem rég beismerte, használt már kokaint és e tapasztalat arra késztette, hogy óvja a fiatalokat ennek a drognak a használatától, mert szerinte rendkívül additív. A tapasztalat beszélhetett belőle, most már halála is prezentálhatja számunkra, hogy ez a drog is mennyire veszélyes, hiába tűnik sikknek. Az ír rendőrök nyomozást indítottak, Katy French halálát kiváltó körülmények kivizsgálására.

Sztár stílus

270

Nem kell a szegecs, nem kell a hab, sem az uszály. Hayden Panettiere egy New York-i karácsonyi partin villantott szolid, mégis feltűnő ruciban. Kedvenc tinihősünk túlszárnyalt mindenkit a vörös szőnyegen a kis ceruzaszoknyájában és fehér rakott galléros ing kombinációjával, drámai hatást keltett. Maximum 150 $-ból megvolt a szettje és ő tűnt ki leginkább a tömegből. Jó a sztájlisztod Claire mackó!

Elvisszel a kádban

479

Emlékszel még gyerekkorod nagy esti locsijaira? Amikor önfeledten lehetett pancsolni a kádban kishajókkal, kupakokkal, gumikacsával? Na, a gumikacsa megint divat. Meglepő módon szexshopokban is sokfélét lehet kapni belőlük, bár azok vibrálnak is amellett, hogy vízállóak. Biztos vagyok benne, hogy ez az Elvis fejű gumikacsa nagyon meg fog nevettetni, és nincs jobb egy napvégi vihogásnál, a legjobb feszültségoldó, hidd el.

Stylistok és karcsúság

508

Tíz híresség testtömegindexe
18 alatti BMI testtömegindex anorexia közeli állapotot jelent, 15 alatti anorexiát, míg 13 alatt az illető haldoklik. Eva Herzigova 18, Anna Kurnyikova 17,5, Keira Kinghtley 17, 5, Amy Winehouse 16, Lily Cole (modell) 16,1 és Mischa Bartin mind közül a legrosszabb, 15,1 indexű. A mindig tökéletes megjelenés nemcsak a celebek saját döntésén múlik, a háttérben a stylistokon is nagy a felelősség a tudatos sztárcsinálásban.

Stylistokról általában
A-listás filmek A-listás sztárjait öltöztetik -  csakis azt, aki nem hiszi magáról, hogy tud öltözni - ők az A-listás stylistok, aminek a mércéje nem más, mint hogy mennyire híres celebet ruház fel az illető. Ők azok, akik huszonnégy órás készültségben állnak, mert mindig történhet valami - némelyikük kerüli a médiát, de van, aki fürdőzik a népszerűségben. Megmondják a hírességeknek, mit vegyenek fel, milyen színben, milyen alkalomra, s van olyan multifunkcionális stylist, aki még a híres testek karbantartásárért is felelősséget vállal. A szakma mára olyanná fejlődött, mint a fodrászoké, azaz magától értetődik, hogy van nekünk ilyenünk, s számunkra legfeljebb azért lehet furcsa, mert nálunk még nem terejdt el ennyire. Hazánkban inkább üzletasszonyokra és politikusnőkre jellemző, hogy egy úgynevezett coaching részeként külsejük tökéletesítésére igénybe vegyék egy stylist segítségét. Itthoni celebek csak alkalmanként kérdezik meg a szakemberektől, mit is viseljenek, és ez meg is látszik, ha kinyitunk egy bulvár magazint, bár tegyük hozzá, hírességek ruházmányának szétcincálása sem nemzeti hobbink még. 

Stylistok itthon
Háromféle stylist fajtát ismerünk itthon, természetesen a legismertebbek közülük azok, akik a köztudatban is erősen szerepelnek, mint például Lakatos Márk. Vannak, akik szakmájukat tekintve profik és lehetőségük van arra, hogy ezt kamatoztassák, ilyen Tóth Ali és Virág Anikó a Room magazinban. A stylist szakma csúcsán pedig azok állnak, akik filmes produkciókban, reklámokban dolgoznak - ehhez  gyakran jelmeztervezői végzettség a kritérium. Persze a kategóriákban természetesen van átfedés.

Nem könnyű stylistnak lenni, hiszen minden magazinnak saját arculata van, tehát ahhoz kell idomulniuk, a celebekkel együtt dolgozni kutya nehéz, hiszen lótifuti munka, "hozzál már légyszi ebből egy rózsaszínt", filmes munkákhoz pedig gyakran jelmeztervezői végzettség kell. Ahhoz, hogy szakmabelivé váljon valaki, nem elég egy OKJ-s képzés, Iparművészetit kell minimum elvégeznie, hogy komolyan vegyék. Később érdemes elhelyezkedni egy mester mellé, mert a fotózást és a cikkírást nem lehet elméletben megtanulni.

Hírességek mellett
A sztártörténelemben az első nagy stylist Edith Head volt, aki a negyvenes - ötvenes években Elizabeth Taylort, Gloria Swansont és Grace Kellyt is öltöztette, s a Paramount Pictures filmstúdió évekre szerződtette filmhősei mellé. Mára, ahogy a celeb fogalma alakult, úgy idomult a stylist szakma is ehhez igazodva, főleg az Államokban - már mindegy, ki mit tesz le szakmai alapokon az asztalra, elég egy jó bulin egy provokatív fotó és kész a celebség. Sok híres stylistnak nincs ehhez végzettsége, mégis híressé vált munkájáról, gondoljunk csak a bugyijukat kivillantó hírességekre és ruháikra, melyek ezt láttatni hagyják.

Jessica Pasteur öltözteti Jessica Simpsont és Jennifer Hudsont, a kiváló stílusú Gwen Stefani Andrea Liebermannal dolgozik együtt, Paris Hiltont pedig Rachel Zoe kreálja. Őket látjuk a médiában, akarva akaratlan hasonlítani szeretnénk rájuk, de minimum megnézzük a cuccaikat, mit mivel vettek fel és milyen alkalomra.olvass tovább