pasik

Férficsúnyaság férfiszemmel

735

Avagy miként vélekedünk saját magunkról mint a teremtés koronáiról, és miért nem tudjuk felfogni az első részben ecsetelt nőnemű önszapulást. Hát akkor rajta, gyártsunk még egy kommentrengeteget generáló cikket, de most nem másról, hanem saját magunkról. A kérdés adott: "miért van leszarva, ha egy csávó szétfolyik, ő miért nem tartja ezt gáznak, s miert hiszi azt, hogy ez a csajoknak bejön" Őőőő... Nem tudom :) Nem, nem hiszi azt. Pontosabban, nem foglalkozik vele. Egész pontosan magasról tesz rá... Persze ez sem igaz, de a bölcsek köve valahol ott van elrejtve, hogy mi magunknak pont jók vagyunk, azaz, ha az a problémánk, ami amúgy megvan, még hangsúlyosabb lenne, na akkor az már azért zavarna, de alapjáva véve, ez így még pont jó. Természetesen most sem az extrém eltérésekről a három fülről és az elefánt fejről beszélünk. Nem vagyunk tökéletesek ezt tudjuk, de nem is akarunk azok lenni, mi tényleg nem. Szerintünk így is kicsit jobban nézünk ki az átlagnál, pláne ha még tennénk is érte valamit. Az igaz mondjuk, hogy tenni nem sokat teszünk, sőt az ellentetjén billeg a mérleg. Miért lehet ez?olvass tovább

Miről nem beszélnek a pasik?

792

"Miért nem vájkálnak egymás magánéletében a csávók?" - szegeződött a minap chatboxomhoz a kérdés, ami elsőre nyaklevesként ért, mint annak idején apám keze egy-egy matek kettes után (na jó 1-es). Már miért ne csinálnánk mi olyat, elvégre nem csak vakolunk, vedelünk meg fociról és csöcsökről társalgunk. Aztán belegondolva, jól belegondolva, tényleg nem annyira, sőt, a választ is megfogalmaztam a kérdésre elég hamar, és tömören: Mi közöd hozzá? Neked vagy másnak... Oké! Kész is a cikk, gondolhatnám, de ezzel azért nem lenne kielégítve az olvasó, szóval boncolgassuk egy kicsit tovább!

Miként azt az elején is ecseteltem, a pasik azért mást is csinálnak egymás között a fent említett borzalmasan érdekes témák kibeszélése közepette, de azért az tény és való, hogy magánéleti, párkapcsolati, pletykálkodási és kibeszélősdi kokettációs kultúránk rettentően, vagy legalábbis jócskán elmarad a jányok mögött. Mi is mondatja ezt velem? A tapasztalat. "Orrom hegyes, fülem kerek, ha kerestek inni megyek" jelszóval nap, mint nap keveredek különböző társaságok beszélgetési körén belül, fiúkkal, lányokkal egyaránt, és tényleg levonható valamiféle egyenlőtlenség. Hát ha másból nem is, magamból azért ki tudok indulni, vagy legalábbis kicsit előrébb vagyok vele, szóval hol lehet a határ, illetve mi az amit mi már nem lépünk át?

A pletykálkodásnál, kibeszélésnél ugye ez adott, vagy legalábbis így érezzük, és kimondatlan természetfeletti szabályként alkalmazva át sem nagyon lépdeljük. Minket egész egyszerűen nem minden érdekel. Oké! A tuti dolgokat, a nagy csajozást, a szakítást, a megcsalást, a nemi betegséget (természetesen másét), vagy az anyós ölébe hányást, esetleg egy balesetet mi is meg- és kibeszélünk, de mondjuk a másik aztalnál ülő csaj kicsit rossz árnyalattal választott bokaharisnyája már annyira nem dob fel. Sőt, egy esetlegesen a kocsmába belibbenő cicababának a fenéktájon nem túl szerencsésen választott farmernadrágja sem ér meg akár egyetlen egy szót sem a szájunkkal, amikor azzal például kortyolgatni is lehet. És a mellettünk lévő asztalnál ülő társaságról se akarjuk feltétlenül megmondani, hogy egy vitatkozásban kinek és miért van igaza, esetleg azt, hogy mennyire béna dolog már nokedkivel enni a rántott cukkinit, mert nem halljuk, például azért, mert nem figyelünk rájuk, nem hallgatózunk, hanem bámulunk ki, előrefele a fejünkből.olvass tovább

Galliano a pasiknak

869

VIII. Henrik, Hans Holbein portréi, a Tudor éra és a ködös Albion hangulata inspirálta a tervezőt sötét steampunk hangulatú kollekciójának tervezésében. A kifutón megjelenő sziluettekről a középkor jellegzetes figuráira asszociálhatunk, a bársony berettes, finomkodó arisztokratára, az erdőkben lapuló marcona rablóvezérre, a megtört tekintetű, sápadt jobbágyokra, udvari bolondokra, a hóhérra, a kivégzésre váró rabokra és az utcai színészekre.

Nézd meg a kollekciót!

Galliano szeszélyesen és bravúrosan keveri az anyagokat, a formákat, a jelent és a múltat. Kollekciója jól tükrözi jelen korunk eklektikus divatját, hiszen a divatban bármi megengedett, bármilyen stílus szabadon keverhető. Bő bőrkabátjai, szűk szövetzekéi, a kötött durva anyagok, a szőrmerátétek, a virágmintás vagy rusztikus nonfiguratív hímzések, a színes, csörgős és bojtos bohócszerelések, a kopottas hatású printek egyaránt középkoriak és modernek. A kettősséget nem csupán az idősíkokkal való játék, hanem az unisex jelleg is magában hordozza. Galliano férfikollekciójának nagy része nem csupán kortól, hanem nemtől is független.

A kollekció második része bohémabb és színpadiasabb, a bohócsipkás, hóhércsuklyás, állatmaszkos modellek alsónadrágban, kötéllel a nyakukban vagy busószerű ruhákban vonultak fel. Kíváncsisággal várjuk, hogy mikor jelenik meg a hóhércsuklya és a cicamaszk a boltokban. Te szeretnél egyet?

Csodálatos pasik

1041

A nők drasztikusan különböznek a férfiaktól, de mégiscsak velük élünk szerelemben. Van néhány dolog, amit már biztosan tapasztaltál, de nem értetted, nem tudtad mire vélni. Egyszerű a képlet, fogadd el, hogy ez van, ilyenek és kész. A férfiak igazából csodálatos teremtések, ha ismered a belsőjüket, hosszasan jól fogod magad érezni velük.

Tipikus

„Nem tegnap mondtam, hogy szeretlek?” A csajoknak fontos, hogy naponta kommunikálják azt, hogy szeretnek. A férfiaknak ezzel szemben nem annyira. Nézd a tetteid, az mindennél többet elárul az érzelmeiről.

„Aha, kedves.” Ha nem akarsz általános választ, ne tegyél fel általános kérdést. Konkrét kérdés, konkrét válasz. A pasik a legkevésbé sem tudják, hogy épp mire akarunk kilyukadni.

„Nem bámultam!” A fiúk fiúk maradnak. Fontos számukra a vizualitás. Ha azt látod, hogy megbámulja a csinibe burkolózott recepcióst, hát fogadd el, ez genetika. Ha valami szép, az bevonzza a tekintetüket. Veled is így volt, amikor találkoztatok. Nem érdemes pillantások miatt féltékenykedni, ráadásul te is megnézed a csakojat, úgyhogy állj le.olvass tovább