rendezvény

Milyen utca? Design utca!

5089

Karácsony közeledtével, dacolva a hideggel remek program Budapest utcáit róni, kezünkben sült gesztenyével, vagy forralt borral. Ha szeretsz a belvárosban sétálgatni, sőt még a design-ra is nyitott vagy, akkor november 14-én célozd be a Király utcát, hiszen a környék üzletei idén másodszorra is összefogtak, hogy megrendezzék a Király Utca-Design Utca elnevezésű rendezvényt. Az esemény délelőtt tíztől este hatig tart, ez idő alatt az üzletek különböző programokkal és bemutatókkal várják az érdeklődőket. Mégis mikkel? Lesz lakberendezési tanácsadás, forralt bort, őszi-téli dekorációs tippek, jósda, valamint Parádi Gabriella szemétREdesign című kiállítását is megnézhetitek. Sapka, sál, kesztyű fel és irány a hatodik kerület!

Kulcsszavunk a tudatos vásárlás

5193

Decemberben 17-én harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Stylewalker Night, így ennek kapcsán a két főszervezőt, Meleg Dorkát és Kovács Hédát faggattuk a rendezvényről, céljáról és ideológiai hátteréről. Sok érdekességre derült fény. Megtudtuk, hogy a szervezők mennyire tartják fontosnak a tudatos vásárlást, inkább a programokon van a hangsúly, mint a pénzköltésen, és hogy decemberben végre egy férfi üzlet is csatlakozott a csapathoz, ahol stílustanácsadással várják az erősebbik nemet.

Hogy született meg a rendezvény ötlete?
Dorka: Még a Mono Fashionnél dolgoztam, mikor kitaláltuk a Stylewalker Nightot. Ottani feladatunk része volt az is, hogy különféle programokat szervezzünk az üzletnek. Először ez csak egy ilyen eseménye lett volna a Mono Fashionnek, ám később rájöttünk arra, hogyha összefogunk és egy olyan kollektív programot szervezünk, amiben több bolt is részt vesz, jóval sikeresebb lehet a kezdeményezés, hiszen ezek a boltok nem ellenségei egymásnak. Korábban már Robiban (Retrock- szerk.) is felmerült egy ilyen esemény ötlete, így az elsőt ketten szerveztük meg.

Mennyire volt sikeres az összefogás?
Dorka: A boltok maximálisan partnerek voltak a kezdeményezésben, mert mindenki látta, hogy ez egy jó lehetőség. Több üzletnek is eszébe jutott valami hasonló már korábban, csak egészen eddig senki nem vállalta a szervezést, így hát nagyon örültek, mikor előálltunk a szervezés ötletével, s minden segítséget megadtak. Kezdetben több találkozónk volt a körülbelül tíz fős kemény maggal, ezeken a megbeszéléseken minden bolt ott volt, közösen agyaltunk a néven, mindent együtt találtunk ki, a szabályokat együtt fektettük le, tehát az ideológia is közös.olvass tovább