Mi ez? Sólámpa

5482

Karácsonyra jött a szerkesztőségbe egy sólámpa. Mivel maximum két méterről szívja be a káros sugarakat, és célzott volt az ajándék, a főnök használja. Indítványoztuk, hogy tegye középre, hogy mindannyiunk körül elszívja a káros sugarakat, de még mindig csak körülötte lévő sugarakat semlegesíti. Elvileg.

Kicsit utánanéztünk, hogy mi is ez a sólámpa és vajon tényleg javítja a helyiség levegőjét, sőt hegyi vagy tengeri levegő lesz-e körülötte. A tézis szerint a só negatív ionokat bocsát ki magából, és így javít a körülötte lévő levegő minőségén. Mivel a belélegzett levegő nagyban hatással van a közérzetünkre, egészségünkre, ezért nem lehet rossz, ha valami kipucolja azt. A levegő elektromos töltéssel rendelkező részecskékből, úgynevezett ionokból áll, negatív és pozitív töltésű részecskékből. Azt mondják, hogy az elektromos készülékeink - melyek körbevesznek minket - ezeknek a jól kitalált egyensúlyát felborítják. A hozzáértők szerint a sólámpa biofizikai tulajdonságai pozitívan hatnak az emberi közérzetre. Ezek a pozitív tulajdonságok a természetes ionizáción, az elektromágneses rezgésen és a kristályos átlátszó felépítésből eredő fényhullámokon alapszanak.

Én bevallom szkeptikus vagyok, hiszen még közelről sosem próbáltam, de abban biztos vagyok, hogy az ásványon átsejlő kellemes fény, és maga a tudat jó hatással bír az ember pszichéjére. Több hiperaktív kisgyermek higgadtságot mutatott sólámpa-terápiát követően, ami jelentheti jótékony hatását ennek a titokzatos tárgynak. Nyugtató hatása mellett kifejezetten jót tesz a légutaknak, az idegi eredetű fájdalmakat elmulasztja, a magas vérnyomást normalizálja, és a reumát is megszünteti. A keringést is pozitívan befolyásolja, így terápiás célzattal használják vese, idegek gyógyítására, a hormonháztartás működésének normalizálására, sőt még tipikus öregkori tünetekre is.



olvass tovább

Te is sófüggő vagy!

8101

Időről időre előkerülnek a túlzott só fogyasztás veszélyei, emiatt egyes szélsőséges táplálkozási guruk egyenesen sómentes táplálkozást kiáltanak és állítják, azzal tesszük magunknak a legjobbat, ha teljesen száműzzük ezt az anyagot a konyhánkból. A hedonizmus öntudatos hívei persze rögtön felhördülnek, hogy annak ugyan semmi íze, és inkább meghalnak valamilyen szív- és érrendszeri betegségben, mint hogy élvezhetetlen étkeket vegyenek magukhoz. Aztán persze jönnek a táplálkozástudományilag valóban képzettek, és józanságra intenek mindenkit: só kell, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyen és mennyi.



olvass tovább