párizs

Jay-Z harmincnyolc éves lett

199

Jay-Z, Beyonce-val ünnepelte harmincnyolcadik születésnapját (IGEN! Majdnem negyven!) Kora délután shoppingoltak Párizs utcáin, a szemerkélő esőben - mondjuk ez utóbbi nem zavarta túlzottan őket, hiszen egy külön embert tartatnak a szolgálatukban azért, hogy a hatalmas fekete esernyőt a fejük felett tartsa -, nagyon boldog, mosolygós arccal. Egyáltalán nem látszott rajtuk az előző éjszakai féktelen bulizás.

Tavaly Beyonce egy négy napos karibi partival lepte meg szerelmét. Most a szerelem városának leghíresebb lokáljában mulattak, de csak miután elköltöttek több ezer eurót, Párizs legelegánsabb éttermében és limuzinnal körbejártak minden nevezetes helyet a városban.  Boldog szülinapod volt Jay-Z? A világ leggazdagabb hiphopperének nem lehet nehéz örömet szereznie magának...

Párizsból jelentjük

4880

Korábban készítettünk nektek összefoglalót a londoni, a milánói és a New York-i divathetekről, most pedig elérkeztünk minden szezon legizgalmasabb eseménysorozatához, a párizsi divathéthez.

John Galliano a 2010-es kollekciójának a stílusa nagyon hasonlít a Christian Dior háznak 2009/2010 ősz-téli szezonra tervezett öltözékeire.

A képeket nézegetve az első, ami szembetűnt, hogy mekkora a hasonlóság a John Galliano által tervezett 2009/2010 ősz-téli Dior kollekció, és a most bemutatott 2010-es tavasz-nyári John Galliano kollekció között. Úgy látszik a sztártervező a saját ötletét hasznosította újra, de nem kellett volna ezzel pár évadot még várni?!

Egy adag kép a bemutatókról!olvass tovább

Szexelj szemmel!

6416

 Miközben a külföldi szaksajtó arról vitatkozik, hogy a haute couture az utolsókat rúgja vagy megmenekül a kipusztulástól, addig Párizs ünnepel. A városban múlt héten mutatták be a divatházak magas szabászati műremekeit, amelyek közül kiemeltünk néhányat.

Gazdasági válság, munkanélküliség, anyagi bizonytalanság, csődök és felszámolások ide vagy oda, múlt héten Karl Lagerfeld, Jean Paul Gaultier, Riccardo Tisci és a többi tervező bemutatták milyen, amikor elszáll az agyuk, és nem bénítják meg a kezüket a pénz vagy a hordhatóság béklyói. Legalábbis nem annyira, mint mondjuk egy prêt-à-porter kollekció esetében. De azért nem is annyira merészek, mint néhány éve. A Givenchy divatház mindössze tíz modellel lépett a kifutóra, a sziluettek a hordhatóság (eladhatóság) felé mutatnak, a színek visszafogottabbak, az anyagok kevésbé burjánzanak. A világon körülbelül 200 és 2000 ember van – attól függően, hogy kitől hallja az infót valaki -, akik nem sajnálják a pénzt a magas szabászati kreálmányokra, amelyek között a legolcsóbb darabok is 5000 font körül mozognak

Míg az újságírók kételkednek, addig a tervezők elégedettségükről adnak hangot. A Chanel újabb és újabb európai és közel-keleti vásárlókkal büszkélkedhet (a Szex és New York film egy dologban a valóságot mutatta: a csador alatt a sejkfeleségek valóban magukon viselik a legújabb kollekciók darabjait). A Diortól az a hír kapott szárnyra, hogy John Galliano 1996-os debütálása óta nem adtak el annyi couture ruhadarabot, mint idén. Az biztos, hogy egyhamar egyikünk sem fogja az éves fizetésének megfelelő összeget egyetlen ruhadarabra költeni, de a vizuális orgia szerencsére mindenkinek megadatik.

Itt van elsőként néhány darab Christian Dior buja virágoskert ihlette kollekciójából. Nem, ez nem az a kedves kert, néhány bólogató fejű margarétával vagy estikével. Az ő kertjét a hatalmas liliomok édesen fullasztó szaga hatja át. A klasszikus, new look ihlette szoknyarészek, a nőies vonalak mellett érdemes elidőzni a látszatra gigantikus szövegkiemelővel rajzolt brutál szemsminkeken és a sötét ajkakon is, hogy a fejfedőkről és a frizurákról ne is beszéljünk.olvass tovább

Így csinálják Londonban...

6568

A divatot formálni már nemcsak a gazdag sztárok, színésznők és befolyásos emberek kiváltsága. A hétköznapi és nem ismert emberek is befolyásolhatják annak alakulását, az internet segítségével bárki újabb és újabb ötleteket kaphat akár a bloggerektől, akár más street style oldalakról.

olvass tovább

Galliano bűnös

8217

Végre ítélet született John Galliano, a Dior divatház kreatív igazgatójának ügyében. Idén júniusban felkerült az internetre egy video, melyben a brit tervező alkoholgőzös mámorban antiszemita kijelentésekkel bombáz egy párt egy párizsi kávéházban és Hitlert illeti elismerő szavakkal. Franciaországban véresen komolyan veszik az antiszemita kirohanásokat és viszonylag szigorúan szankcionálják, akár féléves börtönbüntetéssel is sújtható a szélsőségesen megnyilvánuló állampolgár. Persze ez alól a divatguru sem kivétel, így óriási várakozás előzte meg Galliano ítélethirdetését.

John Galliano bűnös. Letöltenie nem kell ugyan börtönbüntetését, ugyanis felfüggesztettet kapott, ellenben több ezer eurós bírság megfizetésére kötelezte a párizsi ítélőszék (egyes források szerint 6000, mások szerint 10 000, de akár 17 000 eurós összegről is szó lehet). Gallianonak akkor nem kell kifizetnie a bírságot, ha az elkövetkező 5 évben nem ismétli meg antiszemita kirohánását. A GQ-magazin engedélyt kapott a tárgyaláson való részvételre és végigtwittelte annak pillanatait (!), így közvetítésük alapján a sértettek álláspontjáról is képet kaptunk, akiknek egyike sem gondolja, hogy a tervező valójában antiszemita lenne. Emellett Galliano ügyvédje bejelentette, hogy ügyfele folytatja a drog- és alkoholelvonó kezeléseket is.