párkapcsolat

Az egyéjszakás kalandokról

182

Bármilyen kiábrándító tud  is lenni az egyéjszakás reggeli eszmélet, szerencsések vagyunk, hogy elődeink kitaposták az utat ahhoz, hogy társadalmi lelkiismeret-furdalás nélkül vethessük bele magunkat a szexuális szárnypróbálgatások ezen sokszor csalódást okozó fajtájába. Az elmúlt évtizedek szexuális ébredése és felszabadulása megteremtette azokat a feltételeket, hogy az emberek átgondolhassák a szexualitáshoz és a hagyományos párkapcsolati sémákhoz fűződő viszonyukat, és ezek végiggondolásával kialakíthattak olyan alternatívákat, amikben inkább el tudják helyezni magukat. A szexualitásra való igény, a kielégülés és a szoros testi kontaktus elemi szükségletünk, kevesen képesek arra, hogy akár testi, akár gondolati eltévelyedések nélkül egy életen át csak és kizárólag akkor elégítsék ki ez irányú szükségleteiket, amikor párkapcsolatban vagy házasságban élnek. Már messze nem abban a korban élünk, amikor a serdülővé érett lány vagy fiú hamarosan a házasság szent kötelékében egyesül, mára szabadon rendelkezünk nemi életünk és partnerválasztásunk fölött, s a társadalom szemében a szexuális forradalom erőteljes kilengése után lassan értelmezhetővé válik az egyéjszakás kalandok fogalma és annak funkciója.

Az egyéjszakás kalandokat mindenekelőtt el kell különítenünk azoktól az együttlétektől, amelyek az elmúlt időkben a házasságban élő férfiak kilengéseit, prostituáltaknál keresett kielégüléseit jelentette - ezek a különböző társadalmi osztályokban rendre más megítélés alá estek, de mindenképpen a férfiak voltak azok, akik elsőként szembefordultak a hagyományosnak és kizárólagosnak tartott párkapcsolati modellel. Az egyéjszakás kalandok legfontosabb jellemzője, hogy két ember szabad elhatározásából - nem üzleti kapcsolat keretein belül - egyesül, és szóba sem jön a nemi aktuson túlmutató szerepek felvállalása. S teszik mindezt azért, mert a szexet mint alapvető emberi szükségletet értelmezik, s az erkölcsösséget nem a nemi vágyak elnyomásán keresztül vélik megélni.olvass tovább

Hűtlen biszex

668

A legjobb barátnőmet átvágja a barátja, 2 éve mellette párhuzamosan egy másik kapcsolatot folytat ráadásul egy férfival. Igen, a srác biszexuális. A barátnőm ennek ellenére folytatja vele a kapcsolatot. Én ezt nem tudom tolerálni és elfogadni és ezért a barátnőm engem menesztett. Nem tudom végignézni, hogy ennyire naív legyen és lealázza magát az egész világ előtt. Mit tegyek? Nem szeretném elveszíteni, nagyon hiányzik.

Kérdezz te is! info_kukac_cotcot_pont_hu

Exek az ágyban?

1058

Az évek során felszedett szexuális tapasztalatokat folyamatosan visszük magunkkal, így az ágyban gyakorlatilag az összes exünk ott van mozdulatainkban. Ahogy szerelmesek leszünk megint, akarva akaratlanul is, de bevisszük az exeket az életünkbe, Madonna szavaival élve, lehetetlen szűzként kerülni a kapcsolatba. Bármennyire is szeretnénk, a múltat eldobni nem lehet, és lássuk be, ha a másik nem olyan lenne az ágyban, mint amilyen, akkor nem éreznénk azt, amit. Sok embernek biztonságot ad, ha jóban maradhat exével és így élheti tovább az életét. Elvégre is nem meghaltunk egymás számára, hanem elmúlt az, ami volt és átalakult. Mindazonáltal ha az előző kapcsolatainkban partnereink sértőek voltak vagy épp hűtlenek, ezek az élmények egy életre velünk maradnak és ott lebeg félelemként a fejünkben, problémákat okozva ezzel az aktuális kapcsolatunkban. Legtöbbször az történik, hogy ahogy komolyra fordul a kapcsolat és összeköltözésre kerül sor, a szex szenvedélyessége fordított arányosságban csökken egymás múltjának kutakodásának növekedésével.

Amikor először szeretkezünk valakivel, odafigyelünk a másikra, körültekintőek vagyunk az exeinket illetően, és igyekszünk minél jobban megfelelni a másiknak. A szenvedély és a szerelem mindent elsöpör, és kezdjük birtokolni a másikat, miközben ott lebegnek szellemként az exek. Záporozva jönnek az exekkel kapcsolatos kérdések, mellyel próbáljuk szerelmünket megismerni, és összehasonlítani a viselkedését, magunkat elhelyezni a szívében. Lássuk be, ezek azok, melyeket ki kellene valahogy hagyni a folyamatból, mert onnantól kezdve, hogy meg vannak címkézve a gondolatok, csak baj lehet. 

