smink

Füstös szem

84

Ha megkérdezem a modellt, hogy milyen sminket szeretne, az esetek nagy százalékában ezt a választ kapom: valami füstöset.

Így csinálom: a szemhéjat vékonyan lealapozom, majd lepúderezem. Fekete puha ceruzával kontúrozom a szemhéj alsó és felső peremét belül. Ez pici gyakorlást igényel, sok esetben ez a terület nagyon érzékeny, ezért 1 gyors határozott mozdulattal húzom meg az ívet. Magunknak úgy a legkönnyebb, hogy egyik kezünkkel a lecsukott szemen megemeljük a szemhéjat (de láttam már olyat is, aki tágra nyílt szemmel húzta meg a felső kontúrt). Amelyik verzió kényelmesebb és a legkevesebb könnyezéssel jár, azt kell csinálni.  Ha megvagyunk a kontúrozással, de itt-ott elcsúszott a vonal, azt tiszta vattapálcikával lehet felitatni. Mivel eleve füstöset festünk, a végeredménynek nem is fog ártani az apró baki.olvass tovább

Sminkelj az öltözékedhez!

128

Senkit nem lep meg az a jó tanács, hogy a sminket igazítsuk a ruhánkhoz. Ha fekete a hangulatunk, a ruhánk vagy egyszerűen csak titokzatosak akarunk lenni, akkor a füstös szem szimbolizálhatja ezt a legjobban.

Ha reggel, jókedvűen színes ruhákba bújunk, akkor egy kis pirosító és szájfény, máris harmonizál a hangulatunk és a ruhánk. De mi van akkor, ha egy absztrakt csíkos pulcsit húzunk?

A pirosító

205

A pirosító az egyik olyan sminkcucc, amit mindenképp ajánlanék mindennapi használatra. Mert mit is akarunk elérni igazából, amikor pirosítót teszünk fel? Jusson eszünkbe egy rózsás arcú kisbaba, a friss, harmatos bőrével. Erre a hatásra vágyunk magunkon is életünk végéig. Ezt tartjuk szépnek, a soha el nem múló fiatalságot.

Mint minden sminktermékből, úgy pirosítóból is az évek során megalkottak több félét, minden bőrtípusra, h ki tudjuk választani magunknak a megfelelőt. A legelterjedtebb fajtája a préselt poralapú, amit ecsettel viszünk fel és többféle színmélységet tudunk vele varázsolni arcunkra. Ebből a fajtából lelhető fel a legtöbb árnyalat a dekorkozmetikumok piacán és könnyű a felvitele. Annyit még érdemes tudni, hogy ha alapozás nélkül akarjuk használni a préselt pirosítót, akkor legalább púderezzük át az arcunkat, hogy ne tűnjön foltosnak. Zsíros bőrre kiváló. Személy szerint szeretem keverni az árnyalatokat egy arcon belül is, mélységet és átmenetet adva a színnek.olvass tovább

Ünnepi szemek

275

Olyan tökéletes lenne, ha karácsony napján picit megállna az idő, miközben a sütőből álomillatú fahéj és vaníliás sütiaromák töltenék meg a lakást. Olyan jó lenne, ha a nagy rohanás hajrájában megállíthatnánk az óramutatót, hogy csakis magunkra fordítsuk az időt. De miért is ne lehetne így? Képzeld el...

Vonulj ki a konyhából, vedd elő a sminkszütyőt. Állj meg a tükör előtt, simítsd át az arcodat hidratálókrémmel, majd keresd meg a korrektort, tüntesd el a karikákat a szemed alól. Gondolj a szeretteid arcára, ahogy az ajándékokat bontogatják és mosolyogva tegyél pirosítót az almácskákra. Most válassz ki egy területet az arcodon, amit csillogóvá szeretnél tenni a Szent estén. Ne feledd, ma este egyvalamit nem szabad felülmúlnod csillogásban, és az a karácsonyfa, szóval csak finoman pingálunk és óvatosan nyúlunk a selyemporos tégelyhez!olvass tovább

Blue Storm

378

Amire McQueen ráérzett már tavaly nyáron, és amit Anna Sui már becsempészett jövő nyári kollekciójába, az az a szín, ami idén szinte mindegyik divatház színpalettájáról visszaköszön : a kék. Kékszeműeknek a babakék, égszínkék és jégkékek állnak jól. Érdemes kísérletezni gyöngyházfényű kék kontúrceruzával és azzal húzni meg az alsó pillasor tövét, az eredmény: vakítóan kék szem. Ezt a trükköt Susan Sterling is bevetette, mikor megálmodta a Chanel Mademoiselle Look 3-at: makulátlan alapozás, babarózsaszín arcpír, a felső szemhéj gyöngyházfényű barackrózsaszín, az alsó szemkontúr pedig égszínkék.

Alkalomra vagy bátrabbaknak ismét a pigment lesz a jó választás: füstös satírnál a mozgó szemhéjra nedves ecsettel kell felvinni a kék pigmentet (gyönyörű szépek a MAC kék pigmentjei), elsatírozva a széleket. Hétköznapi viseletre a krémes, krémpúderes textúrák a nyerők, amiket csak ujjal kell felvinni és eldolgozni. A színmélységet a rétegek újbóli felvitelével lehet fokozni, tartósítani pedig úgy lehet, hogy felviszünk egy réteget, majd rápúderezünk, és ismét mehet fel rá krémfesték.

A kék szempillaspirál ideális választás az idei esztendőre, önmagában is nagyon különleges, vagy csak a pillák végeire téve is. Királykék, égszínkék, türkizkék, babakék. Milliónyi árnyalatból, ezerféle tónusból válogathatunk. Önmagában harsánynak tűnhet a kék szín, a hagyományos festési terület pedig a szemekre korlátozódik, de pár trükkel elérhetjük azt a hatást, hogy a sminkünk kövesse a divatvonalat és mégis kifinomult legyen .

A barna szeműek vannak előnyben, mivel a kék a barna szín komplementere, így felerősítik egymást. Igazán igéző barna szempár varázsolható úgy, hogy a felső szemhéjat átsimítjuk egy kevés királykék matt szemhéjszínnel. Zöld szemre inkább a türkiz árnyalatot teszem, a hideg türkiz és a meleg zöld szemszín elragadó együtt.

Árpa Karolina