sörös recept

Pasibarát menü

7956

A sörkészítés szinte egyidős az emberiséggel. Olyannyira így van ez, hogy nem is tudjuk, mikor főztek először sört. A legkorábbi emlék egy hétezer éves edény, amire egy szudáni ásatás során bukkantak a régészek, és a laboratóriumi vizsgálatok során sörnyomokat fedeztek fel benne. A hieroglifák és a fennmaradt tárgyi emlékek tanúsága szerint az ókori Egyiptomban már népszerű ital volt, a rabszolgáktól a társadalom felső rétegeiig mindenki hódolt az élvezetének. Mivel ilyen régi hagyományokkal rendelkezik, nem meglepő, hogy nemcsak italként van jelen a gasztronómiában, hanem ételek ízesítésére is jól használható a folyékony kenyér. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy akár egy egész sörös menüt is összeállíthatunk, melyben az előételtől a desszertig minden fogásban feltűnik ez az értékes nedű valamilyen formában. Erre tettünk most kísérletet. Miután pedig végigettük a menüt, nincs is más dolgunk, mint leöblíteni egy korsó jéghideg, gyöngyöző sörrel és hátradőlve élvezni a jóllakottság megelégedett érzését.



olvass tovább

Felhasználónév:
Jelszó: