programok

Partytime!

3687

Mivel már tényleg meleg van, és lehet kóborolni a városban, buliról bulira, majd máshova, nem állhatjuk meg, hogy a hétvégéteket ajánló nélkül hagyjuk. Mi ezekre a helyekre elmegyünk, vagy legalábbis elmennék, de nyilván lesz, ami kimarad. Reméljük legalábbis, hogy néhány kimarad, mert csak akkor szokás továbbállni, ha valahol nem annyira jó. Ez a partipszichológia.

Akkor kezdjük valami kulturális, lazával, csütörtökön. Csütörökön Mashkulture vs PUHA NEON FEJLÖVÉS a Millenáris Park melletti Melegpörgető Tesztüzemben - elhagyott gyárépület, tudod. Fabricius Gábor könyvének a megjelenését egy hatalmas bulival ünneplik, de azért tudjad, hogy mi ez a könyv. A Puha Neon Fejlövés Fabricius Gábor regénye médiáról, hatalomról, szerelemről - de leginkább a kapitalizmus puha fejlövéseiről az ezredfordulón. A mulatság ingyenes, és garantáltan cool. Lesz ott mindenféle: Tesco Disco, MashKulture, Hello Republic, Turbo DJ Set, Németh Juci, E6 (Kardos Horváth János) és mások...

Ha elég jó lesz a muri, már mehetünk is dolgozni, és itt a péntek, amikor el lehet ereszteni a hajunkat, végre valahára. Kedvenc skreccsemesterünk, Bootsie a Quartettel, a Corvintető gyűjtőben lemezismerkedős koncertet ad. Váltságdíj egy ezres. Szóval a tavaszi üzemzavar elhárítási programjaink közé vegyük fel DJ Bootsie corvintetős koncertjét, és kössünk szorosabb ismeretséget az új lemezzel, amit tavaly december óta először hallhatunk ismét, első szólóalbumáról válogatott zenékkel keverve. Bootsie szerzeményeit élőben a DJ Bootsie Quartettel, - azaz Kovács Gergellyel (gitár, billentyű), Vázsonyi Jánossal (szaxofonon,) és Lázár Tiborral (dob) - tálalja elénk, a koncert után pedig Infra Ghandhi és Cyborg Templar úgy pörgetik a lemezeket, mint New York-i streeterek ujjukon a kosárlabdát. A koncert után átszivároghatunk a Király utcába, ahol sokkal kedvesebb lett a Kuplung, mint ennek előtte, kert is lesz, itt Antropos.hu Night lesz, természetesen ingyen. Este hatkor kezdődik a pörgés, szó szerint, ugyanis zsonglőrök fognak elbűvölni minket, majd Koxx-One Sponso Team egykerekűzik, lesz egy kis akrobatika a Taurin csoporttal, majd tűz show. Este tízkor Cheeky szolgáltat némi muzsikát, majd Palotai kedveskedik nekünk, majd jön Metha, aki viccesebbnél viccesebb minimál szetteket fog szórni a hallójárataink közt, szerte szét. Ja, és, hogy a vizuális sokk ne maradjon abba, VJ Praxinoscope adja a látványt.

Saturday night

A nyári szünet előtti utolsó Kollektiva Klub külföldi vendége garantálja, hogy kiadós hepienddel végződjön a téli/tavaszi szezon. Alex Metric a boldogsághormonoknak zenél, amikor ő dj-zik, az egész tánctér eufóriában fürdik. Nem mellesleg nagyon helyes a srác! l***nám, mármint látnám meztelenül. Angol létére Alex Metric szíve francia, kedvenc együttese a Phoenix, minden fellépésén játszik Daft Punkot, példaképe a Les Rythmes Digitales. Utóbbi ugyan csak nevében francia, ám nagy újrahasznosítója a nyolcvanas évek műanyag szintihangjainak, amikért hősünk is rajong. Olyannyira, hogy saját zenéiben előszeretettel használ felismerhetetlenül rövid részleteket kedvenc 80-as évekbeli slágereiből. Metric e mellett new wave-en, filter diszkón, big beaten és indie gitárzenén nevelkedett, s később mindezeket a különféle hatásokat producerként képes volt egyedülállóan új formába önteni.
Első önálló nagylemezével, jó néhány csúcsra járatott trekk (Deadly On A Mission, In Your Machine, Pins) előlegezett meg. Dj-ként ugyancsak a topon van, ő abszolválta - a szervezők szerint - az Exit Fesztivál történetének egyik legjobb dj-szettjét, nemrégiben pedig a BBC Radio One őt nevezte ki Annie Mac állandó helyettesítőjének. Szettjeit az önfeledt csapongás jellemzi, ő maga hullámvasutazásként tekint a dj-zésre, amivel leginkább boldog mosolyt szeret a partizók arcára csalni - de azért az sem baj, ha egy kicsit megizzadnak. Palotai - igen, itt is ül - és Sikztah ezúttal elektrós lemezeikkel vívnak barátságos párbajt a dj-pultban, a látványra pedig színes lézerek segítenek rá. 

Ő a helyes fiú... Alex Metricolvass tovább

Diszkriminálni Tilos!

