stop-motion

Óceántól óceánig két perc alatt

6509

Egy srác keresztbeutazta Amerikát a keleti parttól a nyugatiig. Ez persze nem szenzációs hír, de a stop motion technikával készült, fotókból összeállított videó, amelyben megörökítették mindezt, az. A mozdulatok, a lépések fázisai, minden stimmel, csak a környezet változik nagyon gyorsan. Igazi feelgood-videó, ha elegetek van bármiből, terápiás célra ideális. Az útvonal egyébként itt tekinthető meg.

Na, ez vintage!

7728

Sok tervezői showroom, elit turkáló, vintage ruhabolt van Budapesten, általában honlapjuk is van, a flyerekről szinte mindig gondoskodnak, akárcsak a Facebook-csoportról, de reklámfilmek alig akadnak. Pedig. Hogy mit veszítenek, azt jól illusztrálja a görög Holy Mustache Vintage bolt nemzetközi koprodukcióban készült, elképesztően látványos reklámfilmje. A boltvezető eleve figyelemre méltó arc, szó szerint, ilyen tekintélyt parancsoló szőrzetet a 300 Leonidasa óta nem láttunk, naná, hogy ő játssza a főszerepet is, plusz két modell, Kassandra Powell és Luna. A rendező-operatőr a kellően bolond Daphne Samaras, a zenét pedig a magyar Uptown Felaz készítette kifejezetten az ő kedvükért. A koncepció egyszerű: mátrixosan pörgő kamerán át látjuk Mustache-ot, amint képkockáról képkockára más ruhát visel, így másfél perc alatt nagyjából fel is vonultatja a teljes választékot. A stop-motion technológia elég borsos áron ilyen vicces: nyilván hetek munkája fekszik csak a felvételben.

Félkaros tetkó öt percben!

8296

Egy megszállott fotós, Dabe Alan hihetetlen munkával, odafigyeléssel és természetesen a tetoválóművész, Tony Touch maximális együttműködésével rögzítette, ahogy kivarrják a fél karját. A művelet három részben történt, ezért a videó is három részes - ne aggódjatok, nem valós idejű örületről van szó, szerencsére látványos stop-motion technikát használt. Mindössze pár ezer képkockájába került. Az eredmény lenyűgöző, így tetoválást - mármint magát a műveletet - még biztosan nem láthattunk. Maga a mű egyébként egy fotós témájú kollázsszerűség, nekünk már egy kicsit sok az egymás alá zsúfolt vintázs orosz gép, Canon csúcsmodell és filmtekercs, de azért igényes munka. Az első rész alant, a második rész itt, a harmadik itt.

Játék a napfénnyel

8320

Szokásos heti stop-motion kisfilmünkben ezúttal nem csak a látvány és a technika az érdekes, hanem az alapötlet is. Főszereplője a napfény, amely furcsa dolgokra képes. Például életre kel és megpróbál elszabadulni a Naptól, ami persze nem olyan egyszerű. A What Light című alkotás érdekessége, hogy nincs benne trükk, azaz nem utólag rajzolták a falra a fényt, a rendező, Sarah Wickens tükrökkel és fényformálókkal dolgozott. Bele sem merünk gondolni, micsoda szervezés és precizitás kellett mindehhez, mindenesetre le a kalappal.

A háromszázezer cukorka világa

8389

Kina Grannis amerikai-japán dalszerző-gitáros-énekesnő új dala, az In Your Arms kellemes és cuki, de nem akkora durranás, hogy elrepítse szerzőjét a biztos világhír felé (ahova egyébként is tart, mióta 2007-ben megnyert egy pályázatot és az egyik dalának részletét levetítették a Super Bowl reklámszünetében). Inkább a klipje lesz híres, az viszont valószínűleg igazi mémmé válik. Nem is áradozunk, nem is lőjük le a poént, elég annyi, hogy az általunk egyébként is szeretett és gyakran propagált stop-motion technikával készült, az énekes valódi, a hátteret viszont színes cukorkákbólszemekből rakták össze. Majdnem háromszázezerből. A három és fél perces videót egy profi kreatív csapat készítette. Huszonkét hónapon át. Nézzétek meg. (HD-ben, különben oda az egész!) Ha pedig megnéztétek, nézzétek meg az így-készült-videót is.