szemfestés

Farmertekintet

6723

Az ősz egyik új és izgalmas trendje a kék szemhéjpúder, amely a 80-as éveket idézi, azzal a különbséggel, hogy akkoriban  az ajkakat is színezték, így azok kevésbé voltak dominánsak. Ezt a trendet hozták vissza újra a sminkmesterek a kifutón. A vöröses, narancsos árnyalatú száj belefér most is, de idén inkább a hódító, bronzos rúzsok a legjellemzőbbek. E mellé az egyszerű matt kékeket is egy kicsit modernebb, felturbózottabb és glamúrosabb változatban láthattuk a 2010-es őszi trendmustrán. Ez a smink tulajdonképpen a füstös tekintet modern változata: adott a satírozott és elmosódott fekete, kitöltve középen denimkékkel.

Rachel Roy, Leanne Marshall és Derek Lam modelljeiolvass tovább

Macskaszemek a kifutón

7317

Jean-Paul Gaultier 2011-es tavaszi-nyári haute couture kollekciójának bemutatóját az extravagancia jellemezte, ahogy azt a francia dizájnertől megszokhattuk. Az egyszerre dívás-elegáns és vad-punkos ruhakölteményekhez hasonlóan a smink is ambivalenciát tükrözött.olvass tovább

Fesd sztárosan kékre!

7743

A 80-as évek divatja többek között a túlzó és hangsúlyos sminkekről emlékezetes, amelyek aztán a zilált, kócos frizuráktól még nevetségesebbnek tűnhetettek – legalábbis mai szemmel nézve. Ennek ellenére kezd újra népszerű lenni a kékes szemfestés. A sztárok már elkötelezett hívei a kék ezerféle árnyalatának. Tőlük lestünk néhány trükköt, hogyan legyen a kék make-up modern és trendi anélkül, hogy a 80-as években ragadt diszkókirálynő hatását keltenénk.

Ashley Tisdale, Jennifer Hudson, Stephanie Pratt, Lea Micheleolvass tovább