praktikák

Csótány ellen tarts sünt!

599

Sokáig kedvenc oldalunk volt a jótudni.
Ha a csótányokat semmiképp nem tudjuk elűzni, kiirtani, vegyünk egy sündisznót és tartsuk a lakásban. Az ügyes állat néhány hét alatt kipusztítja őket.

Mi mindenre jó a kóla?

777

Nem csak belsőleg, külsőleg is alkalmazható a világ legnépeszrűbb itala, összegyűjtöttük nektek, milyen alternatív felhasználási javaslatokra leltünk a kólával kapcsolatban. Tudsz még?

1. Ha csúnyán odaégetted a legutóbbi vacsorát a serpenyőbe, önts bele kólát, és forrald fel, csillogóra marja a felületet.

2. Ha egyáltalán vannak még papírképeid, mármint fotók, és szépia kinézetet szeretnél adni nekik (tudod, ami olyan, mintha dédszüleid korából való volna), egyszerűen egy ecsettel simíts rá kólát, és gyorsan szárítsd meg, ha lehet, áztatás nélkül. Ugyanezt megteheted térképek fotókópiáival is, ha épp nagyon unatkozol.olvass tovább

Juli illatosít

2908

Imádtam a karácsony illatát. Ha semmi mást nem is szeretünk a karácsonyban, de a fahéj, a citrom, a gyömbér és a fenyő illata felejthetetlen. Minden praktikusságot mellőzve ezüst fenyőt választottam idén az ünnepek előtt, mert amellett, hogy szép, eszméletlen illata van. Az autó, ami hazaszállította szerintem még februárban is illatozni fog - és nem a wunderbaumtól. Aztán január első vasárnapján megváltam a fától, szó szerint könnyes búcsút vettem tőle. Sírtam, mert véget ért a szabadság, sírtam, mert takarítani kellett, sírtam, mert nem csak a lakást, de az egész lépcsőházat végig tűlevelezte, és leginkább azért sírtam, mert az illat is kiköltözött az otthonomból.

Illatos a konyhám

A konyhában nem bűz van, csak az ételek illata érződik. Én azért néha igazán meg tudom pörgetni a gyomromat, annyira jó illatok vannak... A töltött káposzta, a kolbász, kovászos uborka kombót senkinek nem kívánom, jó valakinek biztos. A hűtőt úgy lehet illatosan tartani, ha hetente takarítjuk. Ha kicsi a hűtőnk, nem okoz gondot, de mi van a nagy amerikai monstrumokkal, amik telis-tele vannak kajával? Nem mondhatja senki, hogy ő márpedig hetente kipakol, takarít, fertőtlenít, visszapakol, úgysem hiszem el! Na, én egy ilyen nagy állattal vagyok megáldva, na meg némi lustasággal. Ha valami kiborul, rögtön törlöm is, nem vagyok bakteriológus, hogy tenyésszem azokat! Ennek köszönhetően nem szokott bűzleni a hűtőm, de azért vannak kaják, amik iszonyú szagot eregetnek. A legjobb, ha a hűtő legalsó polcára, belülre teszel egy kis befőttesüveget, abba őrölt kávét. Ez semlegesíti a szagokat, ha nem lenne elég hatékony, citrommal töröld át a hűtőt, esetleg kifejezetten hűtőillatosítót is vehetsz, de én nem szeretek vegyszerezni, főleg nem az ételek közelében. 

Illatos hullámok

Van mikróm, nem szeretem. Mivel magasan van, macera takarítani, meg nekem használni is, így inkább csak a pasim teszi, persze takarítani nem szokta. Szerencsére a Zone Clubon van egy baromi jó műsor - Tiszta a lakásod? -, innen loptam egy ötletet a mikrohullámú sütő tisztítására, mégpedig egy tányérba - vagy műanyag edénybe - teszek vizet, egy csomó citromot belecsavarok, meg a héját is beleteszem, és tíz percig mikrózom. A vízgőz leoldja a mocskot, a citrom fertőtlenít, a héjából távozó illóolaj illatosít. Nagyszerű! olvass tovább