szellemek

Halottlátók

3550

Egyre gyakrabban futok bele olyan hihetetlen dolgokba, amelyekre ép - "normális" - ésszel nem lehet magyarázatot adni. Nem tudom felfogni, hogy miként működnek azok az a jóslatok, amelyeket néhány éve kaptam, és minden szóról szóra bekövetkezett, nem érem, hogy keletkezett a világ, nem értem, hogy egyesek miként képesek érezni mások energiáit, hogyan kommunikálnak a szellem világgal. Egyáltalán mi az a szellem világ? Hol van, van meghatározható helye? Ideje? Rengeteg kérdés, ami egyetlen téma köré a spiritualizmus köré gyűlik. spiritualizmus. Médiumok. Szeánszok. Jósok. Mind-mind olyan fogalom, amelyek hihetetlenek, mégis ott motoszkál bennünk a kérdés, hogy mi van, ha tényleg van?

2009

Tudom, tudom! 2009-et írunk, nem kellene már vakon hinni ilyen spirituális dolgokban, de mégis mivel magyarázzam azt, amit tapasztaltam, édesapám halála után, nevezetesen az álmaimban kommunikált velem és, ahogy azt a babona mondja, mindig jegyezd meg, amit egy halott mond neked álmodban. Megjegyeztem, jól tettem. A XXI. század elején divattá vált az ezoterika, így sajnos elég olcsóvá is vált. Mindenesetre vannak olyan esetek, amelyek több, mint elgondolkodtatóak. Ilyen volt tegnap a tévében látott Gordon Smith is. A pasi szeánszokat tart szerte a világban, pénzt nem fogad el a halottakkal való kommunikációjáért, csak közvetíti a túlvilági szellemek üzeneteit. Hallja a szellemeket, sőt látja is őket, rendkívüli nem? Bár ő nemes egyszerűséggel ezt nem tartja többre, mint más szeretett szakmáját, ő erre született, míg más tökéletes kenyereket süt, addig ő a halottakkal tart fenn kapcsolatot. 

Mozi

Vagy ott van Allison DuBois, aki szintén halottlátó, ő ihlette a médium című filmsorozatot. A nő az angliai rendőrség kötelékében dolgozik, mint olyan ember, aki veszi a halottak üzeneteit és azt továbbadja a rendőrségnek. Allison hat éves korától kezdve tud kommunikálni a holtak lelkével. Egy interjúban elmondta, hogy gyermekei is örökölték ezt a képességet, és ők így élnek természetesen, sőt a mindennapokban is használják ezeket a képességeiket. Négy éven keresztül vizsgálták tudósok a "tehetségét", a működését, de sajnos minden bizonyíték ellenére szkeptikusan állnak hozzá, és nem csak a tudományt képviselők, hanem az emberek is, ami talán érthető is, hiszen felfoghatatlan a ma élő emberek számára, hogy a szellemvilág igenis létezhet. (Én is feltételes módot használok, mert tény, hogy felfoghatatlan.) olvass tovább

Nálatok laknak-e szellemek?

3560

Azok az emberek, akik nem észlelnek semmi konkrétat, sokféleképpen képzelik el a szellemvilágot, azoknak pedig, akik látják, vagy valamiféleképpen érzékelik őket, persze mindez könnyebb és magától értetődőbb. Én úgy gondolom, hogy a befejezetlen ügyek, a haláltól való félelem vagy a kivételesen erős kisugárzás okozhatja a mi világunkban hátra maradt lenyomatokat. A szellemfotók egy része bizonyítottan eredeti, nekem mégis furcsa elképzelni az alakot öltött szellemeket, akik például skóciai kastélyokban vagy egyéb túlmisztifikált helyeken kísértenek. Számomra a szellemek inkább erős lenyomatot jelentenek, persze ennek különböző fokozatai szerintem mind elfogadhatóak. Az viszont egészen biztos, hogy teljesen máshogy van ez az egész, mint bárki is gondolná, fel tudná fogni személyes tapasztalat nélkül. Abba most nem mennék bele, hogy ez a „személyes tapasztalat” mennyire kiborító lehet, főleg gyerekkorban, amikor a szülők mindenképpen pszichiáterrel akarnak kezelni egy olyan dolgot, amit ők megoldandó problémának tartanak. Erre persze nem lenne szükség, hiszen azon ismerőseim, akiknek ilyesmi kapcsolatuk van a szellemvilággal, azt ajándéknak tartják.

Nálatok laknak-e szellemek? Nálam négy, talán rokonok, hiszen a lakás mindig is a miénk volt, bár oda is költözhettek. Mindenesetre imádják, mivel pompásan alkalmatos és kényelmes helyet kínálok nekik, ugyanis egy kész trófea- és Napóleon-múzeumban van szerencsém tengetni mindennapjaimat.

Régebben iszonyatosan féltem tőlük, de aztán rájöttem, hogy szerencsém van velük. Csak négyen vannak, kölcsönösen kevéssé érzékeljük egymást, és igen ritkán zavarnak csak alvás közben. Ami engem otthon igazán zavar, az a macskám. Mármint félreértés ne essék, imádom a kis dögöt, csak mivel az állatok érzékelik a mozgásban lévő szellemeket, néha jól beparáztat, amikor a semmibe bámulva totálisan felborzolt szőrrel fúj és nyávog.olvass tovább

Látlak!

4017

Természetfeletti képességekből rengeteg létezik. Vannak olyanok, melyekkel csak a mesékben találkozhatunk (pl.: emberek repülése, osztódása, stb.), és vannak kicsit reálisabbak (megérzések, gondolatátvitel, stb.), melyek létezése heves vitákat szít az emberek közt.

Ezen képességek sokféle megítélés alá esnek. A vallásos emberek zsigerből, mereven elutasítanak minden olyan esetet, amiben ilyen képességet tulajdonítanak egyszerű, halandó embereknek. Akik nem vallásosak, azok közt is megoszlanak a vélemények a természetfeletti képességek létezéséről, és az azokkal rendelkező emberek hitelességéről. Mint minden másra, erre is hatalmas iparág épült, főleg Amerikában jellemzőek az olyan műsorok, melyben "médiumok" (halottakkal kommunikálni képes személy) keltik azt a látszatot, hogy a közönség tagjainak halott szeretteivel felveszik a kapcsolatot. Ezek miatt a szélhámosok miatt (is) kételkednek sokan a paranormális képességekben. Az ilyen csalókról, felismerésükről szól Popper Péter Óvás a hamis tanítóktól című könyve is. Ha kicsit jobban belegondolnának, rájönnének, hogy mindez talán mégsem csak üres fecsegés. 

Vegyük alapul a telepátiát (amely témában kiváló regényt olvashatunk: Stephen King Holtsáv-ját, ami nem az itt leírtakról, de a telepátiáról is szól), vagyis a két ember közötti mentális kapcsolatot6 kommunikációt: ajon honnan tudja egy anya, akinek gyermeke még nem tud beszélni, hogy mi baja a kicsinek? Honnan tudja az anya, aki kilométerekre van gyermekétől, hogy a gyerek épp rosszkedvű, netán történt vele valami? Vagy fordítva: hogyan képes a kisbaba megérezni anyja hangulatát? A válasz minden kérdésre ugyanaz: telepatikus kapcsolat van köztük. Méghozzá nagyon különleges, életen át tartó. Csecsemő, majd kisgyermekkorban a legerősebb ez a kapcsolat, mivel az emberek gyermekként a legfogékonyabbak a paranormális jelenségekre, akkor produkálnak természetfeletti képességeket, eseteket is. olvass tovább