színésznő

Lődd be magad Sarah Jessica Parkerrel!

2684

Ismét egy stílusikont elemzünk, ezt a színésznőt semmiképen nem hagyhatjuk ki ebből a sorozatból! Rád igazak az állítások, vajon te őt követed?

1. Bölcsen megfogadod mások tanácsait, ha öltözködésről van szó, de saját stílusodtól sosem térsz el!

2. A hétköznapokban szereted a laza szereléseket, de akkor is tudsz stílusos és különleges lenni!

3. Egyáltalán nem félsz a vad párosításoktól, és csak nagyon ritkán fogsz mellé!

4. Tisztában vagy az adottságaiddal, nagyon értesz hozzá, hogy olyan szetteket viselj csak, amelyek előnyösen állnak!

5. Ha alkalom adódik rá, szívesen kísérletezel különleges, olykor vad koktélruhákkal, összeállításokkal, bátran kevered a különböző anyagú és színű kiegészítőket, különösen a táska és a cipő esetében.

Ki is mai stílusikonunk?

Mai feladványunk elsősorban stylistjának és leghíresebb sorozatának köszönheti, hogy stílusikonná vált. A szóban forgó színésznő neve teljesen összeforrt Carrie Bradshaw karakterével, akit hat éven keresztül alakított a sorozatban és egy egész estés mozifilmben is. Csodálkozunk hát, ha Carrie-nek a New York-i divatújságírónak a szerepe és öltözködési stílusa kihatott Sarah Jessica Parker stílusára is? A sorozatban és a filmben is Patricia Fieldnek köszönhetjük a meghökkentőbbnél meghökkentőbb, de mégis divatos, trendi és átlagosnak semmiképp nem nevezhető szetteket. A stylist nem csak a sorozatban és a filmben  dolgozott együtt Sarah Jessica Parkerrel, hanem az életben is Patricia öltözteti a sztárt. Biztos vagyok benne, hogy mint már rovatunk oly sok előző szereplője, SJP is meg fogja osztani a véleményeteket!

A galériáért klikk ide!
olvass tovább

Pamela a kampányarc

3061

Már korábban hírt adunk az angol tervezőnő, Vivienne Westwood legújabb dobásáról, nevezetesen, hogy márkája következő kampányarcának Pamela Andersont választotta. Akkor azt lehetett tudni, hogy a Baywatch sztárja mellett Vivienne és férje is szerepelni fognak a plakátokon, a fényképeket pedig Juergen Teller készíti. Most láthatjuk a tervezőnő, a férje, a színésznő és a fotós közös munkájnak gyümölcsét. A képek elég viccesre sikerültek, merészek és formabontóak!

Klikk a többi fotóért!

Kedvencünk a címlapon!

3148

A Harper's Bazaar 2009-es márciusi címlapjára nem más kerül mint a divatikon Sarah Jessica Parker. Sarah Jessica Parker színésznőnek eddig csak két arcát ismertük, az egyik a Szex és New Yorkban játszott ultra sikkes újságírónő, amelyhez többnyire a vörös szőnyegen is hű volt a színésznő, és a hétköznapi édesanya, aki laza szerelésben sétál fiával az utcán. Most pedig egy igazi dívát láthatunk viszont a vele készült divatanyagban. A címlapon Sarah Jessica Parker a 2009-es tavasz-nyári Versace kollekciból visel egy különleges dekoltázsú koktélruhát, a haja természetes, a sminkje is kifogástalan, de miért rózsaszín a háttér?

Műugrás a színpadra

3293

Ismét álomklubban jártunk, bár bevallom, kissé tartottam az estétől, a név, Létay Dóra, nekem nem mondott semmit. Mint utóbb kiderült, a színésznő a Jóban rosszban sorozat egyik főszerepének segítségével érte el az országos ismertséget, nekem pedig ez a sorozat tényleg egy rejtély, még csak véletlenül sem láttam belőle egy percet sem.

