szempilla

Pazar pillák

3433

Akik főleg a szemüket hangsúlyozzák a sminkelés során, azok elég sok időt töltenek a pillák kifestésével, úgyhogy most körbejárjuk, mit és hogyan érdemes csinálni a szempillákkal. Megtudhatjátok, hogy melyik a legjobb spirál, mikor kell a szempilla-göndörítőt használni, és hogy például festessük-e kozmetikussal a pilláinkat?

Tartósan sötét pillák

Míg a szemöldök festése egy kis kézügyességgel otthon is könnyen megoldható, addig ez a szempillák festésénél nem ajánlott, mert eléggé veszélyes. A pillák festéséhez használt festék hozzáértő ember segítsége nélkül könnyedén a szembe kerülhet, irritációt okozva ezzel.

Ha hosszú, de viszonylag világos színűek a pilláink, akkor érdemes kozmetikussal befestetni, így nem kell naponta a szempillaspirállal pepecselni. Persze a tartós szempillafestéssel nem lesznek pilláink olyan vastagok, mint amikor spirállal visszük rá a festéket, hiszen az sokat növel a körfogatán az adott szálnak. 

A kozmetikus körülbelül tíz-tizenöt perc alatt befesti a szempillánkat, az eljárás három-négy hétig tartós színt ad, és nem kell naponta festegetni őket. A modern technikának köszönhetően a festékek ma már egyáltalán nem károsítják szőröcskéinket, és lehetőség van a hajszínhez leginkább passzoló szín kiválasztására is. Általában sötét tónusúra, mint a feketére és a sötétbarnára festenek minket. Egy szőke hajú csaj esetén inkább a barna, míg egy sötétebb árnyalatú frizurához a fekete passzol tökéletesen. Ha kozmetikussal tartósan festetünk, akkor a reggeli sminkelés lépései közül kihagyhatjuk a szempillaspirálos részt, maximum a szempilla-göndörítő használata ajánlott, amennyiben a szálaknak nincs szép íve, és inkább előre állnak. 

more

A rejtélyes szerkezet

A szempilla-göndörítő az a szerkezet, amelyről az apukák hosszas találgatás után sem tudják megmondani mi is az, hogy mire is való. Ez tényleg így van, teszteljétek le! Vicces válaszokat fognak adni!

A szempilla-göndörítő használata egyáltalán nem bonyolult, nem kell tőle félni, bárki könnyedén használhatja otthon. Már bármelyik drogériában vagy kozmetikai termékeket árusító boltban beszerezhetjük, nem is olyan drágán. Az egyes márkák által kínált göndörítők kialakítása teljesen egyforma. A göndörítő alsó részén található gumit érdemes rendszeresen tisztítani és cserélni. Ilyen gumibetéteket külön is vásárolhatunk. A tisztítás fontos, hiszen így biztosan nem tesz kárt a pillákban a göndörítés során.

Ha nem kozmetikussal festetjük a pilláinkat, hanem mi magunk esünk neki minden nap spirállal, akkor fontos, hogy még a szempillaspirál használata előtt göndörítsünk, hiszen a már festékes szálak könnyen hozzáragadhatnak a göndörítőhöz, így letörhetnek vagy kiszakadhatnak.

Festegetés otthon

A szempillák festését érdemes a szemhéjfestés után végezni, mivel a szemhéjpúder könnyen ráragadhat a már kifestett, de még meg nem száradt szálakra, ami egy fekete szemfestéknél nem akkora probléma, de az élénk színeknél már gondot okozhat.  Tehát kezdjük a púderrel, majd folytassuk a spirállal. A pillák festését kezdjük a felső sorral. A tövektől egészen a végükig húzzuk felfele a spirált, amellyel közben kisebb oldalirányú mozgásokat végzünk, így az összes szálra kerül festék. Amikor megvagyunk a felső sorral, fessük ki az alsót is. Szebb lesz a pillantás, ha az alsó pillákat úgy festjük, hogy kicsit az arctól kifelé, oldalra húzzuk őket. Miután megvan a felső és az alsó sor is, érdemes a két rész találkozását átfesteni, szintén kissé kifelé húzva. Én általában nem pánikolok azon, ha a pillákon kívül a szemhéjra is kerül egy kis festék, ezeket a sminkelés végeztével egy fültisztító pálcikával letörlöm.

Nagyon fontos, hogy soha ne felejtsük el a nap végén lemosni a szempillaspirált, mert károsíthatja a pillákat, nem engedi őket lélegezni.

A jó spirál mindenkinek mást jelent, függ attól, hogy milyenek természetes adottságaink, és hogy ki mivel tud bánni, de szerintünk az újfajta szilikon tüskés fejű spirálok sokkal jobbak, mint hagyományos társaik. A szilikon tüskék közé nem ragad be, és nem szárad bele a festék, így biztosabban lesznek csomómentesek a pillák.

