szerelmi háromszög

Ki, kivel, hányszor?!

7770

Mióta filmművészet létezik, szerelmi háromszögről szóló filmek is léteznek. Hogyne léteznének, amikor az írókat is foglalkoztatja az örök emberi gyarlóság megdönthetetlen bizonyítéka: az, hogy mintha mindig direkt rosszul választanánk ki, akibe szerelmesek vagyunk. A téma sosem megy ki a divatból, szerelem és ennek megfelelően szerelmi háromszög mindig is volt, mióta csak lejöttünk a fáról, és lesz is, ez ellen sem a globalizáció, sem az internet nem tehet semmit. Változást legfeljebb az jelent, hogy ma már nem naiv, hányattatott sorsú szerelmesekről beszélünk, akiket elválasztanak a társadalmi-földrajzi korlátok, így könnyebb dolga van az idillt megbolygató harmadiknak: az írók, rendezők lemerészkedhetnek az emberi lélek sötét, eldugott, perverz vágyakat őrző bugyraiba is.

A hosszú múlthoz képest érdekes, hogy tulajdonképpen azt sem tudjuk, mi az a szerelmi háromszög. Mindenki szerelmes mindenkibe? Egyvalaki szerelmes kétfelé? Fiú szerelmes a lányba, lány szerelmes egy másik fiúba? A háromszöghöz, ugye arra lenne szükség, hogy a másik fiú pedig beleszeressen az első fiúba – szó se róla, erre is volt már példa. Megcsalás kell hozzá, vagy elég a vágyakozás?  Mindenképpen meg kell halni valakinek a végén? Mr. Darcy kora lejárt, de ezekre a kérdésekre még mindig nem tudjuk a választ. Talán nem is kell; elég, ha végignézzük az utóbbi évek filmjeinek legdurvább és legemlékezetesebb háromszögeit.

olvass tovább

Bizarr szerelmi háromszög

9404

Érdekes levél érkezett a minap szerkesztőségünk e-mail címére. Egyik olvasónk – kérésére nevezzük Angélának – egy nem hétköznapi szerelmi történetet osztott meg velünk. Különös, addiktív viszonyba keveredett egy sráccal, amiből képtelen szabadulni annak ellenére, hogy tudja, ő az egyetlen vesztese ennek  a helyzetnek. Levelét változtatás nélkül közöljük.
olvass tovább