Emiatt nem szégyelltem magam, amiatt azonban már sokkal inkább - az egész ország nevében - hogy bár lelkes és szenvedélyes színházlátogató vagyok, a budapesti bemutatók közül elég sokon ott vagyok, a vidéki színjátszás iránt a budapestiek nem érdeklődnek. Így Dóra vidéki karrierjét sem követtem nyomon. Erről számolt be egyébként ő maga is, aki a főiskola után Miskolcra szerződött, de több más vidéki nagyváros deszkáit koptatta hosszú éveken keresztül, mielőtt visszatért volna Pestre. Mikor ő vidéken játszott, én még túl fiatal voltam a színházasdihoz, ám az akkoriban még jobban működő vidékre látogatás egy-egy premier vagy akár előadás kedvéért valóban megszűnt. Szomorú ez azért is, mert nagyszüleim is színészek voltak, s ők is fél életüket vidéki színházakban töltötték, anyám hol Egerbe, hol Győrbe járt iskolába.

Mindezek előtt azonban megtudhattuk, hogy Létay Dóra, bár kislánykora óta színésznő szeretett volna lenni, kezdetben a műugrás felé kacsintgatott, amiben sikeres is volt, hisz szertornász előképzettsége segítette, hogyan használhatja testét, hogyan ugorjon, szaltózzon. Az uszodázással járó macera azonban egy idő után sokakat elrettent a vízi sportoktól, főleg, ha valaki a színjátszás szerelmese, akit felvesznek a színművészetire, aki aztán belecsöppen egy egészen más viágba.

Amint hallgattam Dóra történeteit, két dologra lettem figyelmes. Az egyik hogy élvezem a szavait, élvezem, ahogy szép, kerek mondatokban beszél. Ekkor tudatosult bennem, mennyire pongyolán bánunk nyelvünkkel, milyen szerkesztetlenül, összefüggéstelenül, csapongva beszélünk hétköznapjainkban. Egy színész nem ilyen, főleg nem egy olyan finoman nőies lény, mint ő, aki engem színészi pályája ellenére nem alakításával, hanem saját magával fogott meg mint ember, mint kedvesen, őszintén, egyenesen beszélő nő.

Az már csak külön öröm, hogy élnek még emberek, akik szüleikre hálával tekintenek, akiknek az otthon valóban otthon, akiknek a szülői ház ugyanolyan bázis, mint nekem. És az is, hogy egyre többen vagyunk fatalisták, hogy nem én vagyok az egyetlen olyan futóbolond, aki nem hajlandó a munkán, a pénzen stresszelni. Pedig ez csak egy döntés. Dóránál is az volt, és az élet mindig meghálálja, ha elengeded a parákat. Ha nem akarsz, akkor jön, megtalála az, aminek meg kell találania. Őt megtalálta a siker, az ismertség, annak szerethető és élvezhető formája. Sorozatnézéshez ugyan nem kaptam kedvet, de a vidéki színházlátogatáshoz igen. Már csak ezért is megérte meghallgatni őt.

Lődd be magad Shirley Mansonnal!

3723

Egy igazán egyedi, eredeti és rockos énekes-színésznő stílusát elemezzük (közkívánatra) ezúttal a cikksorozatban! Lássuk öt állításunkat!

1. Bár régen másmilyen frizurád volt, ma már lángvörös sörényedről ismer mindenki.

2. Öltözködésed furcsa elegye a nőies, a rockos és a vagány stílusoknak.

3. A piros, a fekete és a fehér színeket előszeretettel öltöd magadra.

4. A mintákat jó érzékkel kevered.

5. A minták mellett a különböző stílusú szetteket is merészen párosítod, mint például a sportosabb darabokat a nőiesebb kiegészítőkkel.

Ki is mai stílusikonunk?

Mai stílusikonunk nem más, mint a skót származású énekesnő, Shirley Manson. Nevét egyik nagynénijéről kapta, akit Charlotte Brontë Shirley című műve után neveztek el a szülei. Shirley-t leginkább a Garbage-ból ismerhetjük, biztosan nem sok olyan ember van, aki a Why do you love me című számot egyszer sem hallotta! Az énekesnő nagyon jól példázza, hogyan is lehetünk egyszerre vagányak, szexisek és nőiesek, és arra is megtanít, hogy ne féljünk apróbb túlzásokba esni, ha éppen úgy gondoljuk!

Shirley Manson stílusa képekben itt!olvass tovább