stylewalker night 2010

Szülinapi dizájnbarangolás

6206

Vajon milyen kép alakulhat ki a Budapesten járó külföldi vagy nem a fővárosban élő magyar ember fejében a hazai dizájnról?

Ha azt vesszük alapul, hogy a város híres bevásárló utcájának tartott Váci utcán egymást érik a szuveníresek, ahol műnépi motívumokkal díszített pólóktól kezdve, matyómintás szatyrokon át, míves kis kancsókig mindent megtalál az ember, amit magával vihet emlék gyanánt, akkor a válaszom: gyötrelmes. Kíváncsi vagyok, vajon hány budapesti turista tér haza a fent említett porfogók valamelyikével. Pedig az ajándéknak is kitűnő, magyar dizájntermékekért csak néhány métert kellene egy-egy mellékutcába besétálni.
Ha pedig arra gondolok, hogy a nem is olyan eldugott kisboltok helyett a forgalmas Váci utcán egymást érik a valamennyi nagyvárosban ugyanilyen kínálattal felvértezett Zara, H&M, Promod és társaik, akkor nem csodálkozom, hogy a magyar dizájn sokáig észrevehetetlen volt. Mennyi az esélye, ha mindenki az amúgy is hatalmas bevételt elkönyvelő láncokban veri el a pénzét - igen, igen, én is sokszor elcsábulok, nincs mentség. Holott sokkal érdekesebb üzletek kínálják izgalmasabbnál izgalmasabb portékájukat, amelyekben igazi, személyre szabott kincsekre bukkanhatunk.olvass tovább

Éjszakai divatséta

6227

Kitűnő felhozatalú Belvárosi Fesztivál ide vagy oda, pénteken mi az V. kerületben fellelhető magyar divatra voksoltunk: a Krea Diplomakiállításra és a Stylewalker Nightra.

A Krea Kortárs Művészeti Iskolában kezdtünk, ahol az iskola idén diplomázó tervezőgrafikusainak, divatstylistjainak és enteriőrstylistjainak diplomamunkáiból szervezett kiállítást nyitották meg. Az idén diplomázott Hachbold Anna és Kárpáti Éva a héten megnyerték a Fashion Awards 2010 ifjú divattervező díját. Az ANNAÉVA 2010/2011. ősz-tél kollekció darabjait a kiállításon közelről is szemügyre veheti minden kritikus szemű érdeklődő. A világ legfinomabb bőréből készült kabát, a csípőépített szoknya vagy a dögös overall egy csapásra a kedvencünk lett. A hétfőtől ingyenesen látogatható kiállítás viszont ezen kívül is tartogat meglepetéseket: a művészi divatfotók, a különböző termékek (például a háztartási keksz) csomagolásának meglepő újragondolása, vagy az olyan hazai magazinok felturbózása, mint a kissé elavult Lakáskultúra vagy a Filmvilág magazin mellett az is kiderül, hogyan képzelik el a Kreás végzősök egy-egy könyvsorozat borítójának a tervét. Ahogy a kiállításmegnyitón elhangzott, csak remélni lehet, hogy olyan munkahelyre jutnak, ahol sem a megrendelő, sem az ügynökség nem áll az alkotóerejük útjába.

Még több kép itt!olvass tovább

Dezső

6945

Dezső, Csendes/  Csendes Társ

Helyszín: Ferenczy István utca

Sál: Massimo Dutti

Kardigán: Massimo Dutti

Felső: Massimo Dutti

Nadrág: Levi's

Cipő: TBS

Miért ezeket a ruhákat vetted fel?
Mert tetszettek.

Egy mondat a Csendesről?
Szerintem jó hely.

Stílusod?
Változó, laza.

Stylewalker Night 2010. november 19. 19-24h

Péter & Cipó

6962

Péter & Cipó, Mono Fashion

Kabát: 70-es évekbeli bőrdzseki Angliából

Felső: Carhartt

Farmer: Nubu

Cipő: Nike

Stílusod három szóban?
Nincs stílusom.

Kedvenc ruhád?
A bőrkabátom.

Fotó, könyv, vintage a téli Stylewalker Nighton!

8480

Most, hogy ismét ünnepi díszébe öltözik a Belváros, a karácsony előtti forgatag időszakában egy estére újra éjfélig nyitva tartanak a kerületi dizájnboltok a  Belváros - A jövő városa egyik vezető programjaként működő Stylewalker Night  keretén belül.  A Belváros-Lipótváros Önkormányzata által támogatott éjszakai barangolás során  a dizájnrajongók kultúréhségüket is csillapíthatják, mert a Stylewalker Night jóval több, mint egy egyszerű late night shopping rendezvény; mára a dizájn- és divatrajongók, tervezők, divatújságírók, bloggerek gyűjtőhelye lett.

Az egyedi ruhadarabok és kiegészítők mellett dizájn mézeskalács illetve food dizájn kiállítás, gyerekkönyv-bemutató, lakásdekor tanácsadás, posztmodern dizájnbútor- kiállítás, nyereményjátékok, tehát az eddiginél is még színesebb programok  várja az érdeklődőket. Winkler Nóra itt mutatja be és dedikálja Csillagtúra  című  könyvét. Az Araz Bistro-beli bemutatón többek között szó lesz ehető festményekről, százmilliós aukciókról és élő adásban összedőlő díszletekről, ráadásul a könyv illusztrátora Magyarósi Éva élőben rajzol, és a helyszínen vásárolt könyveket is illusztrálja, közben pedig a Rézangyal egyedi Art Collection pálinkáit is megkóstolhatják a programra látogatók.  Fontos még megemlíteni Szentirmai-Joly Zsuzsa textil lámpáinak és Viszlay Márk fotóinak kiállítását is. A Látomásban Lovebug  Vivi segítségével izgalmas vintage kaland várja a barangolókat, amíg a Nanushka  Beta Store-ba a Turbo zenekar speciális  akusztikus szettje miatt is érdemes  lesz  ellátogatni.olvass tovább