pilismarót

Őszi divatinspirációk

8365

Az ősz inspirál, illatával, színeivel, hangulatával. Piros csipkebogyó, bordó vadszőlőlevelek, narancs sütőtökök, fénylő, barna gesztenyék Mindez egy hatalmas udvarházban Pilismaróton, a Dunakanyarban sokkal élénkebben hat, mint a nagyvárosban.

Fotó: Soós Andrea

Divatbemutató egy óriási cseresznyefa alatt, a kifutó avarral szegélyezett ösvény, bohókás lányok táncolnak rajta, kezükben retikül helyett apró lámpát lóbálnak, elkésett szentjánosbogarak. Az ART6 művészeti csoport nem véletlenül választotta bemutatkozásukhoz ezt a varázslatos miliőt.

Somody Bea és Soós Andrea tervezők közös ötletéből született meg a nem mindennapi hatos. Hat különböző korú, stílusú nő szövetsége az újrahasznosításért és a designért. Ki az a hat nő? Galicza Eszter cipőtervező, Kaszanitzky Anna lámpatervező, Somody Beáta öltözéktervező, Soós Andrea ékszertervező, Simon Edina és Vida Judit keramikusok.

Somody Bea nagyszülei úri szabóként keresték a kenyerüket. A finom textíliák, nemes anyagok szeretetét tőlük örökölte. „Biztosan emlékszel, milyen nagy sikk volt a hatvanas-hetvenes években a hímzett kalocsai terítő. Mindenféle színben, változatban szinte az összes háztartásban megtalálható volt” – meséli Bea.

olvass tovább