Olyan lavinát indíthatunk el, mely odáig fajulhat, hogyha éppen aznap vették fel a kapcsolatot az exel, amikor alapvetően a fáradtság miatt nincs kedve a szexhez, ott fog lebegni az a gondolat, hogy exe lehet még olyan hatással rá, amiért nem akar szeretkezni. Mindez a bizalmat másmilyen szinten rongálja meg egy kapcsolatban, és mindenképpen kárososítja. Párterapeuták szerint ilyen napokon sokkal intenzívebben kell a másikkal foglalkoznunk, sokkal több szeretetet kell adnunk és oda kell figyelnünk arra, hogy folyamatosan öleljük, ezzel igyekezve megerősíteni a döntést, hogy ő az aki kell. Ez a fajta szeretet-gyártás fog hozzásegíteni ahhoz, hogy az exek végleg eltűnjenek az közös életből és főleg, a hálószobából.

Tehát ami a legfontosabb, akasszuk le a múltat a fogasról és tegyük el ahhoz, hogy élvezni tudjuk a meglévő szerelmi életet. Fontos megértenünk, hogy az amit átélünk egymással, az érintések, simogatások és orgazmusok két emberé, azt nem veszi el senki, és soha senkivel nem lehet olyan, mint amit együtt produkálunk. Ezektől teljesen el kell különítenünk gondolatban is az exeket. Azok, akiket az előző kapcsolataikban sérelem ért a libidójukat tekintve nehezen felejtik, de a jelenlegi tapasztalatok ezt a problémát feloldhatják. 

El kell ismernünk saját és párunk múltját. Az exek és a velük való fantáziák csak olyan irányban mozgatnak, ami nem vezet sehova, ellenben ha figyelmen kívül hagyjuk  ezeket, akkor soha nem tudják megrongálni a kapcsolatot. És mindehhez elengedhetetlen a jó kommunikáció, az, hogy a partnerrel szabadon lehessen beszélni mindenről, hogy mindent kitegyünk az asztalra. Ha ez megvan, a jó szex hosszútávon garantált.

Mitől válsz meg a párkapcsolatban?

1471

Ha két ember összebútorozik, akkor kompromisszumokat kell kötni, ami a szokásokat illeti, melyekből később fantasztikus közös szokások is kialakulhatnak vagy épp lemondásra kerülnek. Ez utóbbi miatt néha elég kellemetlen és szívfájdító döntéseket kell hoznunk.

Lakás kérdés

Ha az a szituáció van, hogy mindketten lakással rendelkezünk, előbb-utóbb rendezni kell, ki kihez költözzön. Ez lemondással jár, hiszen feleslegesen nem szívesen tartunk fenn egy lakást, így az vagy kiadásra, vagy eladásra kerül. Attól függ, hogyan állunk egymással és mennyire kötelezzük el magunkat a másikkal. Ha egymás lakását választjuk, és nem egy újba költözünk - az új közös otthon lenne a legalkalmasabb az együttélésre - szembe kell néznünk mindkettőnk exeinek holmijaival, de nem csak ezzel. Mindenkinek megvannak már a maga szokásai, mindenki használja már valahogy a lakását, nehéz ebbe befogadni valakit, de beilleszkedni is az. Sose érzed igazán a tiednek - vagy legalábbis sok időnek kell eltelnie addig. olvass tovább

Korkülönbséges kapcsolatok

1760

Szerintem nincs olyan lány, aki életében egyszer ne keveredett volna ilyen vagy olyan kapcsolatba nála jóval idősebb pasival, persze ez attól is függ, mit tartunk jóval idősebbnek. Én 17 évesen szerettem bele egy 26 éves srácba. Anyáék nem nézték jó szemmel, soknak tartották azt a 9 év korkülönbséget (ami, mint fél év után kiderült, tényleg sok volt), de soha nem szóltak bele a dolgaimba, így ezt is csak utólag, a kapcsolat végével vallották be nekem.

Fiatal lányok – idős pasasok

A lányok sok okból szeretnek bele az idősebb srácokba, általában az anyagi biztonság szerepel az okok között és az, hogy az idősebb férfira fel lehet nézni. Sokszor az is közrejátszik, hogy a fiúk később érnek, és az azonos korú srácokkal még nem lehet szót érteni, mert annyira gyerekek. Egy tizenéves lány sokkal felnőttebb, mint egy tizenéves fiú.

A fiatalabb lányokat kedvelő, idősödő, gazdag férfira nagyszerű példa a Forma1-ből ismert olasz üzletember Flavio Briatore, akinek olyan csodás és fiatal nőkkel volt kapcsolata, mint például Heidi Klum vagy éppen a párductestű Naomi Campbell. A férfiaknak legyezi a hiúságát, hogy egy csinos, fiatal lánnyal villoghatnak, az okokba vagy nem gondolnak bele, vagy inkább nem akarnak belegondolni. Mindenkinek egyszerűbb így. Nem tudom elítélni őket, hiszen ki ne szeretné jobban a friss kenyeret, mint a 3 naposat (mielőtt még mindenki felmordulna, ezt egy hímnemű szájából kölcsönöztem), a fiatal lányokat pedig erkölcsileg felmenti a szerelem és a tapasztalatlanság. Az idősebb férfi aztán az orránál fogva vezetheti a lányt, aki felnéz rá, és általában fülig szerelmes. Talán azért sem tart sokáig a legtöbb ilyen kapcsolat, mert egy egészséges önérzettel bíró nő ezt azért nem hagyja sokáig.olvass tovább