stílusikon

Lődd be magad Sarah Jessica Parkerrel!

2684

Ismét egy stílusikont elemzünk, ezt a színésznőt semmiképen nem hagyhatjuk ki ebből a sorozatból! Rád igazak az állítások, vajon te őt követed?

1. Bölcsen megfogadod mások tanácsait, ha öltözködésről van szó, de saját stílusodtól sosem térsz el!

2. A hétköznapokban szereted a laza szereléseket, de akkor is tudsz stílusos és különleges lenni!

3. Egyáltalán nem félsz a vad párosításoktól, és csak nagyon ritkán fogsz mellé!

4. Tisztában vagy az adottságaiddal, nagyon értesz hozzá, hogy olyan szetteket viselj csak, amelyek előnyösen állnak!

5. Ha alkalom adódik rá, szívesen kísérletezel különleges, olykor vad koktélruhákkal, összeállításokkal, bátran kevered a különböző anyagú és színű kiegészítőket, különösen a táska és a cipő esetében.

Ki is mai stílusikonunk?

Mai feladványunk elsősorban stylistjának és leghíresebb sorozatának köszönheti, hogy stílusikonná vált. A szóban forgó színésznő neve teljesen összeforrt Carrie Bradshaw karakterével, akit hat éven keresztül alakított a sorozatban és egy egész estés mozifilmben is. Csodálkozunk hát, ha Carrie-nek a New York-i divatújságírónak a szerepe és öltözködési stílusa kihatott Sarah Jessica Parker stílusára is? A sorozatban és a filmben is Patricia Fieldnek köszönhetjük a meghökkentőbbnél meghökkentőbb, de mégis divatos, trendi és átlagosnak semmiképp nem nevezhető szetteket. A stylist nem csak a sorozatban és a filmben  dolgozott együtt Sarah Jessica Parkerrel, hanem az életben is Patricia öltözteti a sztárt. Biztos vagyok benne, hogy mint már rovatunk oly sok előző szereplője, SJP is meg fogja osztani a véleményeteket!

A galériáért klikk ide!
olvass tovább

Lődd be magad Roisin Murphy-vel!

2761

Közkívánatra egy énekesnő stílusát elemezzük, vajon te őt követed? Íme az állítások:

1. Jó ízléssel rendelkezel, mi sem példázza ezt jobban, minthogy magyar tervezőktől is szívesen vásárolsz.

2. Narancs és lila, te bevállalod! Igazi díva vagy, aki ezt megengedheti magának!

3. Gyakran mutatkozol olyan szettekben, amelyekről más emberek még csak azt sem gondolnák, hogy az ruha.

4. Imádod az extrém kalapokat és egyéb kiegészítőket, persze a ruhák sem átlagosak!

5. Fontos számodra a divat, például van, hogy egy nap többször is átöltözöl és a divatvilág eseményeit is figyelemmel követed.

Ki is mai stílusikonunk?

Mai stílusikonunk életrajzában az olvasható, hogy énekesnő, rendező, dalszövegíró, divatikon és most a hangsúly az utolsón van, szóval divatikon. Egy igazi díváról beszélünk, aki megteheti, hogy őrült színeket párosít és még vadabb formákat, a furcsa kiegészítőkről nem is beszélve. Megteheti, mert egy igazi ikon. Koncertjein extrémebbnél extrémebb ruhákat visel, és számtalanszor átöltözik, ez is a show része. Szettjeiből lehet ötleteket meríteni, és egy jó nagy adag bátorságot is kaphatnánk tőle!

Klikk a képre!olvass tovább

Ki ez a lány?

6423

Harley Viera-Newton még csak 22 éves, de máris stílusikonnak kiáltották ki, a divatblogok és magazinok pedig ízekre szedik az összeállításait. A lány modell az Elite Modelsnél, basszusgitározik egy zenekarban, DJ, rádióműsort vezet, nem mellesleg egyiptológusnak tanul. Egy lány, aki mindenben jártas: na persze, hogy a divatban is otthon van.

Tipikus zenész-modell szülőpáros gyermekéről van szó, Los Angeles-i és londoni gyökerekkel, ami az öltözködési stílusáról is visszatükröződik. Külseje kissé eklektikus: egy kis vintage, néhány designer darab. Gardróbjában alapdarabnak számítanak a minik, sortok, bokazoknik, bakancsok és hasonló maszkulin félcipők, amihez elengedhetetlen az örök láncos Chanel. Éjszakára mindig testhezálló, szűk és szexi ruhákat választ. Imádja a Tom Binns ékszereket is, sőt, eljátszadozott már a tervezés gondolatával is, ha esetleg nem lenne elég a zene, a modellkedés és a fáraók világa.

more

A róla festett kép megegyezik szinte egytől egyig a korosztályának „sorstársaiéval”. Bármelyik más 22 éves zenész csemetéről hallunk, akkor biztosan divatbolond és trendértő az illető: persze a szülők kreditkártyájával lehet is fedezni effajta hobbit. Harley viszont jó példa arra, hogy a jó háttér ellenére is van még, aki szeretne keményen dolgozni és küzdeni – akár zenéről, akár divatról legyen szó.

Bár karrierje még gyerekcipőben jár, divatikonként máris hatalmas népszerűségre tett szert. Elnézve kiváló ízlését és jó érzékét, amivel összeválogatja a látszólag nem összeillő ruhadarabokat, ez nem is csoda. Lehet ötletet lopni tőle: egy kényelmes félcipő rövid zoknival egyszerre kényelmes, extravagáns és bohém, amit egy szűk ruhával lehet lányossá tenni, egy bő pólóval pedig lazává. Akár így, akár úgy, mindenképp stílusos. És amíg süt a nap, élvezzük ki, hogy számtalan színes napszemüvegkeret közül válogathatunk és dobhatunk fel egy egyszerű ruhácskát pont úgy, mint Harley Viera-Newton.

Amikor a nagyik diktálnak

7830

Valószínűleg mindenki, akit egy kicsit is érdekelnek a ruhák, a divat és a trendek, elgondolkozott azon, hogy honnan van a villamoson mellette zötyögő, ősz hajú néninek ennyire gyönyörű tavaszi kabátja, amelyikhez olyan finom érzékkel választott sálat. Egyetlen darab sem lóg ki a szettből, olyan, mintha előbb mértani pontossággal megtervezte volna, majd addig alakította, hogy az egész ne legyen túl direkt, ugyanakkor a kompozíció ne sérüljön.

olvass tovább

Stílusinspirációk 1. Pin-up Lana del Rey nyomán

8974

Most induló sorozatunkban áttekintjük azokat a hölgyeket, akiknek stílusát érdemes – ha maradéktalanul lemásolni nem is, de – megfontolni, a saját verziódhoz alakítani. Első versenyzőnk az alternatív indie-ből hirtelen mainstream szexbombává vedlett Lana del Rey, akit a hűséges indie-rajongók azzal vádolnak, hogy csak a kollagénnel felturbózott cuki szája miatt tett szert világsikerre. Lényeg viszont, hogy még női szemmel is figyelemre méltó a csaj. Lássuk, mit lehet tőle tanulni!olvass tovább