punci

A punci illata

6556

Már gyerekkoromban megtanultam, hogy az információkhoz való hozzájutásnak nem feltétlenül az a legjobb módja, ha az ember kérdez. Sokkal inkább, ha hallgat. Egészen pontosan: hallgatózik. Így lettem egyszer fültanúja egy olyan beszélgetésnek, amelyben a punci illata/szaga állt a középpontban.

olvass tovább

A punci anatómiája

7268

Nem próbáljuk meg megfejteni, mi baja Oliviero Toscaninak, de úgy tűnik, csak-csak vissza kellett térnie a nemi szervek fotózásához. A botrányhős kreatív készített már hatalmas montázst több tucat, szuperközeliben fotózott péniszből, akkor még a Benettonnak, ahol egyébként is hajlamos volt a konzervatív olasz közízlés és média kiakasztására, kollekciónként minimum egyszer. Persze, igaza volt, minek szermérmeskedni, természetes dolgok ezek, ahogy az egy perce született baba is, akivel teleplakátolták a nagyobb városokat, elfordulásra késztetve a járókelők nagy részét (Undorodnak az újszülött embertől, miközben egy kiskutyával semmi bajuk nem lenne – mondta erre Toscani.).

Inkább azt nem értjük, mi köze a Vera Pelle bőrmárkának a puncikhoz. Az ideológia valami olyasmi, hogy újra közel kell hozni a nőt a maga természetességében, miután a divatipar sikeresen eltávolította azt a közönségtől, és erre mi sem alkalmasabb, mint a kis háromszög megmutatása, amelyet a bemutatókon igyekeznek elfedni – ha mást általában nem is. A puncinaptár, ha úgy vesszük, sikeres lett: Toscani visszakerült a köztudatba, a médiának van mivel kiakasztani nézőit, a Vera Pelle pedig áldását adta az egészre, még ha bevételei emiatt nem is nőttek. Pár képet itt megnézhettek.

Felhasználónév:
Jelszó: