számok

Nem nagy szám!

2950

Budapesti fiatalok az év mindennapjára tartogatnak egy számot. Csodaszép fotók és némi ötlet. Nekünk tetszik.

Nem oszt, nem szoroz

5428

Botorság lenne nem észrevenni, hogy a 2010-es év mesebeli számot hordoz magában. Egy egyszerű általános iskolai módszerrel összeadjuk az egymást követő négy számjegyet, és máris megkapjuk a hármast. Hogy ez miért fontos? Év elején, amikor mindenki a jövőbe tekint, amikor a minket éppen érő hatásokat igyekszünk megvizsgálni, analizálni, akkor érdemes a számokra is nagy figyelmet fordítani. Az egyszerű, de misztikus számok tudománya ez, amit már Pitagorasz is mesterien űzött. Ő azt tartotta, hogy minden dolog lényege a számokban rejlik. Az általa összeállított alfanumerikus rendszer alapján rápillanthatunk a sorsunkra. Cheiro a XIX-XX. század legnagyobb számmisztikusa, jósa, olyan mesterien űzte a számokkal való foglalatoskodást, hogy 1891-ben megjósolta, méghozzá hónapra pontosan Edward angol király halálának időpontját. Húsz évvel előre. 1905-ben Raszputyinnal kapcsolatban kijelentette, hogy erőszakos halállal, egy palotában veszíti majd el életét, ahol méreggel, késsel és golyóval törnek rá, majd feje felett összecsapnak a Néva jeges hullámai. Raszputyin 1916-ban beteljesítette a jóslatot. Cheiro 1936-ban halt meg Kaliforniában, pontosan akkor és ott, ahogy azt magának megjósolta. A számok titkai című munkájában bárki számára lehetőséget teremt arra, hogy saját számainak jelentőségét meghatározza... Mi sem tétlenkedünk, megjósoljuk, hogy miket hozhat 2010 a számok szerint. 

Mesés

Ahogy azt már a bevezetőben említettük, a 2010-es év száma a 3-as, amiről mindannyian tudjuk, hogy mesebeli. Három királyfi, három kismalac, három a magyar igazság. A számokat ismerők szerint a hármas a világ, a lét, a lényeg hármas felosztottságát szimbolizálják. Hiszen gondoljunk csak a test, a lélek, és szellem egységére, vagy a születésre, az életre és a halálra, illetve a múltra, a jelenre és a jövőre! Gyakorlatilag a sorsot és a végzetet jelöli ez a varázslatos szám, aminek egyik gyökere a kereszténység és a szentháromság létrejöttéig nyúlik vissza. Ha összevetjük a kínai horoszkóp idei jóslataival a hármas szám jelentőségét, találunk összefüggést: itt is megjelenik az optimizmus, a lendület, a szenvedély, a sokoldalúság, a változékonyság. A szám szerint 2010-ben fontos szerepet kap a kommunikáció, az információátadás, a kapcsolatteremtés. De ha visszakacsintunk Pitagoraszra, azt látjuk, hogy a feltétel nélküli befogadásra kell a hangsúlyt helyeznünk, ami szépen reflektál a tigris évében átélhető carpe diem érzetére, valamint arra, hogy megítélések nélkül közeledjünk egymáshoz, elfogadóan. A perzsa jelképrendszer szerint a hármas szám mindenképpen valami újat hoz magával, egy nem várt felemelkedést, olyan dolgok bekövetkeztét, amikről azt hittük, sosem kapjuk meg, sosem érjük el őket. A mi asztrológusaink szerint, a hármas - amit a Jupiterhez kötnek - kiteljesítheti a szerencsét, ami szintén egy váratlanul bekövetkező esemény hatására jöhet létre. olvass tovább

Harry Potter mindent visz

8053

"Jaj már, megint Harry Potter?" Igen, de most utoljára, na. Matt Sinopoli, a cinemablend.com zseniális infografikusa egyetlen gigantikus képbe sűrítette az összes érdekes, számalapú információt, amelyet a nyolc filmmel kapcsolatban csak beszerezhetünk. Azt tudtuk, hogy rekordbevételű szériáról van szó (eddig összesen 6,3 milliárd dollár világszerte), de tudtátok hogy a top 10-es lista négy helyét is elfoglalja? Vagy hogy csak 5 filmsorozat van, amelyből legalább ennyi rész készült? Ugyanitt: négy egyetem indított kviddicsmeccseket, nulla az amerikai színészek száma, az Azkabani fogoly a kritikusok által legnagyobbra tartott rész (hajrá, Alfonso Cuarón!), de egyúttal ez a legkevesebbet a konyhára hozó is (nem baj, akkor is hajrá, Alfonso Cuarón!). A legnagyobbat az első résszel kaszálták. Ne is szaporítsuk a szót, pörgessétek végig, megéri azt a pár percet. Nagy felbontásban itt, közepesben itt találjátok - ez utóbbi barátságosabb és még simán olvasható.