szemöldök

Indiai szemöldökszedés

2919

New York mindig élen járt az újításokban mind a divat, mind a szépségápolás terén, most sincs ez másképp. Nem olyan régóta egy állítólag új és fantasztikus szemöldökszedési eljárás terjed a városban a nők körében.

Az eljárás persze egyáltalán nem új, hiszen az indiai asszonyok időtlen idők óta alkalmazzák ezt a szőrtépkedési eljárást. A módszer lényege, hogy a szemöldök felesleges szálait egy összesodort pamutfonál segítségével távolítják el. A kozmetikus a fonál két végét a kezébe fogja, de előtte megcsavarja, és az így kapott harmadik szálat a szájával tartja feszesen. Tulajdonképpen epilálás régi indiai módszerrel, amiből most Amerika pénzt csinál.


szólj hozzá: Indiai szemöldökszedés

Az új kozmetikai eljárást olyan sztárok is kipróbálták és alkalmazzák azóta is, mint Jennifer Aniston vagy éppen Liv Tyler.

Szemöldököt elő!

3318

Kétféle szemöldök van: az, amelyik láthatatlanul illeszkedik az arcodra és az, amelyik feltűnik. Szakértők szerint a jó szemöldök láthatatlan, és keretbe foglalja a szemet. A szem fölötti szőr divatja azonban ugyanúgy változik, mint az öltözködésé vagy éppen a hajaké. A középkorban a semmi szemöldök volt a divat, tehát kiszedték, majd egyre vékonyabb lett - bár legalább már volt. A 80-as években jött aztán a természetesen, dzsungeles, majd a 90-es években a szépen ívelt, szedett, később a tetovált és ma már megint lehet bozontosodni. A kör ismétlődik.

Extrém esetek

A tetovált szemöldök egyáltalán nem szép. Soha nem is volt az, és soha nem is lesz. Pornóban elmegy, egyébként feletjtsd el, mégpedig azért, mert természetellenes, nincs harmóniában semmilyen pofin. Ha mégis erre vetemedsz, szembe kell nézned azzal, hogy a használt festék, ahogy kopik, évről évre halványabb lesz. Először kékes, majd zöldes árnyalatot vesz fel, hogy így alakíthasd a színpalettát az arcodon. Vannak olyan tetkók, amik felvitele nem úgy történik, hogy lecsupaszítják a homloktövedet, hanem a szemöldök szálai alá viszik be a festékanyagot, így az dúsabbnak, vagy épp tömörebbnek hat - de mi lesz, ha két év múlva megint a hajszálvékony szemöldök lesz a divat? Te majd műbozonttal jársz-kelsz? Persze lehet ezt is, csak vicces, vagy épp kínos, mint azok a szemöldökök, amelyek a valódi szemöldök fölé vannak tetoválva és alatta ott a sörte és a világosabb bőrszín. Jesszusom, hány, de hány ilyen van a négyes-hatoson?! És jó ha tudod, mindenki ezt nézi. Mi biztosan.olvass tovább

Szőrt akarok!

5395

Szedjük, tépjük, szaggatjuk, közben pedig nem is gondolunk bele, hogy ezzel akár egész életünkre megritkítjuk a szemöldökünket, hiszen a folytonosan kurtított szálak egy idő után már nem nőnek ki újra. A hajbeültetés óta tudjuk, hogy a kihullott szőrszálakat nem képtelenség pótolni, így az sem meglepő, hogy ma már a szemöldökbeültetésnek is hagyománya, sőt mi több, trendje van.

Vékony, vastag. Melyik kell?

Elnézve Marlene Dietrich vagy Edith Piaf fotóit, egy valami biztosan szemet szúr: mindkét művésznő igen vékony szemöldökfazont hordott. Ez nem meglepő, hiszen az 1940-es, 50-es években ez volt a trend, minél vékonyabbra kanyarintott volt a szemöldök, annál divatosabb volt a nő. Néhány évtizeddel később jött Brooke Shields, majd Natalia Vodianova, akik forradalmasították a bozontos szemöldököt. A divatfotókat és a magazinokban megjelenő editorialokat nézve elképedve álltunk: Akkor most ez a trend? Ne szedjük a szemöldökünket? És igen, ez volt a trend, sőt még ma sem divat az egészen vékonyra megtépett szemöldök, a cérnavékony tetovált "műremekekről" nem is beszélve. Az újhullámot viszont elég nehéz úgy követni, hogy rég elveszítettük szemöldökünk természetes sűrűségét, hiszen mi is tépkedjük, a kozmetikus is tépkedi, mégis mitől lenne dús? Isteni beavatkozásra felesleges várnunk, ellenben egy profi plasztikai sebész kezeire egészen nyugodtan rábízhatjuk magunkat.olvass tovább

Csubakka csajai

5786

A Topshop Unique nem aprózta el a 2010-es őszi-téli ready-to-wear bemutatón felvonuló modellek sminkjét. Ha a boszorkányság jele az összenőtt szemöldök, akkor vajon mit szimbolizál az egybefüggő prém?

A kérdés persze csak költői, hiszen felesleges lenne valódi választ keresni, elégedjünk meg azzal, hogy a sminkesek bőséggel kiélhették kreativitásukat. Igazán szerencsések azok a szakemberek voltak, akik némi maszkmesteri tapasztalattal is rendelkeztek, hiszen míg egy műszempillát felragasztani sminkes feladat, addig egy prémszemöldök felapplikálása már inkább a maszkmesterek feladata. Persze felismerhetetlenségig azért nem torzították el a modellek arcát, sőt ha az összképet nézzük, akkor a hajban viselt agancsok, a földszínben pompázó ruhadarabok és az ősasszonyok fizimiskájára emlékeztető smink kiegyensúlyozottan fuzionált. Divathullám biztosan nem lesz a csubakkás stílusból, viszont a kellő hatást elérte - kissé felkavarta a divatbemutatók már-már unalmas sminktrendjeinek állóvizét. Még a couture sminkek sem váltottak ki akkora visszhangot, mint a felszarvazott Topshop lányok, akik összenőtt szemöldökeiken túl, erősen bronzos csillogású arcukkal és csücsörire festett ajkaikkal pózoltak a fotósoknak. Tetszik?

Középpontban a szemöldök

7215

A sminket anélkül is alkalmivá tehetjük, hogy erősre festenénk a szájat vagy a szemet – ne adj isten mindkettőt. Ennek a sminknek a sajátossága, hogy az előző alkalommal bemutatott szájhangsúlyos sminket alakítjuk át úgy, hogy a szemen és az arcon nem erősítünk, a száj helyett viszont a szemöldököt hangsúlyozzuk.
Mielőtt vadul nekivágnánk a műveletnek, egy dolgot érdemes megjegyezni: ez a fajta smink általában azoknak áll jól, akiknek eleve sűrű a szemöldökük. Másoknál a hatás sokkal mesterségesebb és erőltetettebb lehet.

Smink és haj: Székely Éva. Fotó: Csoboth Edina. Stylist: D. Horváth Blanka. Modell: Péntek Éva.olvass tovább