szemhéjfesték

Jó, ha rád rohad?

5083

A fürdőszoba pazarlásról nem lehet elégszer beszélni, hiszen hiába próbálunk mi a lehető legtakarékosabban bánni a kencéinkkel, legtöbbször mégis befuccsol a próbálkozásunk. Értekeztünk már a pazarlásról és alternatív megoldásokat is bemutattunk nektek, amikkel az utolsó cseppig elhasználhatjuk a kozmetikumokat, így most jöhet a gazdaságos smink!

Ha már smink, akkor evidens, hogy leggyakrabban a szemünket hangsúlyozzuk, kivéve mikor a végzet asszonyai akarunk lenni, így vörösre pingáljuk az ajkainkat. Miután megtettük első szárnypróbálgatásainkat, miután párszor belenyomtuk a spirált a szemgolyónkba, lassan de biztosan megtaláltuk a hozzánk leginkább passzoló árnyalatokat. Oké, viszont a szeméjfestékeket nemcsak egyes kiszerelésben árulják, hanem egész palettában, ami olykor annyira csábító tud lenni a drogéria neonjai között. Persze a palettáknak több előnyük is van, például ha időnk engedi tökéletesen árnyékolt sminket készíthetünk, plusz egy tégelyben találhatjuk meg a hasonló árnyalatú csillámokat. De mi a helyzet a hátrányokkal? Nem könnyű olyan kombinációt találni, amiből tuti biztos, hogy az összes árnyalatot becsülettel elhasználjuk. Vagy ha találunk ilyen terméket, az legtöbbször bőven felső kategóriás, vagyis az ára simán megegyezhet egy szandáléval. Igen, teljesen jogosan érezzük magunkat a marketing gépezet áldozatának, mikor a neszeszerünkbe mélyen beletúrva, csupán félig elhasznált sminkpalettákat találunk. Logikusnak tűnhet a több szín mellett voksolni, tűnhet... A kozmetikai cégek is felfigyeltek a pocsékoló női habitusra, ezért egyre több mono kiszerelésű szemhéjfestéket találhatunk, sőt az Artdeco igazi nagydobása a mágneses szemhéjpúder tartó, amibe az általunk összeválogatott csillámokat tehetjük.olvass tovább

Fesd sztárosan kékre!

7743

A 80-as évek divatja többek között a túlzó és hangsúlyos sminkekről emlékezetes, amelyek aztán a zilált, kócos frizuráktól még nevetségesebbnek tűnhetettek – legalábbis mai szemmel nézve. Ennek ellenére kezd újra népszerű lenni a kékes szemfestés. A sztárok már elkötelezett hívei a kék ezerféle árnyalatának. Tőlük lestünk néhány trükköt, hogyan legyen a kék make-up modern és trendi anélkül, hogy a 80-as években ragadt diszkókirálynő hatását keltenénk.

Ashley Tisdale, Jennifer Hudson, Stephanie Pratt, Lea Micheleolvass tovább