színész

Segal arcai

605

.

Steven Segal ezernyi arcát mutatja meg nekünk filmjeiben, itt egy kis összeállítás, hogy milyen remek mimikával rendelkezik ez a zsé kategórás filmekben.

Odáig vagy érte?

3070

Tizenakárhány éve minden lány odáig volt érte, ma már mintha alábbhagyott volna a több gyerekes családapa népszerűsége, vagy csak a szívtipró skatulyából lépett ki? Mi lehet az oka, hogy már másokért rajonganak lányok milliói? A mai tinik szobájának falai miért nem az ő képével van kitapétázva, és miért nem olvadozunk utána? A kora lenne az oka? Nem hiszem, mivel Brad még most is istenien néz ki! Akkor talán a stílus, hogy változnak az idők, és már más ideákért rajongunk?! Mindenesetre érdekes kérdés, szavazzatok, ti még most is odáig vagytok Brad Pittért? Segítségnek itt van egy 1997-es kép, ami a Hét év Tibetben című film premierjén készült és egy 2009-es fotó!

Felképeltük Johnny-t!

3312

A felképeltük rovat mai sztárja nem más, mint a szívtipró Johnny Depp, aki 1963. június 9-én született Owensboróban. Ez a sármos pasi nemcsak a nők kedvence, de ezer arcú színész is, sőt még együttese is van, amely a The Kids nevet viseli - csoda hát, ha bolondulnak érte a csajok?! A galériára kattintva megnézheted  Johnny Depp életét képekben elmesélve!

Johnny Depp élete képekben itt!

Rajongás a köbön

4235

Alig akad olyan ember, aki ne rajongott volna soha életében valamiért vagy valakiért. Van akinek ciki, van aki úton-útfélen isteníti kedvencét, mit sem törődve mások véleményével, van akit a rajongás szele éppen csak megcsapott, és akad, aki elfelejtené milyen hülyeségeket is csinált már valakiért. Anno kinek a falát nem borította el kedvence posztereinek tömkelege vagy legalább egy-két kép? Ki nem vágott még soha ki újságból kedvencéről cikkeket és tette el, ki nem kért még eleddig autogramot, vagy ki az, aki kedvenc filmjét a tizenkettedik megnézés után megunta, ki nem hallgatta még rongyosra azt a bizonyos lemezt vagy olvasta el többször azt a valóban letehetetlen könyvet? A szerencsésebbek a tinédzser korral együtt kinövik a rajongást, de az sem ritka, hogy nem. Pszichológusok szerint a rajongás normális dolog, -egy bizonyos fokig. Persze elég nehéz eldönteni, hogy mi az ami még belefér, és mi az ami már nem, főleg, ha nem rólunk van szó. Rajongani sok mindenért lehet. Vannak akik képesek egy nap alatt végignézni kedvenc sorozatuk éppen soron következő évadját vagy bármilyen programot képesek kihagyni, ha kedvenc focicsapatuk lép pályára. Nem egy könyvsiker története költözött a lapokról a filmvászonra, így szerezve óriási rajongótábort az ifjú színészeknek, filmnek és természetesen az adott könyvnek. Én most éppen az Alkonyatért vagyok oda, mind a három szempontból.

Típusok

Van, aki érzelmi szálakkal kötődik az adott előadó személyiségéhez, néha akár hisztérikus módon is. Élete szerves részének érzi minden szavát, és nem áll távol az extázishoz közeli állapotok látványos megnyilvánulásaitól sem, ha mondjuk kedvenc zenekarának koncertjére eljut. Számomra a legemlékezetesebb a Tokio Hotel itteni turnéállomása -az azért durva volt: sírás, sikítás, ájulás. (Persze a látványt jól ismerjük a Beatles vagy éppen Jacko óta...) A koncertet mintha a zenekar tagjainak klónjai tapsolták és üvöltötték volna végig. És pont ez a másik fontos típus: akik nagyon akarnak hasonlítani kedvencükre, hajukat úgy vágatják, úgy öltözködnek, mint az általuk imádott „sztár” és semmitől sem riadnak vissza a megformálásban. Ők a legvédelmezőbbek és egyben a legfanatikusabbak. Jaj annak, aki csak egy rossz szót is mer szólni imádottjai ellen. Ők a legdühösebbek, ha kedvenc bandájukra bármi negatív kritika elhangzik, bárhol, bármikor, bárkitől. A rajongás néhányuknál az ésszerű gondolkodás kereteit is túllépi, extrém esetekben telefonon, levélben vagy személyesen zaklatják a szerencsétlen hírességet. Létezik olyan is ebben a fanatikus típusban, aki nyílt támadásnak veszi, ha kedvence letér az általa helyesnek vélt zenei útról, így lehetséges, hogy a történelem nem egy fanatikus rajongó általi gyilkosságot jegyez.

