street fashion

Bemutat a Cotcot

763

Célunk ezzel a magazinnal, hogy néha elgondolkodjatok a témáinkon, néha pedig nagyokat nevessetek. Jó lenne, ha meg tudnánk ismertetni veletek az aktualitásokat, a divatot, a dekor cuccokat, az ápolókat, a kényeztetőket, az ajzószereket, a vidámítókat, a kultúrálókat meg persze a cool turkálókat is akár. Néha becsempészünk egy-egy híres macanőt vagy macsót is a cikkeinkbe, hogy ámulhassatok, bámulhassatok.

Talán ezeknél a tartalmi dolgoknál még az is fontosabb, hogy ti hogy játszhattok itt. Kezdjük fentről le és balról jobbra. Először csak szórakoztatunk benneteket, gyönyörködtetjük a szemeteket és megpróbálunk elgondolkodtatni néhány dologról vagy csak egyszerűen informálunk. Erre való az a szép nagy felület, ott fent. Ott találtok galériákat, a legújabb cuccokról, érdekesen feldolgozott csajos témákat, szóval itt próbálunk bevonni benneteket a cotcot.hu miliőjébe. Jobbra fent találtok egy lehetőséget, a regisztrációra, ahova feltölthetitek a kedvenc fotótokat vagy a kis robototok fényképét avatarnak, választhattok színvilágot, megadhattok magatokról némi infót – persze csak akkor, ha akartok - és indulhat a móka! Ha találtok egy cikket, de épp nincs időtök elolvasni, viszont érdekel benneteket, vagy épp kommenthárboúban vagytok, a

saját konténeretekbe tehetitek,

és majd később elolvassátok. Ez nagyon személyes, szóval csak ti látjátok, hogy mit akartok elolvasni, és személyre szabhatjátok a kedvenc tartalmaitokat. Most, hogy felsőnket bemutattuk, menjünk lejjebb.

Balra a flash galériák alatt megtaláljátok minden napra a horoszkópotokat, sőt még a holnapit is elolvashatjátok, esetleg a tegnapit – De azt minek? -, hogy tudjátok mennyire vagyunk beletrafálósak. Ja, de még a horoszkópok felett van egy blokk, ami nagyon-nagyon fontos nektek, ez pedig a játék.

Nyerhettek!

De tényleg. Semmi mutyizás, időről időre kisorsolunk köztetek nyereményeket. Jókat. Amik nekünk is tetszenek (ezért persze regisztrálunk, mintha olvasók lennénk, de mindig lebukunk.) Itt van még a balon a nap képe, amit csak azért teszünk oda, hogy nézzétek, mik vannak és itt is hozzászólhattok, hogy nektek ez bejön-e, tetszik, nem tetszik, esetleg van-e jobb? És a kedvenc mostohánk van a baloldal legalján, a Szakértő. Itt heti rendszerességgel kiválasztunk egy olvasói kérdést, és megpróbáljuk veletek közösen szakérteni.

Középre érve menjünk rögtön a legaljára. A HotCot-ban olyan képeket, linkeket dobunk be, amik érdekesek, szépek, viccesek, kigúnyolni valók, undorítóak vagy bármi miatt hotok. E fölött van egy választás. Bal vagy jobb, döntsd el, hogy melyik tetszik, melyik szimpatikusabb, te melyik vagy inkább. Samantha vagy Pamela? Kommentezd ezt is, s adj ötleteket, hogy

Te mit szavaztatnál meg?

Aztán a centrumban ott a hatos pakk nektek. Mindennapi kis közlendőink. Itt aztán lehet harcolni, kommentálni, szépíteni, rondítani, amit csak szeretnétek.

Nézzetek jobbra is, ott van néhány reklám – de tényleg nem sok – galériák, szép, üde fotókkal, amit a saját sztájlisztunk rak össze, valamint szavazhattok. Aktuális, kevésbé aktuális, minket érdeklő vagy egyáltalán nem érdeklő dolgokról. Felmérünk, folyamatosan és mindent, titeket is. Azt is, hogy mit és mennyit olvastok, ezt ti is megnézhetitek a top négyben.

