szójaszósz

A Péniszember mindent legyőz

3729

A daliás Kikkoman a Szója bolygóról érkezett, és kíméletlenül leszámol a japán konyha ádáz ellenségeivel, a Ketchuppal és a Majonézzel, ám egészséget és békét hoz minden becsületes szójaszószfogyasztónak - mindezt a nyolcvanas évek posztpunk/new wave dalaira emlékeztető zenei aláfestéssel teszi.

Igazság szerint persze Kikkoman alapvetően nem egy szuperizmos szuperhős, hanem egy régi japán szójaszószmárka: 1917-ben alapították a vállalatot nyolc nobai kereskedőcsalád egyesülésével, és a Kikkoman mára Japánban és az Egyesült Államokban is a legnépszerűbb termék lett a saját kategóriájában. A lent látható bizarr rajzfilm, amely a Yogatori nevű Flash-animátor monumentális műve - és egyáltalán nem a termék hivatalos reklámja -, a -man utótagra épülő szójátékot aknázza ki, megdobva a "kikko" és a "kikkou" szavak hasonló japán írásmódjára alapuló poénnal, ez utóbbi ugyanis azt jelenti, hogy pénisz.

De talán nem is ez az igazán érdekes számunkra: képzeljük el inkább azt, hogy a két galaktikus hős, Piros Arany és Erős Pista megérkezik a távoli Paprika bolygóról a Földre, majd emberfeletti képességeik révén egy másodperc alatt péppé zúzzák a gonosz Kikkomant és a gaz Dijoni Mustárt, közben pedig Vörös István és a Prognózis zeng róluk dicsőítő himnuszt. Na, az volna csak az igazán bizarr...

Nassold magad karcsúra!

8652

Ahelyett, hogy naponta három főétkezést vagy hat kisebbet iktatnál be a napodba, jobban jársz, ha inkább azt a stratégiát követed, hogy soha nem vagy éhes, viszont soha nem eszed degeszre sem magad. Ez az üzemmód ugyanis biztosan beindítja a fogyást. Ha ugyanis éhes vagy, a szervezeted rááll a raktározásra: amint élelemhez juttatod, alaposan feltölti a zsírraktárakat, hogy felkészüljön az ínségesebb időkre. Ha viszont az ínségesebb időknek a lehetősége sem merül fel, nincs is szükség szorgos raktározásra. Ezt úgy érheted el, ha szolidan, ámde folyamatosan nassolsz. Persze, nem chipsben, csokiban  és kekszben kell gondolkodni, hanem okosan megválogatott nassokban, és nem mértéktelen hedonizmusról van szó, hanem inkább megfontolt csipegetésről. De mégis mi számít okosan megválasztott nassnak? Íme néhány tipp.

Mandula

A mandula nemcsak rendkívül zamatos, hanem egészséges is, hiszen gazdag fehérjében és olajban, éppen ezért tökéletes rágcsálnivaló azoknak, akiknek minden percük be van táblázva, ugyanis már viszonylag kis mennyiséggel hosszantartó teltségérzetet lehet előidézni. Épp ezért nem kell aggódni a jelentős olajtartalma miatt, ráadásul igencsak egészséges összetételű olajról van szó. Napi 7-10 szem mandula elrágcsálása tehát kifejezetten jót tesz az egészségednek és a vonalaidnak is. Érdemes előre kiporciózni a napi adagot, ugyanis ha egy egész csomagnyi rendelkezésre áll, nagy a kontrollvesztés esélye.olvass tovább

Felhasználónév:
Jelszó: