póló

A legjobb pólók féláron

6560

Ez a Hotcot egy reklám, ám most kivételesen önként hirdetünk, anyagi és egyéb érdek nélkül, szeretetből. Hatalmas leértékelés dúl ugyanis a világ legjobb pólóboltjában, a threadless.com alatt, konkrétan minden póló 10 dollár és minden kapucnis pulcsi 30, egészen augusztus 26-ig. Amerikai és csak rendelni lehet, de azt legalább könnyű, a minőségre nem lehet panasz, ha valaki megbízik a méretjelzésekben és fel szeretne tankolni műalkotásokkal szitázott pólókkal, ne fogja vissza magát. A film-, zene- és játékőrültek ugyanúgy megtalálják a számításukat, mint a politikai aktivisták, de vannak darabok, amik egyszerűen gyönyörűek és kész.

Tejút a testen

7026

Hamarosan megvásárolható lesz a fiatal és tehetséges divattervező, Christopher Kane első férfiaknak szánt kollekciója. Decemberben kerülnek majd a londoni üzletekbe azok a pólók és kapucnis felsőrészek, amelyekre különleges nyomatok kerülnek.

Christopher Kane érdekes mintázatú kreációinak sorában nem ez az első: korábban egy női kollekcióját dobta fel gorillákat, krokodilokat és más állatot ábrázoló fotókkal. A megoldás hasonló ebben az esetben is, mert a hagyományos fazonokat fényképek dobják fel. Anyaghasználatban is a tőle női vonalon megszokott a jellemző: előkerülnek a kötött anyagok és a kasmír is.  A csillagos és ragyogó égbolt, a galaxis vakító robbanásai láthatóak a ruhák teljes felületén.

A tejútrendszer egyébként nem először adott ihletet dizájnernek. Risto Bimbiloski macedón származású kreátor már korábban alkotott egy olyan kollekciót, amelyen a tervező asztronómia iránt érzett rajongása hagyott nyomot. A különleges nyomattal díszített sortok és szoknyák közül néhánnyal még Tavi Gevinson blogján is találkozhattunk, mert a Tejútrendszert még ő is szívesen magára ölti.

Kane csillagászati pólói nagyon ötletesek, még egy egyszerűbb farmert is képesek remekül feldobni, köszönhetően az élénken vibráló, esetenként neon árnyalatú színeknek. A pasiknak egyébként is nehezebb dolguk van, így örömmel fogadhatják a tervező első – és reméljük nem is utolsó – próbálkozását. Munkásságát a Vogue is nagyra értékeli, hiszen a British Fashion Council(BFC)/Vogue Fashion Fund jelöltjei közé került a brit divatkreátor is.

Forrás: Nymag.com, fotó: Rockthetrend.com

Hajtogass profin!

8310

Mindannyian tudjuk, hogy léteznek olyan hajtogatási antitalentumok, akik közvetlenül a ruhaszárítóról szedik le az aktuális szettjüket, esetleg amorf halmazba gyűrve tárolják valamelyik sarokban, vagy ha elég elszántak, nekigyürkőznek és megpróbálkoznak valami hajtogatásfélével, ami azt eredményezi, hogy amorf halmazokkal gyömöszölik tele a polcokat. Sanyarú napjaiknak azonban vége, ugyanis az esélyegyenlőség jegyében és a piaci igények maximális figyelembevételével piacra dobták a tökéletes eszközt. Igaz, egyelőre még csak pólókat lehet vele hajtogatni, de már ez is komoly innovációnak számít.olvass tovább