szem

Szemünk fénye

363

A szem a lélek tükre - vagy az előző napi bulié? A szemedet körülvevő érzékeny bőr hamar megadja magát, ha nem figyelsz rá kellően. Első lépésben próbálj  eleget aludni! Ha már az első lépés betartásával problémák adódnának, készülj fel olyan s.o.s. termékekkel, amik elhitetik a főnököddel, hogy hülyére pihented magad az éjszaka. 

Szemünk fénye

Karikás szem, táskás szem viszlát

462

"... a szemünk alá tegyünk korrektort." Jó, oké, na de hová? És mivel? És melyik területre? Alapozás előtt? Alapozás után? Mindenkinek kell korrektor?

Nem mindegy, bizony. Először is figyelmesen tanulmányozzuk a szemünk alatti területet. Ha egysíkban van az alatta lévő bőrrel és a színe sem tér el, akkor ne is olvass tovább, hihetetlen mázlista vagy. Fölösleges költened korrektorra.Ha a szem alatti bőr kissé el van színeződve (kékes, lilás, sárgás, barnás), akkor szükség lesz rá, mégpedig a sárgás meleg tónusúból. A sárgás szín a bőrszín legtöbb hiányosságát optikailag korrigálja. Az alapozónál 2 árnyalattal világosabb korrektorra lesz szükség.

Ezt a korrigálást alapozás előtt csináljuk. Vegyünk fel 1 keveset az anyagból lapos ecsettel vagy az ujjunkkal és pötyözzünk rá arra a határvonalra, ahonnan az elszíneződés kezdődik és kenjük rá az elszíneződött részre, de csak arra a területre (ha lejjebb is kerül a korrektorból, akkor az alapozás után megint 2 eltérő színt kapunk, szóval legyünk precízek), haladjunk felfelé, szépen eldolgozva az anyagot, egészen a pillák tövéig. Elsősorban színezünk és nem rétegezünk. Utána alapozzuk le az egész arcot és 1 leheletnyi kerüljön a lekorrektorozott területre is. Majd ujjunkkal nyúljunk bele a púderbe és csak finoman simítsuk át a szem alatti részt.

Táskás szemnél a korrektorozást úgy végezzük, h alszunk 10-12 órát a megduzzadt terület alatti árnyékra és csakis az árnyékra teszünk 1 ecsetvonásnyit. Így optikailag kiegyenlítjük a duzzanatot. Alapozás után korrektorozzunk. A karikás+táskás szem kombónál végig kell csinálni mindegyik lépést. Időigényesnek tűnik, de pici gyakorlással már benne van az ember kezében és az eredményért igazán megéri. Extra tipp: táskás és/vagy karikás szem s.o.s. rendbetételére a kedvencem a MAC koffeines szemkörnyékápolója. Szó szerint csodákra képes.

Köszönjük Árpa Karolinának!

Itt a japán kislány tekintet

1931

Megvan az anime világa ugye? Vagy bármi, ami japán és rajzolt, és vannak benne kislányok? Most végülis mindegy, hogy barátságos szörnyecskékkel játszanak vagy hatalmas szörnyekkel kufircolnak, a szemük mindig ugyanaz - csak épp mástól csillog vagy mástól könnyes. Ártatlan, nagyra nyílt, tág pupillájú mangaszemek ezek. Szuper hír, hogy már ezeket is beszerezheted a macskaszem vagy az albínószem mellé, ha megveszed az anime lencséket. 

Annyiban más, mint az eddigiek, hogy nem csak a pupilla méretét mutatja az aktuálisnál nagyobbnak, tehát nem csak belül módosít, de van egy külső gyűrű is, ami az íriszt nagyobbítja meg, így az egész szem nagyobbnak látszik. Kékben és barnában kapható, ázsiaicsaj fétises és mangapornós pasik örülhetnek.

Szemöldököt elő!

3318

Kétféle szemöldök van: az, amelyik láthatatlanul illeszkedik az arcodra és az, amelyik feltűnik. Szakértők szerint a jó szemöldök láthatatlan, és keretbe foglalja a szemet. A szem fölötti szőr divatja azonban ugyanúgy változik, mint az öltözködésé vagy éppen a hajaké. A középkorban a semmi szemöldök volt a divat, tehát kiszedték, majd egyre vékonyabb lett - bár legalább már volt. A 80-as években jött aztán a természetesen, dzsungeles, majd a 90-es években a szépen ívelt, szedett, később a tetovált és ma már megint lehet bozontosodni. A kör ismétlődik.

Extrém esetek

A tetovált szemöldök egyáltalán nem szép. Soha nem is volt az, és soha nem is lesz. Pornóban elmegy, egyébként feletjtsd el, mégpedig azért, mert természetellenes, nincs harmóniában semmilyen pofin. Ha mégis erre vetemedsz, szembe kell nézned azzal, hogy a használt festék, ahogy kopik, évről évre halványabb lesz. Először kékes, majd zöldes árnyalatot vesz fel, hogy így alakíthasd a színpalettát az arcodon. Vannak olyan tetkók, amik felvitele nem úgy történik, hogy lecsupaszítják a homloktövedet, hanem a szemöldök szálai alá viszik be a festékanyagot, így az dúsabbnak, vagy épp tömörebbnek hat - de mi lesz, ha két év múlva megint a hajszálvékony szemöldök lesz a divat? Te majd műbozonttal jársz-kelsz? Persze lehet ezt is, csak vicces, vagy épp kínos, mint azok a szemöldökök, amelyek a valódi szemöldök fölé vannak tetoválva és alatta ott a sörte és a világosabb bőrszín. Jesszusom, hány, de hány ilyen van a négyes-hatoson?! És jó ha tudod, mindenki ezt nézi. Mi biztosan.olvass tovább

Pazar pillák

3433

Akik főleg a szemüket hangsúlyozzák a sminkelés során, azok elég sok időt töltenek a pillák kifestésével, úgyhogy most körbejárjuk, mit és hogyan érdemes csinálni a szempillákkal. Megtudhatjátok, hogy melyik a legjobb spirál, mikor kell a szempilla-göndörítőt használni, és hogy például festessük-e kozmetikussal a pilláinkat?

Tartósan sötét pillák

Míg a szemöldök festése egy kis kézügyességgel otthon is könnyen megoldható, addig ez a szempillák festésénél nem ajánlott, mert eléggé veszélyes. A pillák festéséhez használt festék hozzáértő ember segítsége nélkül könnyedén a szembe kerülhet, irritációt okozva ezzel.

Ha hosszú, de viszonylag világos színűek a pilláink, akkor érdemes kozmetikussal befestetni, így nem kell naponta a szempillaspirállal pepecselni. Persze a tartós szempillafestéssel nem lesznek pilláink olyan vastagok, mint amikor spirállal visszük rá a festéket, hiszen az sokat növel a körfogatán az adott szálnak. 

A kozmetikus körülbelül tíz-tizenöt perc alatt befesti a szempillánkat, az eljárás három-négy hétig tartós színt ad, és nem kell naponta festegetni őket. A modern technikának köszönhetően a festékek ma már egyáltalán nem károsítják szőröcskéinket, és lehetőség van a hajszínhez leginkább passzoló szín kiválasztására is. Általában sötét tónusúra, mint a feketére és a sötétbarnára festenek minket. Egy szőke hajú csaj esetén inkább a barna, míg egy sötétebb árnyalatú frizurához a fekete passzol tökéletesen. Ha kozmetikussal tartósan festetünk, akkor a reggeli sminkelés lépései közül kihagyhatjuk a szempillaspirálos részt, maximum a szempilla-göndörítő használata ajánlott, amennyiben a szálaknak nincs szép íve, és inkább előre állnak. 

more

A rejtélyes szerkezet

A szempilla-göndörítő az a szerkezet, amelyről az apukák hosszas találgatás után sem tudják megmondani mi is az, hogy mire is való. Ez tényleg így van, teszteljétek le! Vicces válaszokat fognak adni!

A szempilla-göndörítő használata egyáltalán nem bonyolult, nem kell tőle félni, bárki könnyedén használhatja otthon. Már bármelyik drogériában vagy kozmetikai termékeket árusító boltban beszerezhetjük, nem is olyan drágán. Az egyes márkák által kínált göndörítők kialakítása teljesen egyforma. A göndörítő alsó részén található gumit érdemes rendszeresen tisztítani és cserélni. Ilyen gumibetéteket külön is vásárolhatunk. A tisztítás fontos, hiszen így biztosan nem tesz kárt a pillákban a göndörítés során.

Ha nem kozmetikussal festetjük a pilláinkat, hanem mi magunk esünk neki minden nap spirállal, akkor fontos, hogy még a szempillaspirál használata előtt göndörítsünk, hiszen a már festékes szálak könnyen hozzáragadhatnak a göndörítőhöz, így letörhetnek vagy kiszakadhatnak.

Festegetés otthon

A szempillák festését érdemes a szemhéjfestés után végezni, mivel a szemhéjpúder könnyen ráragadhat a már kifestett, de még meg nem száradt szálakra, ami egy fekete szemfestéknél nem akkora probléma, de az élénk színeknél már gondot okozhat.  Tehát kezdjük a púderrel, majd folytassuk a spirállal. A pillák festését kezdjük a felső sorral. A tövektől egészen a végükig húzzuk felfele a spirált, amellyel közben kisebb oldalirányú mozgásokat végzünk, így az összes szálra kerül festék. Amikor megvagyunk a felső sorral, fessük ki az alsót is. Szebb lesz a pillantás, ha az alsó pillákat úgy festjük, hogy kicsit az arctól kifelé, oldalra húzzuk őket. Miután megvan a felső és az alsó sor is, érdemes a két rész találkozását átfesteni, szintén kissé kifelé húzva. Én általában nem pánikolok azon, ha a pillákon kívül a szemhéjra is kerül egy kis festék, ezeket a sminkelés végeztével egy fültisztító pálcikával letörlöm.

Nagyon fontos, hogy soha ne felejtsük el a nap végén lemosni a szempillaspirált, mert károsíthatja a pillákat, nem engedi őket lélegezni.

A jó spirál mindenkinek mást jelent, függ attól, hogy milyenek természetes adottságaink, és hogy ki mivel tud bánni, de szerintünk az újfajta szilikon tüskés fejű spirálok sokkal jobbak, mint hagyományos társaik. A szilikon tüskék közé nem ragad be, és nem szárad bele a festék, így biztosabban lesznek csomómentesek a pillák.