sminktrend

Ez valami új?

6406

A tervezőknél és a mestersminkeseknél valahogy mindig előkerül a sötét rúzs és a fekete szemceruza. A sötétre mázolt ajkak és vad, erős szemfestés most újra reneszánszát éli. Az efféle sminkelési szokások ihletői rendszerint az egyes szubkultúrákhoz tartozó lányok – néha az erősebb nem tagjainak is – arcfestési módszerei. Került már előtérbe a goth, a punk, de most a 90-es évek grunge stílusának képviselői ihlették meg a kreátorokat. 

Fotó: Collegefashion.net, Fashionising.comolvass tovább

Semmi visszafogottság

6755

A párizsi divathét sminkjeit elnézve a visszafogottság egyáltalán nem szempont, hiszen a vad és sok esetben természetellenes ábrázat elérése lebegett célként a sminkesek szeme előtt. Így került a szokásosnál jóval nagyobb hangsúly a szemre, a szemöldökre, amely ha éppen színben, akkor egyben extrém formában is megjelenik.

olvass tovább

A legújabb sminktrendek

8066

Bár a jelenlegi, júliusi hőgutában elképzelhetetlennek tűnik, hogy egyszer beköszönt az ősz is, főleg, hogyha vízpart helyett a négy fal szaunájában vagyunk kénytelenek aszalódni. Viszont ha már így esett, az eljövendő lombhullatást szuggerálva, meglestük a kifutók őszre várható legújabb sminktrendjeit. Íme.

Giorgio Armani precizitásáról és maximalizmusáról legendák keringenek. Állítólag majdnem minden munkafolyamatba, -fázisba beleszól, szigorúan ellenőriz és könyörtelenül észreveszi a legapróbb makulát is a termékekben. Bár az Armani-ruhák az elmúlt időkben kevéssé képesek a megújulásra, az biztos, hogy a Silk Foundation-alapozó a sminkmesterek körében az egyik legnagyobb varázsszer. A márka idei sminkkollekciója sem hazudtolja meg a korábbi évek színvonalát, a japán kaligráfia ihlette a tervezőt, aki egyúttal tisztelét is lerója a nemrégiben súlyos atomkatasztrófát átélt ország előtt. A vonalak geometrikusak, határozottak, mégis nagyon finomak és nem hivalkodóak. A narancsszín szemhéjfestéssel párosítva egzotikus, titokzatos kombinációt kaphatunk, az alul-felül kontúrvonal a szezon nagy kedvence.olvass tovább