robot

Futurusztikus akrobot

297

A futurisztikus, mágneses Acrobots minden idegeskedni hajlamos figura kedvence lehet. A tagoltak, egymásba rakhatóak, a kezeiken és a lábaikon mágneses emberkék remekül elfoglalhatják a kezedet, egy unalmas beszélgetés vagy tévézés közben. Több száz alakba átformálhatóak és nagyon bájosak a kristálytiszta fejükkel a hűtőre tapadva például.

A zseni újra köztünk

330

Einsten az űrből jön vissza, űrhajós szerkóban, ami arra való, hogy elrejtse a humanoid kábeleit és elhiggyük, ő tényleg Einstein, aki egy kis űrutazáson vett részt – nem öregedett, mert ugye fénysebességgel járt kelt. Hátborzongató a hasonlóság az Einstenről bennünk élő kép és a robot között. A Science and Technology Korea Advanced Isntitute, Hanson Robotics csapata hozta össze a zsenit.

A fejét és a testét két különböző PC irányítja, amelyek természetesen kapcsolatban állnak egymással, így nem történhet meg, hogy Albert csendesen, csukott szemmel szunyókál, közben táncol a teste. Azért, hogy Albert HUBO – így nevezik ugyanis – arca valószerűnek látszódjon, egy új anyagból készítették el az arcát, ez a frubbert, ami a hús és a gumi kombinációja. Elképesztő a hasonlóság.