smile

Hazug kis smile-k

3682

Táblákon, e-mailekben, sms-ben, levelek végén, az aszfaltra festve, de még az autók szélvédőjére ragasztva, matricákon, ott virítanak a mosolygós fejecskék. Közismert nevükön: Smiley-k. Odabiggyesztjük az üzeneteink végére, kommentelünk, mondanivalót lágyítunk, vagy épp élezünk ki egy-egy vigyori pofával. Létezik sírós, dühös, hányós testvére is a mosolygónak, ám rájuk, pláne rendeltetésükre most nem térek ki. Szóval szmájlizunk- így, beépülve- kifejezünk vele örömöt, iróniát vagy boldogságot, feltételezem, olykor még hazudunk is. Gyanús nekem ez a nagy vigyorgás...

Sosem lelkesedtem az évfolyamokon, vagy lakóközösségekben - a laza dumájú srác mellett - kötelezően megjelenő hurráoptimista szereplőért. Arcukon állandó vigyorral örülnek a torokgyulladásnak, mert ez akár tüdőgyuszi is lehetne. Köszi. Ilyen alapon?
Jelenlétük és felfogásuk számomra épp olyan idegesítő, mint a folyton károgó panaszzsákoké. A világ nem csak jó, és nem csak rossz.
Szerintem, aki mindennek örül, az épp olyan ostoba, mint aki mindig sír – mert semmi se jó-, de legalábbis gyanús.olvass tovább

Diszkóláz a kifutón

6697

Javában zajlanak a divathetek szerte a világon, a divat nagy fővárosaiban. A 2011-es tavaszi és nyári kollekciókból pedig egyre és egyre többet kapunk, látunk. Megállapíthatjuk, hogy amennyire a divathetek sem unalmasok, annyira érdekes, különleges és színes lesz a jövő évi tavasz.

A fenti megállapítás nem is a ruhákra igaz, inkább a sminkelésre; nem lesz határ: a legextrémebb, legfeltűnőbb árnyalatokat, anyagokat, technikákat alkalmazhatjuk majd – és nem csak sötétedés után. Láthattunk már ezeken a kifutókon merészen festett hajat, vibráló sárga szemfestéseket, de ezt még tovább lehet fokozni élénk színű, felturbózott csillámporral, amely néhány tervezőnél egészen a szemöldök vonaláig tart.

Giles 2011 tavasz-nyár (fotó: Bellasugar.com)olvass tovább