parfüm

Újabb sztárparfüm

15

Mariah Carey sok-sok sztárhoz hasonlóan parfümöt dobott a piacra, mely leginkább Elizabeth Arden illatkompozícióira hajaz. Az énekesnő illatkreációja magában foglalja a marokkói tömjén, a pirított pillecukor és a tahiti virágok illatát, melyek állítólag Mariah kedvencei.

Az illathoz való viszonyáról a következőképp nyilatkozott: "Nem szoktam hű lenni egy-egy illathoz. Nem szeretem a túl erős, elsöprő illatokat, nem szeretek illatfelhőként vonulni, de ezt a diszkrét illatot nagyon megkedveltem, a három kedvenc illatkomponenst tartalmazza és mindet érzem. Ezért finom számomra."

vote

A parfümös palack lila, és az énekescsillag kedvenc motívuma, egy pillangó lett a kupakja. Carey követi celeb kollégáit, Kelly Brookbant, Paris Hiltont, Kylie Minogue-ot, Christina Aguilerát és Britney Spears-t, akiknek már mind van saját parfümjük.

Igazold magad! 50 éves a Givenchy parfüm

38

„Az illat az elegancia személyi igazolványa.” Hubert de Givenchy nem csak jókat tudott mondani, de az orrával sem volt sok probléma. A Parfums Givenchy cég 50 évvel ezelőtt jelent meg első, legendássá lett parfümjeivel.  

Hubert de Givenchy 1927. február 20-án, arisztokrata családban született. Első divatszalonját 1952-ben nyitotta meg Párizsban. A klasszikust a fantáziadússal tökéletes egyensúlyban keverő stílusa új szabadságot kínált a nők számára. Egy évvel később találkozott Audrey Hepburn-nel, akiben felfedezte a nőiesség és az elegancia tökéletes megtestesülését. Ebből a legendássá lett barátságból született az a kifinomult stílus, mely örökre jellemzi a divatház szellemiségét. Givenchy szerint „egy nő illat nélkül nem felismerhető”, így 1957-ben megnyitotta a divatház illatrészlegét. Az első két parfümöt, amit egyébként egy garázsban alkotott, a Le De és a L’Interdit névre keresztelte. Utóbbit múzsájának, Audrey Hepburn-nek ajánlotta, különleges barátságuk szimbólumaként. A színésznő volt 1958-ban a reklámkampány arca, ezzel az első híresség, aki részt vett egy illat bemutatásában. 1970 fordulópont volt a cég életében: a Parfums Givenchy megnyitotta első gyárát Párizstól északra, Beauvais városában. Az új női illat, a Givenchy III készült itt először, ami azt ígérte viselőjének, hogy „a férfi emlékezni fog rá”. Ez volt az első olyan termék, amin megjelent a négy G betűt ábrázoló logó, mely a mai napig a Givenchy szimbóluma.

Forrás: Givenchy

Az utolsó illat az alapító közreműködésével 1980-ban készült, mert a mester aztán eladta az illatrészleget és a gyárat. Ami aztán 1983-ban csatlakozott a Champagnes Veuve Clicquot céghez, melyet három évvel később megvásárolt az LVMH, a világ legnagyobb luxusmárkákban utazó konglomerátuma. Többek között övék a Louis Vuitton, a Moët et Chandon, és a Hennessy is… Ez az egyesülés lehetővé tette a márka világméretű fejlődését, amely a luxus, a francia elegancia és kifinomultság, merészség sikeres ötvözetének jelképe. 

A Givenchy – hagyományaihoz híven – roppant stílusosan ünnepli meg első parfümjének 50. születésnapját: egy erre az alkalomra tervezett üvegben újra kiadja a cég azokat az illatokat, melyek a Givenchy történelmét formálták.

Hogyan válasszunk illatot?

109

Rengeteg kérdés és félreértés övezi az illatok világát, sokan azt gondolják, az illat napközben lekopik viselőjéről, ők azok, akik folytonosan megújuló illatfelhőben úsznak, de gyakori szempont az is, hogy az illatnak és külön a palacknak is egyformán drágának, exkluzívnak kell lennie. Mindeközben sokan azt sem tudjuk, mi illik hozzánk, hogy hogyan teszteljük a mintákat, s mi az, amivel személyiségünk egységet képez majd. Íme pár jótanács kezdő illatvadászoknak.

Ne csábítsanak el a szexi palackok. Legyünk őszinték, ki ne venne le a polcról inkább egy Prada parfümöt Paris Hilton legújabb illata helyett? Gondold végig azonban, hogy valóban arra az illatra vagy inkább a szép palackra fáj csak a fogad? Jó tudni, hol vásároljunk, ami persze attól függ, hogyan szeretünk vásárolni. Olyan helyen, ahol hozzáértően segítenek az eladók, vagy ott, ahol egyedül és kedvünkre összebüdösíthetünk mindent.

Azt is érdemes tudni, milyen illatkomponensek tetszenek, például, ha a nehéz virágillatok és a borostyán a szimpatikusak, akkor Prada, Diesel’s Fuel for Life, Euphoria by Calvin Klein, Paco Rabanne’s Black XS és Estée Lauder’s Private Collection jöehetnek szóba, de egy profi eladónak az is elég, ha elmondod, miket használtál eddig.olvass tovább

Dianne Brill illata

395

Eddig csak a dekorkozmetikai csodáiról ismertük Dianne Brill-t, most azonban saját parfümjével egészült ki a kollekció.

"Azért terveztem a parfümömet, hogy egy érzést közvetítsek vele. Azt az érzést, amely erőt vesz rajtad, amikor kicsomagolsz egy csodálatos fehérneműt, értékes ékszert, vagy válogatott pralinét rejtő ajándékot. Ezt a különleges érzést az életed bármely szakaszában megérdemled, és én ezt az érzést szeretném ajándékozni Neked, amikor a parfümöt viseled." Mit is mondhatnánk? Köszönjük szépen.

50 ml 23 200 Ft

A Dianne Brill termékek megvásárolhatók a Váci utcai és a Mammut II-ben lévő Douglas Parfümériákban.

Illatosan

519

Tartalom