pénisz

Körülmetélt vagy sima?

3383

A fityma a makk védelmére alakult ki az egyedfejlődés során, hiszen a négykézláb járó, vadászó, fára mászó őseink fedetlen teste számos külső hatásnak volt kitéve, a nemes szerszámnak elkélt a péncél. Azóta azonban eltelt harmincezer év, a férfiember felegyenesedett, testét ruha fedi, így mára a fityma elvileg elvesztette lényegi funkcióját. A körülmetélés pontos eredete és a szokás kialakulása nem teljesen világos, de a kutatók feltevései szerint az első körülmetélések körülbelül a jégkorszak utánra tehetők, és főleg a meleg éghajlatú területeken terjedt el (Afrikában, a Közel-keleten, Ausztráliában, Közép- és Dél-Amerikában), ahol a férfiak az átlagosnál nagyobb fitymával rendelkeztek. Az ősi kultúrákban a fityma eltávolítása különböző vallási, illetve a termékenységgel összefüggő hiedelmekkel volt magyarázható.

Az ősi kultúrák közül az egyiptomiak hagyták ránk a legtöbb leírást a körülmetélés folyamatáról. Az ebben az időben keletkezett életképek, domborművek mind körülmetélt férfiakat ábrázolnak, és az épségben maradt múmiák is a szokás általános voltáról tanúskodnak. A körülmetélés a férfivá válást jelképezte, és kultúráktól függően komoly szertartási keretek között hajtották végre, általában érzéstelenítés nélkül. A műveletet mindig egy erre szakosodott ember végezte (a zsidóknál például a 'mohel'), aki a kezével jól előrehúzta a fitymát, kijelölte a makk helyét, hogy az ne sérülhessen, és egy nagyon éles késsel ( helyenként kővel) lecsapta a bőrkét. Ezután a fityma maradék részét visszagyűrték, és összetapasztották.

Itt kötelező, ott egészséges

A zsidó vallási hagyomány szerint a körülmetélés Isten és a zsidók szövetségének jele, ám kutatók valószínűsítik, hogy egy vallásivá lett praktikus szokásról van szó. A meleg sivatagi, illetve nedves területeken ugyanis a fityma alatt könnyen megült a piszok, és gyakoriak voltak a gyulladások. A muszlimoknál a körülmetélés legalább akkora jelentőséggel bír, mint a zsidóknál. Az iszlám szent városaiba például körülmetéletlen férfi be sem teheti a lábát. Azokat a férfiakat pedig, akik együtt estek át a körülmetélési szertartáson, egy életre szóló, elszakíthatatlan kapocs köti össze.olvass tovább

Falloszimádók

3587

Ha felteszem a kérdést, hogy melyik az a nép, amelyik akkora őrültségre képes, hogy péniszfesztivált rendezzen, szerintem mindenki egyből rávágja, hogy a japán! Hát persze, hogy a mangapornós és egyéb furcsa szexuális szokásaikról híres ázsiai országban rendezik meg a falloszünnepet. Na, de mi is a pénisz fesztivál, mikor és hol kerül megrendezésre? Ezek fontos infók, hiszen kitűnő csajos, barátnős program lehet...

Már hagyománnyá vált a Japán Kawasakiban, hogy minden év elő áprilisi vasárnapján megrendezik a Kanamara Matsuri fesztivált, ami körülbelül annyit jelent, hogy az Acél Fallosz ünnepe. Mi sem mutatja jobban, hogy milyen komoly dolog ez a pénisz muri, hogy már a wikipédián is olvashatunk róla!

Persze a péniszimádat nem újkeletű dolog, szerte a világon számos termékenységi szobrot találhatunk a múzeumokban, a Willendorfi Vénusz és barátnői mellett pedig vannak falloszokat mintázó régi alkotások is. A japán péniszünnep sem új találmány, korábban a prostituáltak egy fallosz szentélynél imádkoztak a városban, hogy elkerüljék őket a nemi betegségek. Még most is ez a szent hely a fesztivál központja. Ma már rengeteg turista és érdeklődő érkezik a programra a japánok mellett. A rendezvény bevételeinek egy részét pedig jótékony célra fordítják - az összegyűlt pénz az AIDS elleni küzdelemben kerül felhasználásra.

