sport

Crocs helyett

264

A Lofut ismerősnek fogod érezni, ha már Crocsot próbáltál. Mindkettőt cellulózhabból készítik, szivacsos, mégis gumiszerű, és olyan könnyű, mint a zoknid. Tartós és iszonyú könnyű tisztítani. Nekem van egy fehér ebből a Lofuból, a legutóbbi kutyasétáltatásnál beletappancsoltam egy hatalmas kutyagumiba, na azt tudnotok kell, irtó nehéz lepucolni. Lofut a csap alá tartottam, gyors öblítés és már le is jött a cucc, folt és szag nélkül. Miért jobb a Lofu a Crocsnál? Mert divatosabb, zárt az újjaidnál, tehát nem csiklandoz a fűszál egy mezei sétánál, és farmerrel felhúzva simán sportcipőnek nézik. Ajánlom ezt a cipőt, jobb benne rohangálni, mint egy zárt tornacipőben, leszaladsz a kutyával, elmész a fűszereshez, bármi. És az ára is igen barátságos, már 8000 forinttól a tied lehet.

Gold's Gym tesztnap

380

Kapóra jött az ingyen nap lehetősége a Gold's Gym-nél. Már régóta nézegettem a helyet, s amúgy is szeretem feltérképezni a környék szolgáltatásait. Nem beszélve arról, hogy pilates órára mehettem, amit szintén régóta szerettem volan kipróbálni. A végén vegyes érzésekkel távoztam. Hiába fűztem nagy reményeket a pilates-hez, az óra maga nem igazán kötött le. Többet vártam vagy mást, nem tudom. Olyan érzésem van, hogy az oktatóval volt a gond, de mivel nincs összehasonlítási alapom... Oké, elfáradtam meg minden, de már a felénél kedvem lett volna hazamenni.

Pedig a hely nem rossz. Neteztem onnan ingyé', kezdjük ezzel. :) A pultosok motiváltnak tűnnek, nagyon kedvesek, az öltöző tágas, dizájnos és szimpatikus a karszalagos nyitórendszer is. Bár épp ezen a ponton találtam fejlesztenivalót, mert sajnos a büfében fogyasztottakat nem tudják ráterhelni, ezért vissza kell menni az öltözőbe pénzért, aztán a visszajáróval bénázni, mert ugye az edzőruhák általában nem zsebesek. Ezt még esetleg hozzá lehetne csapni a szolgáltatásokhoz. Nem a zsebes ruhát, hanem a chipes karszalaggal való fizetést.

Külön pozitívum, hogy bár az edzőterem a Mammut tetején található, rá kellett jönnöm, előítéletes vagyok a vendégeikkel kapcsolatban. Jártam már néhány hasonló fitnessz komplexumban, és egyikben sem ezt tapasztaltam. Egyrészt több idős férfit és nőt, másrészt sok meglehetősen túlsúlyos és nem kimondottan plázalakó külsejű embert láttam edzeni. Tulajdonképpen egyetlen frusztrálóan tökéletes alakú fitnessz lady-vel sem futottam össze, az öltözőben pedig nem a megszokott "beszakadt a körmöm" nyafogós lányokkal lehetett találkozni. Ez azért megnyugtató. Ha a pilatesükre nem is, de a Gold's Gym-be még lehet, hogy ellátogatok.

Köszi, Antibaby!

Vezesd le a dühödet sporttal

478

Lassú az internet kapcsolatod? Szétesik a szék alattad? Belerúgtál az asztalodba? Vagy csak szereted az ülősportokat? Vezesd le a fölösleges energiáidat, dühödet, feszültségedet és sztároltasd magad! Ez a kis asztali bokszlabda pont erre való.  Tedd az íróasztalodra és legyintsd meg, rögtön hallani fogod az üdvrivalgást, a pontosan betalált ütéstől. Jó vagy! A tizenhárom centi magas kis cucc két AAA-s elemmel működik, ha nem akarsz hangoskodni vele, egyszerűen vedd ki az elemeket és használd mechanikusan. Közel ezer forintot megér a béke a lelkedben, nem?

Tipikus síbalesetek

490

Síbalesetek
Ha nem vigyázol, a síelés nem a napfényes pályákról, hanem méregdrága magánklinikákról és a szobafogságról fog szólni. Megkértük az ex-síelő dr. Tállay András sportsebészt, aki például a magyar olimpiai csapat vezető orvosa, segítsen, hogyan lehet megúszni sérülés nélkül a kiruccanást.

Vigyázz! Kész? Rajt!
A doki szerint az egyik legfontosabb dolog, hogy a síszezon nem az első hó leesésével kezdődik. Értsd ezalatt, hogy mielőtt elmennél síelni, száraz edzéseket kell végezned, hogy megfelelő állapotban érkezz a hegyre. A felkészült izomzat ugyanis jobban képes menteni a veszélyes szituációkat. Ha gyenge az izomzatod, akkor a síelés második felében csak szenvedni fogsz az izomláztól, valamint sokkal sérülékenyebbé válsz.olvass tovább

Téli mókák

515

Tartalom