Másszatok bele a rovatokba

is! Ide pörgetünk be mindent, ami a címlapunkon virított korábban, sőt még annál is többet. Ott van mindjárt a STREET FASHION, ahol a lencsénk végére kapott utcák lányai és srácai vannak, különböző szerkókban, amiket jól kielemezhettek. Ha vissza akartok tekinteni a múltba, akkor tessék megnézni, hogy mi VOLT, milyen nagy témák foglalkoztattak minket, és milyen csinos galériákat állítottunk össze. A STÍLUS-ban egyébként szinte kizárólag divattal, trenddel találkozhattok, a TECH rovatban olyan technikai kérdéseket feszegetünk, hogy milyen bogyókat szedünk, milyen bugyiban vagyunk és milyen csúcstechnikákat szánnak nekünk. A 0-24 mindenre ad választ, bemutatja nektek Google doktort, foglalkozunk itt a lelketekkel és a testetekkel, de még a szüleitekkel is. A GANG-ben értelemszerűen bandázunk. Keressük a jó helyeket, a jó embereket, a sztárhaverokat mindent, ami társas.

Mit szeretnél még?

Ruhanapló

2028

Sok-sok utcai divattal - divatos szóhasználattal élve street fashion-nel - foglalkozó oldal van már a neten, amely a hétköznapi ember öltözködését, stílusát, ízlését és kreativitását hívatott bemutatni. A Ruhanapló is street fashion-nel foglalkozik, de egy merőben új, kreatívabb formában. A Ruhanaplóban végigkövethetjük rajzokba öntve az alkotó napi öltözékeit 2007 szeptemberétől egészen 2008 májusáig.

A Ruhanapló név egy kisfilmet takar, amelyet Pásztor Teodóra készítette, aki a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem média design szakos hallgatója. A kis videó lényege, hogy Teodóra mindennap lerajzolta az aznapi öltözékét, majd időrendben összefűzte őket, és alámondta az éppen aktuális napot. A hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek, szombat, vasárnap monotonitását csak az ünnepnapok törik meg. Nemcsak a folyton ismétlődő szövegből, hanem a jobb felső sarokban folyamatosan pörgő dátumból is tudhatjuk éppen milyen napot viselte Teo az adott összeállítást.

Megfigyelhető, hogy a hétvégéken és a vizsgaidőszakokban inkább a lazább szabadidő és pizsama szerelések a jellemzőek, és az évszakok változása is jól érzékelhető a kis filmben. A majdnem kilenc hónap alatt szerepelnek azonos öltözékek, amelyek ismétlődnek, de mindegyikhez új kép készült, egy rajz soha nem lett egynél többször felhasználva.

A videó lényege, hogy folyamatosan, napról napra fejlődik, és mindig egyre hosszabb lesz. Bár május végig tart a jelenlegi film, hamarosan a folytatás is felkerül arra a bizonyos videómegosztó portálra, tehát érdemes figyelemmel kísérni.

Szakadt nejlon

2712

Korábban végigvettük a most is divatos szakadt farmer történetét, nem kerülhettük ki a témát, hiszen olyan stílusikonok nyomulnak szakadozott nadrágokban, mint Katie Holmes, Agyness Deyn vagy az Olsen lányok. A szakadt farmer után most itt vannak a harisnyák is, számos street fashion oldalon láthatunk sikkes csajokat örömlányokat is megszégyenítő, lefutott, elhasadt harisnyákban. Már a harisnya témát is körbejártuk egyszer, végigvettük honnan jött és hogyan változott az évszázadok alatt, sőt tanácsokat adtunk arra vonatkozóan is, hol szerezhettek be olcsón szép harisnyákat, de valamiért a szakadt harisnya kimaradt a témából, pedig kultusza van ennek is. 

