streetfashion

A nagy streetstyler könyv

4278

Divathullám? Bizonyára nem. Jelenség? Mindenképp. Az utcadivat oldalak gombamód elszaporodtak az utóbbi években, aki pedig egy kicsit is érdeklődő, az napról napra lelkesen klikkel a stílusos outfittek reményében. Egy országról rengeteget elárul a történelme, a gasztronómiája, az emberek habitusa és az öltözködése is. Kedvenc steetstyle fotósunk, Scott Schuman már nemcsak blogjával, hanem saját könyvével is elkápráztatja a divat iránt fogékony közönséget.

A népszerű fotós saját elmondása szerint az albumban publikált összes kép készítésére emlékszik, ami azért nem meglepő, mert hát valóban nagyon stílusos szetteket sorakoztat fel a könyv. A honi könyváruházak polcaira bizonyára nem kerül ki a Shuman album, de nem kell elkeseredni, hiszen már több online könyvesboltban is előrendelhetjük a streetfashion könyvek non plus ultráját.

Ha sikerül beszereznünk a saját szerkesztőségi példányunkat, mindenképp beszámolunk róla bővebben is.

Porold le a Martenst!

4366

Tegyük a szívünkre a kezünket és valljuk be szépen: mi is átestünk punk, vagy rocker korszakon. Nem szégyen ez, így évekkel később inkább szórakoztató, pláne ha kezünkbe akad néhány emblematikus ruhadarab a rockolós időkből. Biztosítótű, neccharisnya, sok-sok fekete és persze a legfontosabb: a bakancs. Tizenéves hülye gyerek énemen bármikor képes vagyok felháborodni, tekintve, hogy a legelső fizetésem majdnem egészét költöttem egy Shelly's Rangersre. Azóta már jó párszor vállon veregettem magam, sőt azt is eldöntöttem, hogy megőrzöm a becses lábbelit hátha a környezetemben meghülyül valaki, így könnyen hozzávághatom az amúgy több kilós acélbetétes vadállatot.

Már bevallottuk nektek, hogy elég sok divatblogot nézünk és mostanság egyre többször találkozunk bakancsos, miniruhás, farmeres, nőcis kiegészítős, egyszóval eklektikus szettekkel. Tök mindegy, hogy profi streetstyler fotósok oldalait nézzük, vagy önjelölt divatbuzik által beküldött fotókat, a konklúzió mindig ugyanaz: a bakancs reneszánszát éli. Ha már egy olyan nívós divatcég, mint a Lanvin, belecsempészi a kollekciójába a bakancsot, ott már divathullámról beszélhetünk. Az említett darab persze nem tizennégy soros és még csak nem is acélbetétes, de az alapmotívum ugyanaz. Személy szerint nem lepne meg ha azok, akik mély filozófiai megfontoltságból hordanak bakancsot, felháborodnának a divathullámon, bár sanszos, hogy ők nem bújnak divatblogokat napi öt órában. Elég hülyén hangzik feltenni a "hogyan hordjuk a bakancsot" kérdést, hiszen ez a típusú lábbeli alapvetően nem a trendiséget szimbolizálja, mi mégis megpróbáljuk körülírni a fura trendet.

Ők így hordják, nézd!

Van a punkosabb vonal, vagyis a cuppanós koptatott ceruzafarmer, mellény, kockás ing és bakancs kombó. Ez ugye elég kézenfekvő, ha mégsem, fel kell csúszni a Youtube-ra, megnézni néhány Clash-videót, és kinyílik a világ. A kombinációk érthetetlenebb fele a lányos puhaság és a rockos durvulás fúziója: eklektikus, bizarr, egyelőre nem tudjuk hová tenni.

Street fashion múzeum nyílik!

8789

Június 22-én izgalmas kiállítás nyílik a Kiscelli Múzeumban. A Street Fashion Múzeum – Utcai divat egykor és ma névre hallgató kiállítás célja, hogy áttekintse a hétköznapi emberek mindennapi öltözködését, illetve a nő- és férfiideál változásait az 1900-as évektől kezdve napjainkig, az S vonaltól a harangkalapon, a hordószoknyán és a mini őrületen át egészen a 2010-es évek trendjeiig.olvass tovább

BG (21) and her puppy

9515

BG (21) and her puppy

táska: külföld
nadrág: Levis
dzseki: külföld
cipő: Zara
helyszín: Váci utca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 olvass tovább

Eszter (19)

9524

Eszter (19)

pulcsi: Mango

felső: Mango

cipő: Zara

táska: Bershka

helyszín: Deák tér

 

 

 

 

 

 

 

 

 olvass tovább