A rajongás könnyen átcsaphat imádatba, illetve egyfajta vallásos áhítatba a fiatalok, vagy ma már nem ritkán a felnőttek körében is. Egyes sztárok olyan élő bálványokká nőnek rajongóik szemében, hogy még „házi oltárt” is állítanak nekik. Nem létező tulajdonságokkal ruházzák fel a bálványt, és a legtöbb esetben személyes ismeretség hiányában kedvencük épp olyan, amilyennek a rajongó szeretné - így persze nem nehéz szeretni valakit.olvass tovább

Elvettél az életemből

5627

Sajnos mind ismerjük az érzést, ami egyszerre dühítő, fárasztó és mélységesen lehangoló: olyan filmre pazaroltunk időt az életünkből, ami nem hogy nem volt méltó a figyelmünkre, de a főcím végeztével érthetetlen fizikai fájdalmat is éreztünk. Nem a lélek felbolydulásának fájdalma ez, hanem a felismerésé, hogy valahol, valamikor emberek azt gondolták, hogy ezt a forgatókönyvet vászonra kell vinni. Miért, ó mondd miért?

Ha van erőnk és kellő akaratunk a sokadik ostoba mondat, elbaltázott jelenet, de leginkább az agysejtek érezhető roncsolódása miatt leállítjuk a filmet. Ez kimondva, kimondatlanul is kudarc, hiszen nem vagyunk már ovisok, akik ötpercenként másik kazettát - khm dvd-t - zabáltatnak a lejátszóval. Emberfüggő, hogy kinél melyik színész, melyik téma, vagy melyik típusú humor veri ki a biztosítékot, de ettől még simán megeshet, hogy amúgy egyező ízlésű ismerősünk végig szórakozta az ominózus "műremeket", mi pedig a stop gomb megnyomása óta képtelenek vagyunk túllépni a látottakon. Az "elvettél az életemből" filmek fegyverhordozója és legjelesebb képviselője a Doktor Szöszi, de ha nem is aranyérmes, mindenképp dobogós helyet érdemel, de itt és most emlékezzünk meg személyes "kedvencemről" amit azóta sem tudok feldolgozni: A házinyuszi.

Idén márciusban tartják az Arany Málna díj jubileumi, harmincadik díjátadóját. Mint tudjuk ez az az elismerés, ami miatt olyan hírességek pironkodnak mint Ben Affleck, vagy Halle Berry (pedig ő névrokon). Az idei felhozatal nagy meglepetése a több kategóriában is jelölt Twilight második része, ami tagadhatatlanul hatalmas közönségsiker. Minden bizonnyal tinilányok milliói állnak elképedve, hogy szívszerelmük Robert Pattinson mégis miért lett ekkora fricska áldozata. Amíg ők szájat rágva imádkoznak, hogy nehogy vámpír hősük legyen a díjazott, addig mi állítsuk össze a valaha látott legborzalmasabb filmek listáját. A döntés teljesen szubjektív, tehát ha láttad és azt mondod, hogy fizikailag megviselt az a másfél óra, mi hiszünk neked, így kommentbe a címmel. Indok lehet a színészi játék, a karakterek, a történet, a rendezés, a dialógusok... bármi, ami nézhetetlenné tette a filmet. Hidd el, hogy amit te agysejtszaggató és idegőrlő baromságként éltél meg, más nagyon is szórakoztató filmremekként könyvelt el.