Hogy mit is csinálnak egy ilyen fallosz fesztiválon? A képek jobban érzékeltetik, de azért annyit elmondhatunk, hogy van felvonulás és pénisz minden mennyiségben! A résztvevők ehetnek farok alakú nyalókát, de répából és sok más zöldségből is megmintázásra kerül a férfi nemiszerv. A felvonuláson hatalmas művészeti alkotásokat hordozgatnak körbe-körbe, amelyek témája természetesen egytől egyik a fallosz! Nézzétek meg a galériát és a videókat, mert ezt az élményt nem lehet szavakba önteni!

A péniszünnep képekben itt!olvass tovább

Lefüleltük a pasi hiedelmeket

4256

Mendemonda, szóbeszéd, városi legenda, vagy színtiszta valóság? Mindkét nemhez különféle hiedelmek kapcsolódnak, mi pedig hajlamosak vagyunk jól szórakozni az ellentétes nem mítoszain és már már hihetetlen, hogy akad ember, aki vakon bedől ezeknek a butaságoknak. Ezek a tanmesék legtöbbször egyik fülünkön becsúsznak, a másikon pedig ki, mégis időről-időre elővesszük őket és sanszos, hogy olyan mélyen gyökereznek bennünk, hogy jól el is hisszük őket. Ezúttal a pasik hiedelmeinek jártunk utána, de nem ér visszaélni velük, sőt, bátran világosítsuk fel a hozzánk közel álló hímeket, hogy a mendemondák többsége teljesen alaptalan.

1. A gyakori borotválkozás erősebbé teszi az arcszőrzetet

A szakáll sűrűsége, színe és mennyisége genetikailag kódolt, vagyis teljesen mindegy, hogy a pasi milyen gyakran kapja le a bundát az arcáról. A szőrtüszők önálló életet élnek, így elhanyagolható, hogy eldobható, vagy elektromos borotvát használ a srác, a végeredmény úgy sima bőr. Hogy meddig tart ez az állapot, az tényleg csak a génektől függ.

2. A mesterséges színezék árt a férfiasságnak

Na igen, azok a nyamvadt E-számok. Köztudott, hogy ezek az adalékanyagok károsak a szervezetre, legyen az női, vagy férfi test. Épp ezért célzottan egyik színezék sem lohasztja a libidót, hanem összességében roncsol.

3. A szűk alsónemű terméketlenséghez vezet

A férfi termékenység nagyban összefügg a sperma mennyiségével. Ha a pasi kevés ondót produkál nem a szűk boxeralsóból kell kiugrania, csupán megfigyelni, hogy milyen mértékben érintkezett a hímivarsejteket rejtő here hővel. Igen, biztosan ti is láttátok már filmekben, hogy létezik egy botcsinálta fogamzásgátló módszer: hosszú és forró fürdőben kell csücsülni, hiszen ez csökkenti a kissrácok aktivitását. Ha a pasi egészséges és nemzőképes, tök mindegy, hogy mit húz a nadrág alá. Nem mellékesen egy szűk alsó sokkal izgatóbb látvány, mint a bő boxersort.

