rajz

Nyári élményem

4648

Kicsit felelevenítjük a kisiskolás emlékeiteket, mikor az első magyar órán fogalmazást kellett írni Nyári emlékem címmel, vagy rajzban megörökíteni, hogy nekünk mi is volt a legjobb a szünidőben. 

A fogalmazás helyett most rajzoljatok! Szeptember 18-ig várjuk nyári élményeiteket .jpg formátumba az info@cotcot.hu e-mail címre. A technika szabadon választott, nincs semmi megkötés, rajzolhattok ceruzával, zsírkrétával és festhettek is. Az így készült műveket persze be kell szkennelnetek, és úgy elküldeni nekünk. Várjuk a paintben rajzolt, vagy photoshopban készült műalkotásokat, de akár fényképeket is montázsolhattok. Természetesen az eddig felsorolt összes technikát is ötvözhetitek egy pályamunkában, ha akarjátok. A legjobb képekből galéria készül, és felkerül az oldalra! Játsszunk!

Rajzolt Google street view

5613

A Cool Hunting a főoldalon számolt be Kovács Lehel modern technikát felhasználó szkeccseiről, azaz a Google Street View képeinek átrajzolásáról, a helyi nevezetességek kiemelésről és színezésről. Sajnos nem tudjuk, hogy mi alapján választotta az épületeket, de a képein feltűnik a Roskilde fesztivál helyszíne is, ami a dánoknak a Sziget. Elsőre kissé gyermekinek tűnhetnek, szerintünk ez direkt vállalt minimalizmus. Persze a honlapján találhatóak más képek is, nézzétek meg őket! Valamint Lehel szabadúszó, lehet zaklatni megrendelésekkel.olvass tovább

Dobj egy zsiráfot te is!

5635

Mit csinálnál, ha egy haverod azt mondaná, túl béna vagy te ahhoz, hogy egy év leforgása alatt összegyűjts egy millió zsiráfot? Nyilván megpróbálnád nem? Esetleg tovább innál, és röhögnél az egészen, de most inkább az első lehetőséggel foglalkozunk. A norvég Ola Helland ugyanis nem hagyja magát, és mindenáron be akarja bizonyítani Jorgen barátjának, hogy ez igenis lehetséges, és a net segítségével képes is lesz rá.

Még jó sok ideje van, hisz a határidő 2011, de a zsiráfok már most is gyűlnek rendesen a onemilliongiraffes oldalon. Facebookon itt csatlakozhatsz. Persze a milla még messze van, úgyhogy akár te is segíthetsz. Hogy van-e bármi értelme ennek az egésznek? Az égvilágon semmi. De azért egy millió egyedi zsiráf mint végeredmény, meglehetősen impozáns, főleg, ha belegondolunk, ennyi zsiráf valójában már nincs is a földön. A szabály mindössze annyi, hogy a zsiráf nem készülhet számítógéppel és nem lehet megvásárolt figura, tehát kénytelen leszel elővenni kreatív énedet, és rajzolni, skiccelni, kivágni, magas fűbe belenyírni, vagy bármi más, ami eszedbe jut. Nyomjuk le azt a Jorgen nevűt, nem?

Nem vagy idegbeteg

5900

Az infarktus közeli állapotok és az idegrohamok sajnos még a munkahelyen sem kímélnek minket, sőt könnyen megeshet, hogy épp ez az a terep, ami a feszkót generálja. Ilyenkor mondjuk felpattanunk a gép elől, és a dohányzó füstös magányában kitépjük az összes hajunkat. Nem, maradjunk csak a számítógép előtt, hiszen egérre feszült ujjaink immáron a teljes megnyugvást jelenthetik.

Ha notórius netezők vagytok, biztosan titeket is szép számmal bombáznak mindenféle linkekkel, amik aztán vagy boldog perceket szereznek, vagy meg sem nyitjátok őket. Mi napi nyolc órában küldözgetünk egymásnak linkeket, és már jól tudjuk, hogy legfrissebb találatunknak ki örülne a legjobban így hát kijelölünk, beillesztünk, és entert ütünk. Zsófi legújabb szerzeményétől hosszú percek óta nem tudunk szabadulni, hiszen egyszerre kreatív és megnyugtató ez az amúgy végtelenül egyszerű program.

Cimboráinkkal rajzolgattunk!

Rajzolni kell, de a "kettes voltam rajzból" ez esetben nem kifogás, ugyanis egerünk segítségével kell mesteri vonalakat kanyarintanunk. Ha ebből állna az egész, minden bizonnyal néhány perc után megunnánk az egészet, és kikapcsolódás gyanánt inkább a Facebookot vizslatnánk, csak hogy a helyzet ennél azért bonyolultabb. Ricardo Cabello alias Mr. doob fejlesztése többről szól sematikus görbéknél és egyeneseknél, már csak azért is mert a pasi grafikusként (is) dolgozik, így hát elég magabiztosan navigál a vonalak erdejében. Harmony nevű - nomen est omen - fejlesztése megannyi lehetőséget rejt, ugyanis tízféle módon húzhatjuk, csavarhatjuk a vonalakat. Kreálhatunk hálót, szalagot, játszadozhatunk körökkel, és manipulálhatunk árnyékolással, de az a legjobb, ha mindezeket ötvözve pattintunk valamit a hófehér "lapra". Kiváló stresszlevezető, semmi szükség stresszlabda szorongatására, gyurmalin kényszeres formálására, hiszen ha kellő odafigyeléssel és fantáziával alkotunk, akár desktopunk éke is lehet az elkészült mű.

Somebody to love

6323

Szívet melengető tartalmat ajánlunk nektek ma: Szabó Sára rajzművész-illusztrátor blogját, aki popdalokat illusztrál néha eszköztelenül, néha barokkos zűrzavarral, a végeredmény néha cuki, néha rideg és nyomasztó lesz, de mindig nagyon őszinte és eredeti. Ráadásul a zenei ízlése is teljesen rendben van. Ha szeretnéd úgy látni Madonnát, a Molokot, vagy a Bat for Lashest, ahogy még nem, kattints