Kék az új fekete

4830

Legalábbis a szempilláinknak biztosan, hiszen az idei őszi szezonra több nagy márka is kék szempillaspirált dobott piacra. Éljenek a nyolcvanas évek!

Részemről mindig is bizarrnak tartottam a színes spirálokat, ami volt, azt is újsághoz kaptam ajándékba, de többnyire fél év után a kukában landolt. Legutóbb viszont nem kisebb sajtóorgánum, mint a New York Times számolt be stílus hasábjain arról, hogy a színes pillák újból átveszik az irányítást. Többségünk fekete, vagy barna szempillaspirált használ, amik bár optikailag nagyítják a szemet, drasztikus színhatást nem eredményeznek. Ellenben, ha például kék festékkel dolgozunk, akkor remekül kiemelhetjük kék szemeinket, sőt a hatás attól függ, hogy hova visszük fel a festéket. Ha ódzkodunk a színpompás szemrebegtetéstől, akkor elég, ha a pillák legvégére applikálunk egy réteg festéket, a bátrabbak persze a szőrszálak egész hosszán dolgozhatnak. Nem kisebb márka mint az Esté Lauder hódolt be elsőként a legújabb trendnek, így rögtön piacra dobták az aranyszínű tubusokba zárt színes szempillafestékeiket. Anne Carullo cégvezető elmondta, hogy a szempillák a frizurához hasonlatosan alkalmasak az önkifejezésre, így miért ne játszadoznánk több színnel, ha pilláinkról van szó?!

Az efféle szemfestéshez persze szükségeltetik jókora adag önbizalom is, hiszen a színes maskara jóval feltűnőbb mint hagyományos fekete társa. Szó sincs arról, hogy minden nap más színűre kell festenünk a szempilláinkat, de ha választunk akkor mindig vegyük figyelembe a szemszínünket! Kék szeműek bátran viselhetnek kékes árnyalatokat, zöld szemhez a lila passzol leginkább, míg a barna szemet zöldes árnyaltokkal lehet a leginkább kiemelni. Az Esté Lauderen túl, a Clarins, a Givenchy és a Lancôme is kínál színes pillafestéket, és persze a a luxuskozmetikumokon kívül a drogériák árbarát kencéi sem bújnak ki a trend alól.

Kivilágított szemek

4990

Hiába hisszük, hogy a szem kihangsúlyozását illetően már nincs új a nap alatt, hiszen időről időre olyan meglepetésekkel találkozunk, amik inkább mondhatóak bizarrnak, mint ötletesnek.

Az igazi szempilla-fetisiszták mindet megtesznek azért, hogy pilláikkal igazán nagy feltűnést keltsenek: Madonna Swarovski kristályokkal díszített műpillákkal jelent meg egy díjátadón, Britney Speras és Jenifer Lopez pedig állítólag a mókusszőrből készült műszempillák elkötelezett hívei. Nagyon úgy tűnik, hogy ezek a kiegészítők már ódivatúak, hiszen a legújabb mániának semmi köze a kristályokhoz, de még a mókusokhoz sem: manapság a LED műszempilla tarol. Ha lelki szemeitek előtt most felvillant egy apró égősorral kivilágított szempár, akkor nagyon közel járok az igazsághoz, hiszen az innovatív kiegészítő valóban fénybe burkolja az alsó pillasort. A Soomi Park designer kreálta kütyü sok ázsiai nőnek hozhatja meg a boldogságot, hiszen a kivilágított pillákkal még a legapróbb szem is hatlmasnak tűnik. Nem túl bonyolult mechanikájának köszönhetően, a működéshez elég egy fülhallgató, egy érzékelő és persze egy apró akkumlátor. Sluszpoén, hogy a szenzor érzékeli a fej-, illetve a szem mozgását, így a LED-ek villanásait ezek a mozdulatok befolyásolják.

Nem mondjuk, hogy nem lehet élni az új japán bizgentyű nélkül, de elég elgondolkodtató, hogy akadnak olyan ázsiai nők még mindig képtelenek megbékélni a szemük formájával, és készek viselnek égősort viselni a fejükön, hiszen a nagyobbnak tűnő szemeikben látják az igazi szépséget.

Lehengerlő szempillák könnyedén!

9046

Lenyűgöző, őszinte, nyílt, érdeklődő, kedves – ki ne szeretné, ha a tekintete ezeket a tulajdonságokat közvetítené róla a nagyvilágnak? A szempilláknak nagyon nagy szerepe van ebben! Manapság már számtalanfajta szempillaspirál kelleti magát a boltok polcain, azonban a java részük egy problémát old meg, például csak hosszabbít, de közben nem vízálló. Egy-két ügyes trükkel azonban könnyedén túllendülhetünk ezeken a hiányosságokon.olvass tovább