4. Sörhas= sör, sör, sör, sör és sööööööör

Ez minden sörivó pasi rémálma, így előszeretettel panaszkodnak, hogy le kellett mondaniuk a folyékony kenyérről, hiszen pocak tájékon kiterebélyesedtek. Lehet őket sajnálni, de azért nem árt rákérdezni, hogy mi a helyzet anyu csülökpörköltjével és az éjszakai gyorskajákkal. Persze a sörnek igen magas a kalóriatartalma, de azt nem befolyásolna, hogy ez a plusz energialöket hol rakódik le.olvass tovább

Az igazi nagytestvér

4687

Sokszor ecseteltük már: a Facebook szórakoztató és hasznos, bár addiktív. A szerkesztőségünk és a baráti társaságunk nagy része előszeretettel használja az ott található alkalmazásokat, postolnak mindenféle vicces dolgokat, amiket mi persze lájkolunk, kommentálunk, továbbítunk. Videók, fotók tömkelegét nézzük végig, sokszor azt sem értjük miért, de csináljuk. Jómagam sem titkolom, rajta vagyok a Facebookon, reggelente a levelezőprogramommal együtt kapcsolom be, online maradok szinte egész napra. A Facebook üzenőfala sokszor úgy működik, mint egy kocsma: bemész, leülsz, kikéred az italodat és vicceseket szólsz, hol te vagy központban, hol más.

Leginkább a valóságban történő dolgaink online kivetülését tükrözik az oldalon kiírt gondolatfoszlányok. Egyik nap eléggé ki voltunk borulva hím társainktól, és a mellettem ülő száját elhagyta egy olyan mondat, amit kénytelen voltam kiírni a falra, mert hatalmas valóságtartama volt: "a pénisz kizárja a normalitást". Nem szeretnék pasigyűlölő színben feltűnni, egyáltalán nem akarok erről a kijelentésről most vitát nyitni, tény, hogy a két nem valóban más-más bolygóról származhat, mert sokszor nem értjük egymást. Nos, hogy foganatosítsam a fenti bölcs mondatot kerestem a Google-ben egy fotót, amely jól illusztrálja ezt. Találtam is egy remeket, ami egy röntgenkép, a hímtag makkjában egy aggyal. Óriási volt, de tényleg. Ennél jobbat nem is készíthettem volna, így fogtam a képet, kitettem az üzenőfalra, melléírtam a velős mondatot: A pénisz kizárja a normalitást! Mondanom sem kell, aznap ez volt a legtöbbet kommentelt post, jókat kacarásztunk az online kocsmában. olvass tovább

Szexturmix

5100

Annyi érdekes hír van a szex világában, amiket muszáj megosztanunk veletek, hogy ti is örüljetek, és hogy ne érje szó a ház elejét, amiért túl gyakran írunk a szexről.

Először is ott van Kína és a kínai lelemény. A pekingi olimpia után állításuk szerint körülbelül ötezer óvszer maradt a nyakukon, amiket most áruba bocsátanak. A limitált szériás óvszerek csomagolásán az olimpia logója és neve szerepel, s darabját tizenöt dollárcentes kikiáltási árról indítják. A pakkot azonban csak egyben lehet megvásárolni, tehát kapásból ötezerre egyszerre licitálunk, ha... A helyiek az HIV elleni küzdelem fontosságára és a biztonságos szexre szeretnék felhívni a figyelmet az árveréssel. Egyébként az 1992-es barcelonai olimpia óta osztogatnak óvszert a sportolóknak.

Ausztráliában mindeközben szexpárt alakult Australian Sex Party néven. Politikai szerepvállalásukat teljesen komolyan gondolják, nem holmi geg ez. Programjukban szerepel a felnőtt filmek legális árusítása, az abortusz dekriminalizálása, az azonos neműek házasságának legalizálása, egy átgondolt iskolai szexuális felvilágosító program megalkotása. Ms Patten pártelnök szerint már az is mutatja, hogy egy bizottság is összeült azt eldöntendő, vajon helye van-e a szex szónak egy politikai formációban. Bár abban biztosak, hogy belátható időn belül nem kerül ki egy miniszterelnök sem a tagjaik közül, azért abban reménykednek, hogy pár szavazatot sikerül majd elcsábítaniuk a kiábrándult liberális szavazótáborból. Ms Patten egyébként annak idején pornószínésznőként teremtette elő a tanulmányaihoz szükséges pénzt.olvass tovább