sean connery

Gentleman vagy rosszfiú...

9051

Ötven éve, hivatalosan ő legjobb pasi. Jobban mondva ők, ugyanis már hatan vannak. Mindannyian igazi alfahímek: izmosak, agyafúrtak, sármosak, legyőzhetetlenek és ellenállhatatlanok. Mégis sokban különböznek, hiába ugyanazt a karaktert adják.

Hét végén érkezik a hazai mozikba a legújabb 007-es film, a Skyfall. Éppen ötven évvel ezelőtt, 1962-ben debütált a vásznon őfelsége titkos ügynöke, James Bond. Bőrébe akkor egy alig ismert skót testépítő, Sean Connery bújt, őt egyetlen film erejéig a kétségtelenül vonzó, de nem túl sok színészi tehetséggel megáldott George Lazenby követte, a 007-es harmadik reinkarnációja a hírnevét az Angyal című televíziós sorozattal megalapozó Roger Moore lett. Őt az a Timothy Dalton követte, aki csak két filmben alakította az elegáns ügynököt, sokak szemében mégis a legbondabb Bond. Az utolsó klasszikus 007-es a kilencvenes évek Bondja, Pierce Brosnan volt, utána jött a teljes újraindítás, egy teljesen újszerű Bond karakterrel, Daniel Craiggel.

Hat színész, hat karakter, egyetlen szerep. Az elmúlt ötven évben James Bond sokat változott, ahogy az adott kor éppen megkívánta, a lényege azonban mindig ugyanaz maradt. A földön fellelhető legsármosabb férfi, aki vodka-martinit rázva issza, nem keverve.

Neked melyikük jön be legjobban?

Sean Connery

 

George Lazenby

 

Roger Moore és Jane Seymour

 

Timothy Dalton

 

Pierce Brosnan

 

Daniel Craig

Felhasználónév:
Jelszó: