szavazás

Női elnökök?

525

Egy olyan világban, ahol a fizikai erőt a szellemi képesség fontossága vette át a munkában, miért ne lenne helye egy nőnek? A tengerentúl zajlik az amerikai elnökválasztás, melyben a demokrata párt egy nőt, Hillary Clintont és egy félvér férfit, Barack Obamát indította a csúcsra. Amerikában mindeddig nem volt sem nő, sem nem fehér férfi az elnök. Érdekesség, hogy Indiának tavaly lett női elnöke, Pratibha Patil személyében. Magyarországon a képviselők 10 %-a nő, várhatóan a diszkriminációnak és annak, hogy gyakran nem járnak be a parlamentbe dolgozni a férfi politikusok, ez a szám hamarosan növekedni fog. A közeljövőben nálunk nem valószínű, hogy női elnökjelölt lesz, de ha igen, te szavaznál nőre?

Mekkora tévézombi vagy már?

2851

Rábukkantunk egy kutatásra, ami azt az örvendetes tényt tárta fel, hogy a fiatalok egyre kevesebbet televízióznak, azaz inkább azt, hogy az életkor és a tévé előtt töltött órák száma egyenes arányosságot vett.

Természetesen a kutatás Amerikát érinti, de azért vessünk rá egy pillantást! Az eredmények szerint a 14-25 év közöttiek heti átlag tíz és fél órát televízióznak, a 26-42 közötti korosztálynál heti 15,1 óra a normális, a 43-61 évesek heti 19,2 órát punnyadnak a doboz előtt, s végül a ott a nyugdíjasok rekordja: a 62-75 éves korosztály a 168 órából 21.5-öt tölt tévézéssel.

Az igazsághoz gyorsan tegyük hozzá, hogy a legügyesebbek, a legfiatalabbak azért nem a szabadban labdáznak, csak a tévé képernyőjét nem a műsornak szentelik, hanem DVD-znek rajta. Ők töltik a legtöbb időt a számítógépen való filmnézéssel is, és általában ők azok, akik a legtöbb idejüket szentelik a médiának általában - legyen az televízió, internet, filmnézés, zeneletöltögetés és azok rendezgetése, videójátékok, tehát az összes ilyen modern cucmó.

Kíváncsiak vagyunk, olvasóink között hogyan is alakul mindez, hisz annyian hangoztatják mostanában, hogy nincs tévéjük vagy egyáltalán nem néznek tévét, hogy a mutatóknak szignifikánsabban alacsonyabbaknak kell lenniük, mint tengerentúli pajtásaink esetében. Kivele, te mennyit bambulsz!?

Milyen gatyában legyen a pasi?

2871

A kérdés mindössze ennyi, ezt kéne egyszer és mindenkorra eldönteni: milyen alsónadrágot szeretünk a legjobban a pasikon? Segítségképpen összeállítottunk egy galériát Calvin Klein modellekből, hogy bemutassuk a fő csapásvonalakat. Lapozz és szavazz!

Kattints a gatyókért!

Blokkolnád a bogarat?

5679

Tény, hogy most épp nem éli túl virágzó reneszánszát a The Beatles zenekar, ettől függetlenül mindig akad valami kis apropó, ami miatt leporolhatjuk a gombafejűeket. Aki látott már Beatles klipet az tudja, hogy a katarzis és az önkívületi állapot, azok a kifejezések, amikkel kellőn leírhatjuk a hatvanas-hetvenes évek rajongólányinak viselkedését. Hatalmas kontyok, mandulavágásúra tusolt szempárok és az elmaradhatatlan, már-már epilepsziás rohamra hajazó sokk, amikor a négy liverpooli fazon feltűnik a színpadon. Részemről nagyon szórakoztatónak találom ezeket a felvételeket, már csak azért is, mert így harminc-negyven év távlatából nehéz elképzelni, hogy a vehemens rajongólányok a szüzességtől kezdve, a backstagebeli "szórakoztatásig" bármit odaadtak volna hőn szeretett zenészeiknek. Oké, de vajon melyiküknek? John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr közül választhatunk, hogy kiderüljön - még ennyi év múltán is él magát a szabály, miszerint mindenki az énekesre gerjed?

Sorrendben: John, George, Ringo, Paul

Technót a Parlamentbe!

6017

Ilyet még nem pipáltál! De mi sem! Értesüléseink szerint a választások éjszakáján óriási hangzavar van készülőben. Az utóbbi időkben tüntetésektől hangos Kossuth tér helyett most a szomszéd Vértanúk tere veszi át a zajos szerepet. Pontosabban az ott fellépő magyar DJ-k. 

"Véleményünk szerint a hazai DJ szakma képviselői munkájuk során legalább annyira hasznos és nélkülözhetetlen feladatot látnak el, mint az ugyanilyen jogokkal rendelkező tisztségviselők, pártpolitikusok. Célunk továbbá, hogy a döntéshozók kezdeményezzék egy országos, államilag finanszírozott techno rádió mihamarabbi létrehozását” – olvasható a Több technót a Parlamentbe! csoport Facebook-oldalán. A választók, azaz a mi kegyeinkért 12 partiszervező csapat verseng. Még van idő szavazni! A tíznapos kampány során a legtöbb lájkot összegyűjtő 6 DJ/páros zenélhet április 11-én, 19 órától a Vértanúk terén. 22 órától a buli a Merlinben folytatódik, a belépés ingyenes.

A kampányban részt vevő csapatok:

Független jelöltek:

Figyelem! A rendezvény teljesen pártpolitika-mentes.