sampon

Ne idd!

3713

A csehek adtak nekünk számtalan remek pilznert, az eredeti Budweiser-t, jelentős sőrfőző népség. Egy cseh vállalat megalkotta a sör felhasználásának egy olyan módját, amelyet mi csajok is imádni fogunk. tudom, tudom, ti szeretitek a sört inni is, demost már a magatokra is kenhetitek, a szépségetek megőrzésének céljából. A Pivni Beer Cosmetics megalkotta ugyanis a sampont, a tusfürdőt és egyéb szépészeti termékeket, kizárólag sörből. 

Mivel a sör nagyon jó hatással van a hajra, a bőrre, mivel rengeteg a B2vitamin tartalma. Ezt már a népi szépségápolásban is használták, sosem felejtem el, amikor a nagyanyám sörrel öblítette le a hajamat, hogy szép fényes, csillogó és erős legyen. Bár a sima sörrel történő hajöblítés után, mindig kicsit sörszagúnak éreztem magam, a Pivni Beer Cosmetics Manufaktura samponja inkább gyömbér, citrus és vanília illatkavalkádot ad. A tusfürdő borostyán színe, és vastag, krémes habja igazán kellemes fürdőzési élményt biztosít. Illata is rendkívül kellemes, bár közel sem olyan frissítő, mint a sampon illata, édeskés méz, és a bódító vadvirágok illata jellemzi leginkább.  Aszappan leginkább kéz és arcmosásra alkalmas, szemcsés állagú, a maláta és a friss kenyér illata keveredik benne, tehát élesztő és maláta van benne jellemzően, mely mindkettő nagyon jól nyugtatja az arcbőrt. 

Ha megakarod vásárolni akkor Prágában elég bemenni a Tescoban, és már meg is találod. Ok, nem járunk minden nap Prágában, de a neten is meg lehet rendelni!

Ne kavarj!

4650

Belegondoltatok már, hogy azok a hajápolók, amiket heti többször is a fejünkre kenünk vajon jóban vannak-e egymással? Legyen szó samponról, kondiciónálóról, waxról vagy hajfényről, a felvitt, majd jól bedolgozott kencék elegye korántsem biztos, hogy ragyogó hajat eredményez.

Rendeltetésszerű használat

Alapvető probléma, hogy a nagyobb hatás érdekében tovább hagyjuk fent a különböző hajápoló szereket. Ha szeretnénk leszokni erről a rossz szokásunkról, elég ha szemügyre vesszük, hogy mi minden van egy átlagos hajbalzsamban vagy pakolásban. A tápláló olajok és illatanyagok mellett bizony tetemes mennyiségű mesterséges anyag lakozik az ártalmatlannak tűnő flakonokban, így nem véletlen, hogy a gyártók időhöz kötik ezen szerek hatékonyságát. A két perc legyen két perc, ha húsz perc áll a pakolás csomagolásán, akkor vegyük a fáradtságot és öblítsük le húsz perc után. Furcsa, hogy míg időspórolás gyanánt beszerezzük a kettő az egyben termékeket, addig a hajpakolást engedjük dupla annyi ideig száradni a fejünkön, had hasson bőséggel. Ki érti ezt a logikát? Egyébként jobb ha a 2-in-1 termékek használatát csupán a nyaralás idejére korlátozzunk, hiszen a balzsamnak igenis idő kell amíg kifejti a hatását. A fő problémát nem is a leöblíthető termékek jelentik, hanem azok a fújható, kenhető és pepecselhető hajkencék, amiket egymás tetejére halmozunk. Mielőtt ezt tennénk, érdemes egy tálkában vegyíteni a különböző hajápolókat: ha megváltozik a színük, az állaguk, ne adj isten szúróssá válik az illatuk, akkor semmikép se használjuk a hajunkon a kapott mixet.

A hajfény szérumok a hajápolási kencék labilis pontjai, hiszen első körben felspricceljük a csillogó-villogó hatást kiváltó löttyöt, majd erre ráküldjük a formázó termékeket. Pedig ez hiba, de nem kiküszöbölhetetlen: keverés-kavarás előtt ellenőrizzük, hogy a hajfény tartalmaz-e vizet. Ha igen, akkor jöhet a vegyítés, ha viszont nem, akkor ne kezdjük keverni semmiféle habbal, fixálóval vagy zselével, mert ezek többsége vízbázisú, így óhatatlan, hogy az anyagok reakcióba lépnek egymással. Itt is célszerű próba vegyítést végezni, hiszen így könnyen kiderül, ha a hajfény esetleg besűríti, ragadóssá, kezelhetetlenné teszi a fixálót. Hasonló a helyzet a zselé és a kondicionáló krém fúziójával, bár e kettő legtöbbször vízbázisú, így kevésé kártékony, mint mondjuk a hajhab és a hajfény párosítása. A mai zselék többsége már nem szárít, hála a kondicionáló összetevőnek, így nem szükséges külön hajápolóval megspékelni a hatást.

Hat hétig hajmosás nélkül

8378

Súlyos pénzösszegeket, időt, energiát nem sajnálva serénykedünk nap mint nap azon, hogy a hajunk mutasson valahogy, de legalábbis ne nézzen ki úgy, mint egy szénakazal. Sokszor hiábavaló a fáradozás, mert minden erőfeszítésünk ellenére sem sikerül elérni a fényes álomsörényt. Egyszer a kifakult színnel, máskor a töredezett hajvégekkel vagy éppen a gyors zsírosodással bajlódunk. Legfőképpen ez utóbbira, de egyébként a haj és a fejbőr általános állapotának fognak kedvezni az alábbi tanácsok, a német Vogue önkéntes tesztalanya, Shirley ugyanis 6 (!) hétig nem használt szintetikus sampont.

A tesztalany úgy nyilatkozott, hogy a vegyszermentes kúra csodát művelt a hajával, akárcsak a kúrát kipróbáló ismerősei körében. Orlando Pita, akit a legnagyobb sztárok fodrászaként tartanak számon, szintén szuperlatívuszokban nyilatkozik a kíséletről Szerinte a haj legjobb tisztítója saját maga, így a masszív oldószerekre semmi szükség. Shirley mindennap vízzel öblítette át a haját, illetve a nálunk egyelőre nem kapható, természetes hajápolószerekkel, a Moroccanoil termékcsalád egyes tagjaival kezelte a hajvégeket (ezek kifejezetten kémiailag roncsolt hajra ajánlottak). Állítása szerint a haja állaga, általános állapota teljesen megváltozott és 6 hét elteltével egyáltalán nem látszott zsírosnak.

 olvass tovább