szakácsverseny

Gasztrománok a Mekiben

7983

A McGourmet szakácsverseny nagy kihívás elé állította a gasztrománokat június 28-án. A feladat az volt, hogy a McDonald’s alapanyagait felhasználva ízletes ételkülönlegességeket alkossanak. A szakácsok rájöttek, hogy a gyorsétterem hozzávalói remekül hasznosíthatóak, így térültek-fordultak és meglepő ételkülönlegességeket varázsoltak. A verseny nyertese Pavlicsek Csaba lett, aki magyaros bruschettát és porhanyós csirkemellfilét készített házi burgonyalepénnyel.


„Kíváncsi voltam, hogy milyen alapanyagokkal dolgozik a McDonald’s, és bebizonyosodott
számomra, hogy a marhahús és a zöldségek is megállják a helyüket a kifejezetten jó
minőségű ételek készítésekor is. Ráadásul minden visszakövethető a származástól a
fagyasztás időpontján át a legapróbb részletig” – vélekedett a híresen szigorú Bíró Lajos
zsűritag.


Horváth Ágnes, a vállalat ügyvezető igazgatója elmondta: „A győztest egymillió forinttal
támogatjuk, amellyel több lehetősége lesz külföldi versenyeken, képzéseken is részt
venni. Remek élmény volt megkóstolni a fiatal szakácsok ötletes fogásait”.