5747

Február utolsó hetében a Tilos Rádió a kirekesztés ellen szól. A műsorok többsége a hátrányos megkülönböztetés különféle megnyilvánulási formáival foglalkozik. Szegények, nők, biciklisták, melegek és leszbikusok, drogosok – kiemelten pedig a romák és a fogyatékkal élők lehetőségei és nehézségei témáját járják körül sokféle nézőpontból.

A tematikus hét indulónapján, február 22-én 10 órától az Ability Parkban a Tilos Rádió élő bejelentkezésekkel várja mindazokat, akik nyitottak rá, hogy játékos formában megismerkedjenek a fogyatékos személyek mindennapi helyzeteivel. Itt a látás-, hallás- és mozgássérült, autista és értelmi fogyatékos animátorok által bemutatott játékok segítségével valamennyi korosztály megtanulhatja, hogyan segítheti a fogyatékos emberek társadalmi beilleszkedését. Egyúttal pedig örömteli élményt nyújt mindenkinek, aki játszani szeretne, vagy próbára szeretné tenni képességeit.

Február 26-án, pénteken délelőtt 11 órától a Tilos Rádió Hegymegről, a Dr. Ámbédkar Gimnáziumból jelentkezik másfél órás élő adással, ahol diákokkal, tanárokkal és az iskola vezetőivel beszélgetnek tapasztalataikról, terveikről. Ugyanezen a napon a Gödör Klubban 14 órától az Ability Park kihelyezett játszótérrel jelenik meg, saját helyszínükhöz hasonló élményt nyújtva. Este kilenctől a Balkan Beats sorozat részeként a Romano Drom, a RotFront - Emmigrantski Raggamuffin Kollektiv és DJ Robert Soko tesz az esélyegyenlőségért, hogy jusson a jó zenéből mindenkinek.

A hét záróeseménye 27-én, szombaton az Instantban egy különleges, kísérleti előadással indul. A „Tollfosztók az Instantban” egy, a helyszínre kialakított interaktív színházi próba hat fiatal és egy rendező részvételével. A fiatalok „romaügyi problémákat” tárnak elénk. A problémafelvetés és a feldolgozás módja adott, minden más a közönségen múlik.

Közreműködők

Babrinka - Lovas Emília
Szotyi - Oláh Edmund
Rambó - Német Alfréd
Mónika - Németh Mónika
Index - Szkiba József
Dramaturg - Illés Márton
Rendezőasszisztens - Szegedi Tamás
Rendező - Balogh Rodrigó

A Tilos Rádió Dj csapata

22.00 Lee n'gum
00.00 Von Yodi
02.00 Suefo

A rendezvényekre a Tilos Rádió belépődíjat nem szed, de arra kér mindenkit, hogy hozzon magával egy könyvet – a Dr. Ámbédkar Gimnázium újonnan kialakított könyvtárának anyagát szeretnék gazdagítani vele, viszont Balkan Beats koncertjeire a belépő 1000 Ft.

Divatos programok #2

6280

Képzőművészettel nyakon öntött divatot kapunk június második felében. Közeleg ugyanis a Múzeumok Éjszakája, és ezt több csapat is kihasználja. Meg persze - nyár lévén - diplomáznak a divatiskolák végzősei is. 

Divat and Bonfini

Szó szerint vették és némileg át is értelmezték a „szem-szájnak ingere” kifejezést a Divat és Bonfini szervezői, akik június 17-én összehozzák Konstánszky Dóra fűzőit Riskov Vlad séf külön erre az alkalomra összeállított menüjével. A Menü Picante jelzője nem csak az ételekre értendő tehát. A háziasszony Fésűs Nelly, zenél a Joe Fritz Band. Asztalt foglalni ne felejtsünk!

Időpont: június 17., 19:00
Helyszín: Bonfinikert Étteremolvass tovább

Programok a hétre

6444

Hé, fiúk

Mai Manó Ház, augusztus 29-ig

„Tudatosan, tudattalanul élő, létező, lötyögő, lézengő, komoly, vad vagy szelíd, macsó és feminin, élvhajhász és egyenes utat járó, hétpróbás és anyámasszony katonája, izmos és csontropi, tetovált és sima bőrű, hip-hop, rapper és lisztferi, függő és tiszta, csajozós és otthon ülős, könyvmoly és analfabéta, tehetős és lyukas zsebű, kreatív és ötlettelen fiúk”, akikkel nem törődik senki. Vedres Ági, a tavalyi Fotófalu Alapítvány tavalyi nyertesének kiállítását a Mai Manó Házban nézhetitek meg, augusztus végéig.olvass tovább

Programok a hétre

6498

Az erényöv történetei

Kezdjük is rögtön szexszel, de nem a bulvár, hanem az orvostudomány és társadalomtörténet oldaláról. A Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban keddtől látható Az erényöv titkos történetei című tárlat. A Mítosz és valóság alcím bármely más esetben közhelyes lenne, esetünkben viszont tényleg nem ártana megtudni, hogy akkor annak idején tényleg…? Vagy akár ma is?

olvass tovább