pr

Jaj, most mi lesz?!

6975

Ahogy sokunknak, úgy neked is biztosan óriási öröm volt, mikor végre kézhez kaptad a jogsidat. Azóta egyre szívesebben autózol a városi forgalomban, a barátnőidet te fuvarozod a közös esti moziba, a nagyit a vasárnapi misére, az öcsit pedig a kosáredzésre. Egyre bátrabban veszed be a kanyarokat, de persze a biztonságodról sem feledkezel meg: a biztonsági öved mindig bekapcsolva, a kötelező biztosításodat igazoló papírok a kesztyűtartóban. De váratlan helyzetek sajnos mindig adódhatnak.

Bármikor előfordulhat, hogy valaki a pirosnál hátulról az autódba csúszik, vagy rossz ütemben vált sávot, és összekoccantok. Ilyenkor megnyugtató a tudat, hogy a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításod fedezi a károdat. Persze ehhez az első lépés az, hogy a baj megtörténte után a másik vezetővel tisztázzátok, ki volt a vétkes, majd töltsétek ki a kék-sárga kárbejelentő lapot.olvass tovább

Lim-lom, el nem dobom! (X)

7612

Így a tavaszi nagytakarítás időszakában nemcsak arra törekszünk, hogy otthonunk felfrissüljön, de arra is, hogy régi, megunt, vagy már használaton kívüli holmijainktól, kisebb-nagyobb bútorainktól megszabaduljunk. Ám mi van akkor, ha nincs szívünk megválni tőlük, hiszen lehet, hogy egyszer még hasznukat vehetjük?

Ilyenkor több lehetőség közül is választhatunk. Például egy nagy sóhajjal nyugtázhatjuk, hogy a felesleges holmink továbbra is útban lesz, fogja a port. Azaz marad minden a régiben. Esetleg megpróbáljuk bezsúfolni a garázsba. Egy kicsit ugyan nehezebb lesz beállni a kocsival, de majd óvatosabbak leszünk. Továbbá lehet, hogy a nagyiéknál is van még hely - a padláson. Majd jól befóliázunk mindent, és reménykedünk, hogy az egerek nem rágják szét a csomagolást és annak tartalmát. Ha társasházban lakunk, ott a közös tárolóhelyiség. Igaz, hogy oda már egy májkrémes doboz sem férne be, de mi nem ismerünk lehetetlent! Meglehetősen tűzveszélyes is a túlzsúfolt tároló, de hát eddig se történt semmi baj…olvass tovább

A mellimplantátumok története (X)

7613

Szeretnénk eloszlatni azt a tévhitet, miszerint a mellnagyobbítás vagy a mellkisebbítés csak manapság kezdte foglalkoztatni a nőket. Tény, hogy ez a gondolat régebbi, mint ahogyan azt hittük volna. Az első kísérlet az 1890-es években történt paraffin befecskendezésével. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez egy rossz próbálkozás volt. Nem is gondolnánk, hogy a fertőzések, daganatok és a mell elérzéketlenedése ellenére ez az eljárás közel 30 évig tartotta magát.

Az 1920-as évekre a sebészek paraffin helyett a test más részéről sebészi úton eltávolított zsírral töltötték fel a női melleket. Ezzel az eljárással a probléma az volt, hogy a zsír felszívódott a testben, torz mellformát hagyva maga után. Más alternatíva hiányában viszont 20 évig így nagyobbítottak mellet. Érdekes módon az implantátumok fejlődésében fontos szerepet játszott a II. világháború. Japán prostituáltaknak már szilikont fecskendeztek be, hogy formásabb, érzékibb testükkel csábítsák el az amerikai katonákat.olvass tovább

Aerobikozol? (X)

7615

Örvendetes módon hazánkban szépen növekszik azoknak a száma, akik törekszenek az egészséges életmódra, melynek egyik sarokköve a rendszeres mozgás. Ennek révén egyre többen űzik profi szinten a különböző mozgásformákat, sokan közülük oktatók is, így segítenek másoknak az áhított fittség elérésében.

Az egyik legnépszerűbb edzésforma az aerobik, ma már el se képzelhető fitneszterem 2-3 féle aerobik óra nélkül. Ami azonban még várat magára: az edzők széles körű ismertsége. Eme csorba kiköszörülésének szándéka hívta életre a Mozgás Hálózata a Videós Aerobik Versenyt, melyet idén már másodjára rendeznek meg. A jelentkezők óráit április 4-5-6-án és április 18-án rögzítik a budapesti Griff Squash & Fitnessben, ezután a videók felkerülnek a verseny honlapjára, ahol a közönség szavazhat rájuk.

olvass tovább

Édes élet mesterfokon (X)

7679

Szimfónia, ahol nem az egymással hol összefonódó, hol versenyt futó, időnként drámai magasságokba emelkedő, majd lágyan elcsendesülő dallamok összjátéka teremti meg a műremeket: a cukrászatban az ízek, színek, formák harmóniájából jön létre a csoda.

Az Év Gasztronómusa

Zila László pedig egyike azoknak, akik valóban elmondhatják magukról, hogy mesterei az édes életnek: süteményei, rétesei, desszertjei, tortái látvány- és ízvilágukkal egyaránt rabul ejtenek. Évtizedek óta fáradhatatlanul csiszolja tudását, kísérletezik újabb és újabb cukrászati technikákkal, hogy még ízletesebb, még gusztusosabb „remekművek” kerüljenek ki a kezei közül. Állhatatos munkáját 2011-ben a hazai kulináris világ legrangosabb díjával jutalmazták: ő lett az Év Gasztronómusa. Az elismerést most először ítélték cukrászmesternek, ami még tovább emeli a díj jelentőségét Zila László pályafutásában.

Nyerő torták

A cukrászmester, aki 1984-ben nyitotta meg a Krisztina Cukrászdát, melyet tovább bővített, és az ma már Zila Kávéház Krisztina Cukrászda és Étteremként várja vendégeit, a rangos elismerést többek közt egy olyan cukrászati újításnak köszönheti, ami akár az egész világon hírnevet szerezhet neki is és hazánknak is: a Zila Tortaformáknak.

A világon egyedülálló szilikon tortaformák úgy vannak kialakítva, hogy folyékony töltelékkel rendelkező süteményeket, vagy fagyasztott ínyencségeket lehet velük készíteni, mondhatni, játszi könnyedséggel. Ráadásul a Zila Tortaformák nem csak cukrászdák és partiszervizek számára elérhetők, magánszemélyek is hozzájuthatnak, és így ők is mesterfokon élvezhetik az édes életet.

www.zilatortaforma.hu