Emlékszem tizenévesen nekem is volt egy korszakom - szerencsére nem tartott túl sokáig -, amikor szakadt fekete nejlonharisnyákba nyomultam, az okot ne kérdezzétek, fogalmam sincs miért, azt sem tudom, hogyan jött... olvass tovább

Törökbugyi

3418

Még 2006-ban jártam Törökországban, és először ott figyeltem fel a mély ülepű, bő, törökös nadrágokra emlékeztető laza nyári viseletre, amelyből volt háromnegyedes, de hosszú változat is. Amint hazajöttem, hosszas kutatás és keresgélés után én is beszereztem egyet. Ma, 2009-ben már ez is sokkal könnyebb, hiszen bármelyik üzletben - Berskha, New Yorker, Stradivarius, H&M, Promod - találunk ilyen nadrágokat, egyáltalán nem drága áron.

Miért jó a törökbugyi?

Mi a szerkesztőségben előszeretettel viselünk ilyen nacikat, vannak hosszú és vannak rövid változataink is, egész kollekció van a birtokunkban. Én személy szerint azért szeretem, mert egy forró nyári napon iszonyú kényelmes. Egy farmer vagy akármilyen más vastagabb anyagból készített rövidnadrág nagyon meleg, a lenge szoknyákkal pedig az a baj, hogy viselkedni kell bennük. A törökgatyák viszont lazák, lengék, és nem kell azon sem aggódnunk, hogy mikor látszik ki a bugyink, mint a szoknyák esetében. Nyáron saruval, balettcipővel vagy vietnámi papuccsal párosítva tökéletes viselet az ilyen naci.

Ahogyan a street fashion kommentjeiből leszűrtük, azért itthon még sokaknak ma sem elfogadott hétköznapi viselet, hanem valami szokatlan, furcsa és újszerű, amivel rengetegen nem tudnak mit kezdeni. Pedig a mély ülepű bő nacikban rengeteg lehetőség van, sokféle stílusba beilleszthetőek, az anyagán, a kiegészítőkön és a többi ruhán múlik, hogy csajosak, lazák vagy éppen dögösek leszünk benne.

A nők után a srácok is?

A csak külföldön jelen lévő márkák már a férfi vásárlóknak is kínálnak ilyen nadrágokat, és a nyugati street fashionökben is egyre gyakrabban bukkannak fel srácok ilyen nacikban. Egy-két haversrácom már jelezte igényét egy ilyen törökgatyára, de a kínálat itthon ezen a téren még hiányos, bár azt hiszem nem sokáig. 

Klikk ide a törökgatyákért!

Divat a divathéten

3479

A divatvilág egyik legérdekesebb és legfontosabb eseménye a divathét - a bemutatókon találkozhatunk az új kollekciókkal, a tervezőkkel, modellekkel, sminkesekkel, sztárokkal és persze a divatipar újságíróival és más befolyásos személyiségeivel. Már korábban betekintettünk a backstage-be, hiszen a színfalak mögött történnek a legérdekesebb dolgok, és csak keveseknek adatik meg ténylegesen bepillantani a készülődés pillanataiba. Foglalkoztunk a kifutó mellett ücsörgő sztárokkal is, most pedig a kevésbé ismert, de talán divat szempontjából befolyásosabb vendégek öltözetét vesszük nagyító alá. Sokat lehet tanulni belőlük, és bizonyos elemeket el is lophatunk, majd saját ízlésünkre formálhatjuk azokat!

Lehet, hogy a mi szemünknek még kissé furcsák azok a feltűnő, avantgárd, már-már szürreális szettek, amelyekben például a francia divathéten jelentek meg a vendégek, de ott ez hétköznapi. Mondhatnánk, hogy semmi jele a franciák híres visszafogott eleganciájának, de aki sokszor néz párizsi street fashion oldalakat, tudja, hogy ilyen és ehhez hasonló a mai huszonegyedik századi francia sikk.

Végignézve a galériát, amelyben a vendégek öltözetéből láthattok válogatást, azt a következtetést vonhatjuk le, hogy mindenki merjen önmaga lenni, bátran keverjük a márkás cuccokat a turkált darabokkal, és valami kis humort mindig csempésszünk a öltözetünkbe. Ja és ne féljünk feltűnőek lenni!

Divathetes szettek itt!