szoptatás

Angie címlapon szoptat, a többiek titokban

2357

Az amerikai W divatmagazin novemberi számának címlapján Angelina Jolie pózol. Ebben még nem is lenne semmi különös, hiszen számtalan címlapon láthattuk már a szexi színésznőt, de ez a fotó a hatszoros anyukát éppen egyik ikergyereke szoptatása közben ábrázolja. A címlapfotó további különlegessége, hogy a képet nem más, mint Angelina élettársa, Brad Pitt készítette. A magazin szóban forgó számában további intim képek láthatóak a nagy család mindennapjaiból, amelyeket egytől egyig a hat gyerekes szívtipró kapott lencsevégre.olvass tovább

Szoptatós kislányok

4411

A legújabb gyermekjátéknak nem az a lényege, hogy nagyon beteg. Persze első körben döbbent csend, aztán továbbküldés vicces link gyanánt, de valójában egy egészen elgondolkodtató jelenséggel állunk szemben.olvass tovább

Ne szégyelld a melled!

8102

Bitty! Bitty! Aki nézte a Little Britaint (lehetőleg eredeti nyelven), az pontosan tudja, mit jelent ez. A ránézésre normális, huszonsok éves fiatal nyaggatta ezzel az anyját teljesen véletlenszerű helyzetekben. A haladó gondolkodású, a gyermekgondozási trendeket figyelemmel kísérő anyuka ilyenkor kötelességtudóan az ölébe vette a csemetét és a lehető legtermészetesebb módon megszoptatta, közben pedig folytatta a cseverészést, vagy bármit, amit éppen akkor csinált.

Bár politikailag nem éppen korrekt példa (főleg úgy, hogy tegnap volt a szoptatás világnapja), azt jól illusztrálja, mekkora divat a szoptatás, mint ideológiai statement. Nem mintha akárcsak sugallni is szeretnénk, hogy bármi baj lenne azzal, hogy egy nő a saját testéből eteti a kicsijét (sőt!), de az biztos, hogy a mai napig vörösödő fejjel térnek ki a közszereplők azon problémakör elől, hogy bizony vannak nők, akik nem szégyellik mindezt mások előtt tenni.

A nyilvános szoptatásról még most, 2011-ben is (amikor is átlagosan minden negyedik kattintásra jut egy jó eséllyel női emlőket is felvonultató pop-up ablak) alapvetően két álláspont uralkodik a többség fejében: a hippi életforma idegesítő deklarációja, illetve szükségtelen magamutogatás. „Nem hiszem el, hogy nem talál erre egy normálisabb helyet, mint a gyorskajálda/buszmegálló/váróterem”. (Pedig nem, de erről később.) Érdekes, hogy egy diszkréten lezavart szoptatás láthatóan nagyobb megütközést és zavarodottságot kelt, mint a késő este a fás-bokros részeken pisilő részeg férfiak látványa.

Hol a hiba a képen?

olvass tovább