sorozat

Szex és New York trailer

218

Harminöt másodpercnyi betekinktést engednek a Szex és New York tévésorozatból készülő mozifilmbe az alkotók, Carrie Bradshaw narrációjával. A főhősnő, Mr. Big, Miranda, Samantha és Charlotte kalandjait jövő május 30-ára tervezik megmutatni a már nagyon váró közönségnek.

Maratoni Southpark

667

Megállás nélkül képes lennél South Parkot nézni? A Music Television tudja mit érzel! A csatorna szakértői nagy műgonddal összeválogatták a legjobb részeket Neked, hogy pénteken és szombaton 23:00-tól 02:00-ig a szatirikus animáció paradicsomába juttasson. E két napon 6-6 részt tekinthetsz meg kedvenc sorozatodból. Nem ám csak úgy össze-vissza, szép tematikus rendben: Március 8-9-én a Cartman Special minden részében a dagi srác a főszereplő. Ezt követő hétvégén Spirituális Utazások-ra hív minket a South Park Éjszakák. Még Cartman is megsínyli ezt a hétvégét, hiszen az egyik részben meghal. Március 22-23-én A legjobb duplarészek-et tekinthetitek meg; az utolsó hétvégére pedig a Világvége Edition-t állították össze a lelkes szerkesztők, visszatérő kedvencünkkel Sátival, a War Craft kegyetlen gyilkosával és a világ összes kataklizmájával: március 29-30-án Világvége Edition.

A hetedik évadnál járok

2842

Végre mindenkinek van egy kis ideje tenni a semmit, ahogy azt kell. Fényűzően nem mozdulni ki, kikapcsolni a telefont, fejünkre húzni a paplant, és megnyomni a playt. Az, hogy DVD-n is megjelenik most már az összes nagy sikerű televíziós sorozat, igen, még a Dallas is, azt eredményezte, hogy még azok is belemerülnek egy-egy teleregénybe, akik nem alkalmasak a rendszeres televíziózásra. Így jártam én a Jóbarátokkal pár éve.

Soha nem néztem, az elcsípett öt percek alapján természetesen még kritizáltam is, aztán mikor a sorozatnak már rég vége lett, egyszer csak hozzám került az egész cucc, mind a tíz évad. És ott lett a végem. Gyakorlatilag fölfaltam az egészet, és azóta újra és újra nekiesem. Belököm az egyiket, és megint rajta maradok egy ideig. Mások a Szex és New Yorkkal, a Maffiózókkal, a 24-el, a Losttal, a South Parkkal vagy a jó isten tudja mivel vannak így. Mindenki hosszan meg tudja indokolni, hogy miért az ő kedvence a leg életszerűbb, miért annak a helyzetei reflektálnak legjobban a valós problémákra, melyik a legjobb társadalomkritika vagy épp melyik a legizgibb, a legviccesebb. És te? Neked mi a tutibefutó? És miért? Miért vagyunk képesek többször is végignézni egy több éves sorozatot?

A nagy kérdés

4275


Honnan tudod, hogy helyes az, amit teszel?

Lányregényből acid partyba

5497

Ki tudja áldás vagy átok, de tény, hogy hemzsegnek körülöttem a sorozatfüggők. Nekik köszönhetem, hogy ma már pontosan ismerem a McNamara/Troy fő profilját, tudom, hogy melyik született feleség mivel távolítja el a vízkövet, sőt még azt is, hogy a brit tinik még mindig imádják az acid partykat. Mikor először hallottam a Skinsről -amit elsőként tinisorozatként definiáltak- ujjongatm, hiszen a Szívtipró gimin és az Első csókon szocializálódott, első stádiumos sorozatfüggő énem nagyon várt már a vérfrissítésre. Meguntam nézni, hogy szívják le a dagadt nők seggéről a zsírt, a Lila akác közbe én csak szökőévente vágytam, így hát felpattintottam a dvd tokot és belöktem a lejátszóba a bristoli tinikről szóló Skins első évadát. Hogy mi jött ezek után? Sírás és fogcsikorgatás.

Emlékezzünk csak vissza, hogy évekkel ezelőtt milyen tinisorozatok miatt tapadtunk a képernyőre: Szívtipró gimi, Beverly Hills 90210, Parker Lewis sohasem veszít, az újabb eresztésből meg ott a Tuti gimi. Ha valami hazaira vágytunk, nézhettük az Éretleneket, az Űrgammákat vagy a Kölyökidőt, aminek egykori sztárjai ma már a kereskedelmi csatornák égiszében mozognak. Az Éretlenek generációs hatásáról talán elég annyi, hogy hosszú évekbe telt megszabadulnom attól az ellenszenves Törőcsik Mari-képtől, amit agyamban a sorozatbeli szerepe formált. Nem tudom emlékeztek-e, de az általa játszott karakter volt az, aki folyton elfüggönyözött szobájában ült, akivel sakkozni kellett és mignont vinni neki. De Kicsi nem akart mignont vinni Alíznak, kicsi a nagyokkal akart biliárdozni a tékában. Törőcsik Marit végül megszerettem, az Éretleneket sosem felejtem el, hisz ezektől függetlenül ma már keresve sem találnék ehhez hasonló sorozatot. Na de kanyarodjunk vissza a brit tengerparti városhoz és kamasz patriótáinak hétköznapjaihoz!

A helyszín Bristol, az idő párás, a hétköznapok szürkék, a megélhetés nehéz, otthon rendszeresek a balhék, a nemi identitás bizonytalan, a drog eszköz a túléléshez, a bulik majd' mindennaposak, a megcsalás nem bűn csak eltévelyedés... ilyen, és ehhez hasonló a körülményekkel kell felvennünk a ritmust, közben pedig azon filózunk, hogy "főszereplő" srác, Tony Stonem valóban az Egy fiúról című filmből a kiscsávó, vagy a hasonlóság pusztán a véletlen műve. Nem, mindkét karaktert Nicholas Hoult játsza, de mellette persze ott van még sorozatbéli barátnője, és meleg, lúzer, hiperaktív, bevándorló és még ki tudja milyen arcokból álló baráti köre, aminek kellős közepére pottyanunk. Körülnézni semmi időnk, hiszen ez már nem a kilencvenes évek lányregények történeteire hajazó sorozat, amiben az jelenti a világégést, ha a kiszemelt pasi nem hív el az iskolai bálba. Bristolban egészen mások a játékszabályok: a hitelbe vásárolt füvet bizony ki kell fizetni, együtt kell élni a gyűlölködő szülőkkel, az anorexia trend, és ne feledjük, hogy a szereplők tizenéves kamaszok, akik még önmagukat sem ismerik, hát még egymást, ne adj' isten a felnőtt lét játékszabályait.olvass tovább