programajánló

Divatos Design Hét

2279

Az ötödik, jubileumi Design Hét számos programja között a tíz nap alatt sok kifejezetten divattal kapcsolatos rendezvény, kiállítás és bemutató található, most ezeket gyűjtöttük nektek csokorba.

Október 3. és 9., hét és kilenc óra között olasz luxusmárkák bemutatóit nézhetjük meg a Vam Design Centerben (Budapest 1061 Király u. 26.). A helyszín nem először ad otthont divatbemutatóknak, hiszen tavasszal itt került már megrendezésre a Budapest Fashion Week is. A látványos rendezvény keretén belül olyan márkák kollekcióit láthatjuk, mint a Just Cavalli, a GF Ferre, a Moschino, a Patrizia Pepe vagy a kanadai származású ikerpár márkája, a Dsquared.

A Mono Fashionben (Budapest 1054 Kossuth Lajos u. 20.) megrendezésre kerülő program a cipőbolondoknak kedvez, ott ugyanis 3. és 12. között egész nap az iparművészeti bőr szakján végzett Csepleő Viktória S**k Right! márkanév alatt futó, első kollekciója kerül bemutatásra. A cipők érdekessége, hogy egyediek és kézzel készültek, már-már műalkotásokként hatnak. Ja, és a helyszínen vásárolni is lehet a kollekció darabjaiból, ami nem hátrány, a siralmas magyar cipőpiacot elnézve...

Október 4-én, fél tizenegyes kezdettel a Use tervezőinek különleges télikabátjait láthatjuk a Code-Decode Bemutatóteremben (Budapest 1061 Paulay Ede u. 50.). A kiváló minőségű bútorokat gyártó Bulthaup és a lakástextilekben utazó Nya Nordiska újdonságait ötvözték egy kiállításban.olvass tovább

Kortárs hímzés

3002

A hímzésről mindenkinek a nagyinál található hímezett terítők és párnák jutnak eszébe - amelyekhez természetesen szigorúan tilos hozzányúlni -, tehát valami nem túl modern, valami ódivatú dolog, éppen ezért kétkedve fogadjuk a kortárs hímzés kifejezést is, pedig most a beharangozó alapján egy érdekes tárlatot nézhetünk meg az Iparművészeti Múzeumban.

Az Iparművészeti Múzeum ad helyet Az öltés művészete - Nemzetközi kortárs hímzések című kiállításnak 2009. január 30. és 2009. március 21. között. A kiállításról annyit kell tudni, hogy ez egy vándorkiállítás, amely Európa négy helyszínén lesz látható, a kiállított ötvennégy darab munkát pedig egy nemzetközi zsűri válogatta össze, és a tárlatot az angol Embroiderer's Guild - Kézimunkázók Céhe - szervezte.olvass tovább

Egy divatos program

3267

Egy szó szerint divatos programot szeretnénk most ajánlani nektek, mi valamelyik nap biztosan ott leszünk, mert nekünk nagyon bejön a kezdeményezés ötlete. Hogy miről is van szó? Szép Szidónia showroomjában (1056 Budapest, Molnár utca 5.) került megrendezésre a Divatos teóriák napjai elnevezésű program.

2009. február 26. és 28. között reggel tíztől este hétig nézegethetnek az odalátogatók  más divatrajongókkal együtt divatos könyveket, albumokat, és a legfrissebb külföldi divatmagazinokat is átlapozhatják egy tea mellett. A divattal kapcsolatos kiadványok tanulmányozása mellett a program célja az is, hogy a korunk divatjának megértésében segítse az érdeklődőket, és hogy közelebb hozza a kortárs tervezők munkásságát. Persze a divat mint önkifejezés is fontos téma lesz a három napon. 

Leszbikus Mari és a roma szomszédasszony szerelme

3421


A FUNZINE Book Club különlegességgel készül: Bódis Krisztát látják vendégül egy beszélgetésre a Falusi románc-Meleg szerelem című dokumentumfilmje kapcsán.

A kisebbségi témákkal foglalkozó regényeiről és dokumentumfilmjeiről ismert filmes-írónő barátai életébe kapcsolódott be kamerájával, hogy megmutassa az elszigetelt faluban élő leszbikus Mari és roma szomszédasszonya szerelmét. A beszélgetés során részleteket láthatunk a filmből, bepillanthatunk a kulisszák mögé.

Dátum: Március 19. 18.30

Hely: Libri Könyvpalota 1072 Budapest, Rákóczi út 12

Áprilisi álomklub

3650

Hogy miről van szó, már tudjátok. A Jaffa Kiadó Gyermekkkori álmok klubja című beszélgetéssorozatának következő állomásáról, hát persze! Most azonban nem egy, hanem kapásból két beszélgetést ajánlunk nektek, az egyik a Föld napjára esik, amikor úgyis jókedvűen kerekeztek a városban fel s alá. Ekkor Bácskai Júlia és Fenyő Iván tekinthető és hallgatható testközelből a szokott helyen, azaz az Alexandra házban a Károly körúton.

Három nappal később pedig kicsit odébb, a könyvfesztiválon kukkanthattok bele az álmok és a gyerekkor világába, ahol Csernus doki és Dér Heni vall saját magáról. A könyvfesztivált egyébként is ajánljuk, mert az jó, mert lehet dedikáltatni, írókkal találkozni, olvasgatni, vásárolni. Gyertek, mi ott leszünk! És persze beszámolunk...